JäPS - EBK

Koivusaari TN

EBK:n naisille tärkeät pisteet Järvenpäästä

10.9.2017 JäPS - EBK 0-1 (0-0-)

EBK kohtasi sunnuntain sateisessa vierasottelussa JäPS:n. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista ja molemmat joukkueet pystyivät luomaan maalintekopaikkoja. Ensimmäisen vaarallisen tilanteen JäPS:n maalille loi 9 minuutin kohdalla Miia Koppanen, joka pääsi irti oikealta laidalta ja syötti pallon Anna Viksted-Keltaselle rangaistusaluaan rajoille. Annan veto suuntautui kuitenkin hieman yli maalin. Vastaava tilannen nähtiin vain hetkeä myöhemmin, kun Johanna Muhosen laukaisu Miian syötöstä päätyi yli maalipuiden. Ensimmäisellä puoliskolla molemmilla joukkueilla oli vielä hyvät mahdollisuudet avausmaaliin. 21. minuutilla JäPS pääsi nostamaan hyökkäyksen vaarallisesti EBK.n maalin edustalle, mutta tilanne suli JäPS:n laukauksen osuessa ylärimaan. Noin 10 minuuttia myöhemmin Miia Koppanen taisteli itselleen vetopaikan, mutta pallo osui jälleen ylärimaan. Toiselle puoliajalle lähdettiin siis 0-0 tilanteessa.

EBK aloitti toisen puoliajan vahvasti. Ensimmäisen kerran pallo kävi JäPS:n maalissa 55 minuutin kohdalla, kun Miia syötti Enni Kiviojan ristipallosta pallon Marika Eerikäiselle, joka toimitti pallon maaliin. Tämä hyökkäys tuomittiin kuitenkin lopulta paitsioksi. Vihdoin 73. minuutilla merkattiin taululle 0-1 osuma, kun Miia Koppasen veto rangaistusalueen laidalta päätyi JäPSin verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin JäPS sai mahdollisuuden tasoittaa ottelun kulmatilanteesta, mutta Janiina Laitinen purki pallon pois EBK:n maalilta.

Ottelun toisen puoliskon aikana JäPS pystyi laittamaan painetta EBK:n maalille muutamaan otteseen. EBK:n puolustus kuitenkin taisteli tilanteet hienosti ja mm. Emilia Jaatinen pelasi vahvasti läpi ottelun ja oli useammassa tilanteessa pysäyttämässä vastustajan hyökkäysyrityksiä. Näin EBK sai Järvenpäästä mukaansa tärkeät kolme pistettä ja vahvisti asemaansa sarjataulukossa.