Vuosaari N

EBK:n naisillle tasapeli

17.9.2017 FC Viikingit - EBK 2-2 (0-1)

Kauden viimeisestä vieraspelistä piste kotiin!

Kauden viimeisessä vieraspelissä EBK:ta vastaan asettui FC Viikingit. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla molemmat joukkueet pystyivät luomaan hyviä maalintekotilanteita. Jo 10. minuutin kohdalla Miia Koppanen antoi hienon syötön Johanna Muhoselle, jonka vedon vastustajan maalivahti kuitenkin sai torjuttua. Hieman myöhemmin (23. min kohdalla) Emilia Jaatinen nousi laukaisupaikkaan rangaistusalueen reunalle, mutta laukaisu meni harmillisesti hieman maalin ohi. Vastustaja rakenteli vaarallisia tilanteita EBK:n maalilla moneen otteeseen, mutta puolustajat taistelivat jokaisesta pallosta ja maalivahti Tytti Hurmekosken erinomainen vire takasi että tilanne pysyi tasalukemissa. 27. minuutin kohdalla vastustaja rikkoi ja EBK sai vapaapotkun 30 metrin päästä maalista. Heta Karjalainen asettui pallon taakse ja upotti ilmiömäisellä vedollaan pallon suoraan vastustajan verkkoon. 35 min kohdalla vastustaja pystyi rakentamaan maalintekopaikan, mutta puolustaja Marjo Viitala peitti hienosti ja veto osui sivuverkkoon. Puoliajalle siirryttäessä tilanne siis 0-1 EBK:lle.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vajaat viisi minuuttia (49. min) kun vastustajan keskitys löysi hyökkääjän maalin edustalta, joka ohjasi pallon varmasti pussiin (1-1). Hetkeä myöhemmin 52. minuutilla Miia otti pallon haltuun ja siirsi sen Johannalle mutta jälleen vastustajan maalivahti oli hyvin tilanteen tasalla. 54. minuutin kohdalla vastustajan laukaus osui Janiina Laitisen käteen; tilanne johti punaiseen korttiin sekä ulosajoon, ja pallo asetettiin pilkulle. Tytin erinomainen vire onneksi jatkui ja hän liimasi pallon varmasti hanskoihinsa. Vastustajan ylivoiman ja kovan painostuksen jatkuttua he pystyivät sijoittamaan pallon varmasti EBK:n maaliin 56 minuutilla (2-1). EBK jatkoi taistelua ja viimein 82. minuutin kohdalla Heidi Junnila kaivoi pallon laidasta ja syötti Johannan läpi puolustuslinjasta, tämä syötti pallon Miialle maalin eteen eikä tämä erehtynyt! (2-2). Vain hetkeä ennen loppuvihellystä (90. min) Viikingit rakensivat viimeisen hyökkäyksensä, joka päättyi laukaukseen jonka Tytti torjui eteensä. Tästä seurasi jatkolaukaus, jonka Heta blokkasi maaliviivalta!

Fantastisen taistelun jälkeen ottelu päättyi alivoimamaalin jälkeen tasalukemiin 2-2.