Kovaa kyytiä sarjakärjen vieraana
Julkaistu: 21.11.2022 21.45

Lauantaina bussimme suuntasi kohti Ylöjärveä, jossa kohtasimme treenipelistä tutun Ylöjärven Ilveksen. Treenipelissä YIlves oli selkeästi parempi, voittaen ottelun 10-0. Peliin lähdettiin selkeästi altavastaajan roolissa, hakemaan astetta parempaa suoritusta kuin mitä treenipelissä nähtiin. Ajatuksena yrittää hiukan rikkoa YIlveksen pitämää kovaa tempoa ja "flow-tilaa".

Kotijoukkue sai salama-alun kun maajoukkueessakin edukseen esiintynyt Senni Viren väläytti viuhuvaa vasuriaan, pommittaen kotijoukkueen johtoon jo 47 sekunnin kohdalla. Tästä pari minuuttia ja EBKn verkko soi jälleen kun Heidi Linjamaa vei kotijoukkueen 2-0 johtoon. Näiden maalien jälkeen mentiin ensimmäisen puoliajan viimeisille minuuteille ilman tilastomerkintöjä, kunnes koitti synkkääkin synkemmät minuutit. EBK taipui peräti neljästi viimeisen neljän minuutin aikana, kun maaleja tehtailivat Rosa-Maria Siren, Heidi Linjamaa toistamiseen, Elisa Ilottu ja Siiri Kurppa. Tilanne puoliajalla 6-0. Toinen puoliaika mentiin maltillisemmilla numeroilla, YIlveksen muuttaessa hiukan peluutustaan ja iskiessä heti puoliajan alkuun (Rosa-Maria Siren) ja vielä toistamiseen ottelun viimeisellä minuutilla (Ella Lehtonen).

Espoolaiset saivat vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista muutamia lupaavia maalipaikkoja, mutta palloa ei verkon perukoille asti saatu. Omassa päässä tehtiin töitä niska limassa ja jopa tolpat olivat tällä kertaa EBKn puolella. Tuloksesta huolimatta ja siitä että virheitä sattuu edelleen, oli tämä jo parempaa tekemistä kuin mitä nähtiin syksyllä treenipelissä Ylöjärvellä.

Ylöjärven Ilveksen parhaana palkittiin nollapelin pelannut maalivahti Saara Viitanen. EBKsta palkinnon nappasi nopeutta ja näppäryyttään väläytellyt Sanni Keränen. Pelin lokiksi valikoitui maalissa urakoinut Tytti Hurmekoski.

Tällä viikolla pelataan kaksi ottelua. Torstaina emännöimme Opinmäessä, kun vastaan asettuu HIFK. Ottelu alkaa klo 19:30, liput 5€ (alle kouluikäiset ja seuran juniorit seuravaatteissa ilmaiseksi). Lauantaina pääsemme jälleen reissaamaan, tällä kertaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

Kuva: Jani Virolainen (Facebook @FutsalkuvaaJani, instagram @kolimbi)