​Espoolaiset tyhjin käsin kotiin Tampereelta
Julkaistu: 01.12.2022 21.10

EBK vieraili Ilveksen luona Tampereella lauantaina 26.11. Ottelu oli espoolaisille kaikkea muuta kuin helppo, mikä näkyi myös lopputuloksessa Ilveksen voittaessa ottelun 6-1.

Ensimmäinen puoliaika
Pelin ensimmäiset minuutit alkoivat Ilveksen pallonhallinnalla. Ilves sai useamman vaarallisen laukauksen ammuttua kohti maalia, mutta Tytti Hurmekoski pitää espoolaisten maalin vielä toistaiseksi koskemattomana. EBK:lla oli myös vaikeuksia pitää pallo joukkueella.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 2:24, kun Ilves pääsi sivurajapotkusta hienon kuvion jälkeen toimittamaan pallon kohti maalia. EBKn epäonneksi veto ohjautui oman pelaajan kautta aivan tolpan juureen, ohi espoolaisten maalivahdin.

Maalin jälkeen tilanne jatkui Ilveksen paineen alla. Espoolaiset eivät oikein vastahyökkäyksissäkään pääse vastustajan puolustualueelle saati sitten kunnollisille vetopaikoille.

Pelin toinen maali meni jälleen kotijoukkueelle ajassa 6:23. Ilves pääsi läpisyötöstä maalialueelle vetopaikalle, josta pallo pomppi (hieman onnekkaastikin) Hurmekosken torjunnasta sisään.

EBK:n kapteeni Emilia Jaatinen sai itselleen varoituksen puoliaikaa ollessa jäljellä enää kymmenen minuuttia. Tämän johdosta Ilves sai vapaapotkun noin kahdentoista metrin päästä maalista. Pallo viuhui onneksi ohi maalin.

Kotijoukkue kasvatti maalieroa tilanteeseen 3-0 saadessaan ajassa 10:39 kulmatilanteesta pallon espoolaisten selän taakse.

Tauolle mentiin 3-0 lukemissa. Pallonhallinta ja paine olivat täysin kotijoukkueen hallinnassa, eikä EBK onnistunut luomaan vaarallisia tilanteita.

Toinen puoliaika
EBK aloitti toisen puoliajan vahvemmin. Espoolaiset pääsivät vetopaikoille ja palloa saatiin pidettyäkin. Ilves piti painetta vielä yllä ja pääsi vastahyökkäyksillä vaarallisiin paikkoihin. Peli kuitenkin näytti jo paljon paremmalta EBK:n kannalta. Tai siltä ainakin vaikutti hetken, kunnes Ilves pääsi laukomaan 4-0 maalin ajassa 27:47.

Ilves jatkoi maalijuhliaan, kun viides maali syntyi ajassa 29:58 hienon kuviopelaamisen jälkeen.

Kun peliä oli jäljellä enää vajaa kahdeksan minuuttia, espoolaiset ottivat reikäpaidan mukaan peliin. EBK:n reikäpaitana tässäkin ottelussa pelasi Marika Eerikäinen. Viides kenttäpelaaja tuotti espoolaisille tulosta eikä kotiin lähdetty maalitta. Ajassa 34:36 EBK:n Amanda Pitkänen pisti pallon takakulmasta sisään ja kavensi ottelun 5-1 tilanteeseen. Ilves kuitenkin ampui vielä tyhjiin ja pääsi 6-1 karkumatkalle. Peliä oli tähän mennessä pelattu 35:56 minuuttia.

Yllätyksiä ei pelin lopuksi enää nähdä ja ottelu päättyy tamperelaisten 6-1 voittoon. Ottelun parhaina palkittiin EBK:n Nea Partonen ja Ilveksen Matilda Herranen. EBK:n lokiksi nimettiin maalin tehnyt Amanda Pitkänen.

Tulosta ei ehditä sen enempää murehtimaan. Espoolaiset nostavat katseet ylöspäin, kohti lauantain vierasottelua FC Sport Vaasaa vastaan. Jos et Vaasassa satu viikonloppuna olemaan, niin ottelua voi seurata myös livenä Ruutu+ -palvelusta!

P.S. EBK:n instagramia kannattaa käydä myös seuraamassa! @ebkfutsalnaiset ovat varanneet seuraajilleen pienen yllätyksen näin joulun alle.

Raportti: Emilia Rauvanlahti
Kuva: Emmi Mäkinen