Tiukasta väännöstä PJKta vastaan 2 pistettä
Julkaistu: 16.03.2023 20.20

Kotipeliin Pirkkalan jalkapalloklubia (PJK) vastaan lähdettiin jännittävästä asetelmasta. Molemmilla joukkueilla oli kasassa 9 pistettä ja päivän kamppailun voittaja olisi askelta lähempänä sarjasta suoran putoamisen välttämistä. Tiedossa oli siis tärkeä ottelu molemmille joukkueille.

Tunnelma pukukopissa ja alkulämmittelyissä oli keskittynyt ja hieman jännittynyt. Peli lähti kuitenkin hyvin käyntiin ja kotijoukkue pystyi pitämään palloa hallussaan ja luomaan hyviä maalintekotilanteita. Miia Koppanen onnistui maalinteossa kotijoukkueen iloksi jo pelin alkuvaiheissa ajassa 1:48. Julia Säppi riisti pallon PJK:n puolustusalueella ja pääsi syöttämään vapaana olleelle Koppaselle, joka pisti pallon varmasti maaliin harhautettuaan maalivahti Tiia Ropasen.

Vierasjoukkue pääsi kuitenkin yllättäen tasoihin ajassa 4:10, kun PJK:n pelaaja Essi Salonen veti kulmapotkusta Koppasen pään kautta pallon maaliin. EBK ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan pystyi ajassa 7:10 viemään kotijoukkueen 2–1 johtoon kulmapotkun jälkitilanteen seurauksena. Marika Eerikäinen onnistui puskemaan pallon vastustajan puolustusmuodon keskellä vapaana olleelle Säpille, joka onnistui näppärästi kääntymään ja vetämään mutta maalivahti Ropanen torjui vedon Koppasen jalkaan. Koppanen laittoi toistamiseen pallon varmasti maaliin. Ajassa 10:45 vierasjoukkue oli lähellä tasoittaa ottelu, kun Salonen pääsi vetämään EBK:n puolustuksen nukahduksen seurauksena pallon tolpan kautta sivurajasta yli.

Penkiltä aloittanut Mathilda Carpelan laittoi pallon maaliin ensimmäisessä vaihdossaan uusilla kengillään ajassa 14:15 vieden EBK:n 3–1 johtoon. Saana Laine onnistui riistämään pallon EBK:n puolustusalueella syöttäen Carpelanille laitaan, joka syötti pallon Sanni Keräselle juoksuun keskelle. Keränen kuljetetti pallon lähelle PJK:n maalia ja syötti täydellisesti ajoitetun syötön Carpelanille takatolpalle. Kahden maalin johtoa ei pystytty pitämään kuin 22 sekuntia, sillä Juulia Roth onnistui puskemaan pallon maalivahti Iida Peltolan taakse Salosen tarjoamasta korkeasta pallosta ajassa 14:32. Tauolle mentiin jännittävissä 3–2 lukemissa.

Toisella puoliajalla nähtiin kovaa kamppailua molemmilta joukkueilta ja hyviä maalintekotilanteita molemmissa päädyissä. Puoliajan ainoa maali syntyi kotijoukkueen harmiksi vajaat seitsemän minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä ajassa 33:14. Iina Haapanen tasoitti ottelun 3–3 lukemiin saadessaan syötön pallon EBK:lta riistäneeltä Minna Kivelältä.

EBK:lta nähtiin koko ottelun ajan hyvää pallollista pelaamista ja puolustamista muutamaa nukahtamista lukuun ottamatta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ottelun voittamiseen varsinaisella peliajalla, vaan ottelua jatkettiin viiden minuutin jatkoajalla, joka ei myöskään tuottanut tulosta EBK:lle hyvistä yrityksistä huolimatta.

Yksi kauden tärkeimmistä otteluista huipentui voittomaalikilpailuun. Ensimmäinen maali ja samalla voittomaali nähtiin vasta yhdennellätoista EBK:n laukauksella, kun Koppanen vetää pallon kylmän viileästi vasempaan alanurkkaan. Kivelällä oli mahdollisuus vielä tasoittaa voittomaalikilpailu, mutta Peltola vei EBK:n sarjataulukossa PJK:n edelle torjuessaan varmasti Kivelän vedon.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi palkittiin EBK:lta kaksi maalia varsinaisella peliajalla ja voittomaalikilpailun ratkaisun tehneen Miia Koppasen sekä PJK:lta Essi Salonen. Lokiksi valittiin Julia Säppi, joka petasi Koppasen molemmat maalit.

Kuvaaja: Kalevin Hämäläinen, @kalevih17