Vuoden viimeisestä pelistä voitto!
EBK Futsal NaisetJulkaistu: 22.12.2023 20.18

17.12.2023 EBK – FTK 5-1 (4-0)

Sunnuntaina 17.12 pelattiin vuoden 2023 viimeinen sarjapeli, kun FTK-Tornio saapui EBK:n vieraaksi. FTK-Torniolle peli oli kyseiseen viikonloppuun jo toinen, kun se oli edellisenä päivänä kohdannut sarjan toisen espoolaisjoukkueen, GFT:n.

Peli pelattiin EBK:lle poikkeuksellisesti Leppävaaran liikuntahallilla, mutta tämä ei kotijoukkueen menoa haitannut. EBK sai jo ensimmäiseen vaihtoonsa kotijoukkueen näkökulmasta mukavaa säpinää FTK:n maalille, mutta parhaaksi tilanteeksi ensimmäisessä vaihdossa jäi vain tulinen Amanda Pitkäsen veto ylärimaan. Peli ei kuitenkaan kerennyt vanheta, kuin noin kolme minuuttia, kun Pitkänen ei toistamiseen enää erehtynyt Miia Koppasen nappisyötöstä maalin edustalla. Tilanne 1–0. Tästä vain kolme minuuttia myöhemmin ajassa 6:39 EBK siirtyi 2–0 johtoon, kun Anastasia Tkatsjova pääsi siirtämään pallon maaliin Julia Säpin esityöstä. Pelikellon ollessa ajassa 10:50 vuorostaan Mathilda Carpelan pääsi hassuttamaan vierasjoukkueen alimman pelaajan ja syöttämään pallon maalille, jossa jälleen Tkatsjovalla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. Tästä vain noin minuutti myöhemmin Miia Koppanen latasi tulisen kutinsa ja pääsi yllättämään vierasjoukkueen maalivahdin tarkalla pommilla yläkulmaan. Tilannetta edelsi Riina Kostiaisen vahva sisääntulo pelaavaan kentälliseen sekä Saana Laineen nappisyöttö Koppaselle vauhtiin.

Peli jatkui EBK:n hallinnassa läpi ensimmäisen puolikkaan, muutamia FTK-Tornion nopeita vastahyökkäyksiä lukuun ottamatta. FTK-Tornio ei tällä kertaa päässyt vastahyökkäystaituruudestaan sakottamaan, vaan kotijoukkueen maali pysyi koskemattomana. Tauolle lähdettiin siis EBK:n iloksi 4–0 tilanteessa ja taustalla alkoi soimaan joululaulut.

Toiselle puolikkaalle EBK muutti hieman oman kokoonpanon peluutustapaa ja toisaalta FTK-Tornio lähti hanakasti hakemaan kavennusosumaa nostaen aktiivisesti hyökkäyksiinsä hyvin ottein torjunutta Juuli-Ilona Varista. Ajassa 24:38 Varis pääsi kuin pääsikin yllättämään kotijoukkueen maalivahdin lähestulkoon yhtä tulisella vedolla, mitä Koppanen oli esitellyt ensimmäisellä puoliskolla. Vierasjoukkue siis onnistui ylivoimapelillään kaventamaan tilanteen 4–1:een. EBK:lla oli myös useita hyviä maalipaikkoja, mutta joko se kuuluisa viimeinen maalilla palkittava ratkaisu jäi uupumaan tai vierasjoukkueen maalivahti teki paraatitorjuntoja. Myös vierasjoukkueen ylivoimapelaaminen osaltaan hieman jäädytti kotijoukkueen omaa peliä, kun pallonhallinta tasoittui. Lopulta FTK-Tornio ei pystynyt lukemia enempää kaventamaan ja toisaalta EBK pääsi vielä ottelun viimeisellä minuutilla ajassa 39:02 kaunistelemaan lukemat 5–1:een, kun Julia Säppi laittoi pallon maaliin ja kotiutti itselleen pelin toisen tehopisteen.

FTK-Tornion parhaaksi pelaajaksi valittiin Minda Ala-Aho. Puolestaan EBK:n parhaaksi pelaajaksi valittiin Amanda Pitkänen, joka kirjautti peliin myös avausmaalin. EBK:n lokkipalkinnon saajaksi valikoitui Riina Kostiainen, joka hyppäsi peliin mukaan hyvällä asenteella ja aktiivisella tekemisellä.

EBK:n futsalin naisten edustusjoukkue toivottaa kaikille oikein hyvää joulua sekä uutta vuotta 2024!
Tulethan Opinmäkeen kannustamaan lauantaina 6.1.2024 klo 16.00, kun EBK kohtaa kotiottelussaan 1. divarista Futsal Liigaan nousseen PU-62:n Mikkelistä! Edellinen peli päättyi mikkeliläisten tiukkaan 1–0 voittoon, joten nyt on ehdottomasti espoolaisille iso revanssin paikka.