Syyskausi avattu voitolla
Julkaistu: 26.07.2017 00.00

EBK aloitti eilen syyskautensa vaikealla vieraspelillä FC Korso United;ia vastaan myöhäisillan pelillä.

Loukkaantumistilanne oli tauon aikana hieman helpottanut ja vaikkei vaihtomiehiä juuri ollut ja poisso-oloja olikin paljon saatiin kentälle varsin pätevä nippu ja muun muassa Remy Defays pelasi ensimmäisen sarjapelinsä.

Kokonaisuudessaan ottelu oli varsin kovaotteinen ja tiukka vääntö jossa armoa ei annettu puolin eikä toisin. Ei mikään helppo pala tuomarille ja varsinkin kotijoukkueesta löytyi suunsoittajaa jokaisen tilanteen jälkeen.

Korso oli, kuten tiedettiin, vahva erikoistilanteissa ja siirtyikin sivuvaparin jälkeen puskumaalilla johtoon 1-0

EBK rakenteli kuitenkin paikkoja ja piti prässillä Korson ahtaalla ja ensimmäisen maalin iski rangaistuspotkusta maaliin Kapteeni Palonen. Tilannetta edelsi tapahtuma missä EWing Backinä pelannut Janne Väre oli iskeä Kortelaisen reboundin maaliin ja miestä vedettiin sukkaan rangaistusalueella.

Korso meni toistamiseen johtoon erikoistilanteesta ensi jaksolla ja tauolle siirryttiin lukemista 2-1.

EBK haki tasoitusta ahnaasti ja maalinedusruuhkasta tinttasi Thor Palonen illan toisen maalinsa ja tasoitti pelin 2-2.

Loppu oli hyvää vääntöä EBKn hakiessa voittomaalia vaikka Korsollekin toki omat paikkansa siunaantui. Lisäajalla Hellström kiersi miehensä joka joutui kaatamaan Samin vaarallisessa paikassa päätyrajan ja 16 kulmilla. Kotilaisen vapaapotku pomppi Boksissa mistä sen maaliin iski Kortelainen juuri ennen vihellystä.

Koko joukkue ansaitsee onnittelut sillä tänään jokaisesta pallosta taisteltiin ja kentälle jätettiin kaikki. Tänään Wing Backien peli onnistui ja nostetaankin hyvästä kokonaisuudesta esiin valtavat kilometrit juosseet Väre ja Kotilainen, vaikka - kuten sanottu, koko joukkue oli tänään kokonaisuudessaan loistava.

Lohko on tasainen ja kärjestä ollaan piste tai kaksi perässä; tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ja seuraava peli lähdetään voittamaan..

Maalivahdeista Emppu ja Allu vaihtoivat armeijan harmaisiin mutta onneksi Pyry on kuntoutunut loukkaantumisen jäljiltä täyteen iskuun juuri sopivasti.

FCKU - EBK 2-3