Voitto avausapelistä.
Julkaistu: 13.06.2021 00.00

Voitto avauspelistä lukemin 1-2 jännittävien vaiheiden jälkeen. Tuskin parempaa avausta olisi voinut ollakaan.

Tapahtuman kaari noudatti klassista kaavaa, eikä edes teatterikoulusta loistavin arvosanoin valmistunut dramaturgi olisi pystynyt kehittelemään parempaa.

Ensimmäisellä minuutilla siniset jäivät housut kintuissa kiinni, ja kommunikaatiokatkoksen päätteeksi sai vastustaja laittaa kenenkään estelemättä pallon maaliin. Vieraskoreutta toki, mutta tilanteeseen tarpeetonta. Kikkakone Zaknoun kuitenkin tasoitti muutaman minuutin myöhemmin juostessaan maalivahdin edestä Kapteeni Palosen pystysyöttöön kiinni.

Alussa oltiin hieman hermostuneita ja tehtiin hwlppoja virheitä, mutta pikku hiljaa saatiin ajatuksesta kiinni ja parannettiin tekemistä. Toisella jaksolla oli EsPa käytännössä sillassa ja EBK haki voittomaalia vastustajan pyrkiessä iskemään pitkillä palloilla vastaan.

Hankaluuksia oli kuitenkin tilanteiden päättämisessä, ja vasta 89. Peliminuutilla puski, kukapa muukaan kuin Arber Istrefi EBKn voittomaalin ja juhlat saattoivat alkaa.

EsPan runko on pysynyt pitkään kasassa ja taso on kova. Ei kentällä ehtinyt pallon kanssa seisoskelemaan sillä vastustaja oli heti kovaa kiinni, tähän pitää tottua ja omaa peliä nopeuttaa. Siinä hyvin onnistuttiinkin, ja ote pikku hiljaa kääntyi sinisille. Yksi tekijä tässä toki järkyttävän laadukas penkki, josta valmentaja voi lapioida kentälle kenet vaan tason heikentymättä.

Tekisi tietenkin mieli kehua kaikkia, mutta nostetaan esimerkiksi nyt toppari Palosen ja Arbnor Istrefin taisteluasenne; miehet vaikka syövät pallot ja jälkiruuaksi vastustajan pelaajat jos tarve vaatii. Vaihtoon tullessaan varmasti molemmat tiesivät antaneensa kaikkensa. Toki kaikkien pelaajien paidat olivat pelin jälkeen hikisiä, se tarkistettiin kuten aina.

Toisena nostona oikealle laidalle vaihdosta tullut tuore hankinta Rinor Karaça, joka toi suoraviivaisen sarjatuliaseen lohkolleen. Vauhtia, haastoa, eteenpäin menoa ja avainsyöttöjä boksiin. Helmenä keskitys Arberi taidokkaaseen ylänurkkapuskuun, joka pisteet vierasjoukkueelle soi.