EBK/U21 Futsalin kausi 2016-17 pakettiin
Julkaistu: 02.04.2017 00.00

EBK/U21 Futsalin kausi 2016-17 pakettiin

EBK/U21 Futsalin kausi 2016-17

U21-Liiga

EBK lähti sarjaan vähimmäistavoitteenaan ensi kauden sarjapaikan säilyttämisen, eli välttämään lohkon jumbosijaa. Seuraava tavoite tästä oli toki lopputurnauspaikka. Ensimmäinen tavoite onnistui, toinen ei. Ensimmäisessä miniturnauksessa Espoossa saimme voiton ja tappion. Toinen turnaus Halikossa oli menestys, kun haimme täydet 6 pistettä. Tämän jälkeen uskoimme taas, että lopputurnauspaikka olisi mahdollinen. Ehkä hienointa Halikon reissussa oli se, että saimme mukaan vain 7+1 pelaajaa ja silti pojat jaksoivat vääntää pinnat himaan. Kuluvan vuoden ensimmäinen turnaus Tampereella oli suuri pettymys, kun saimme kotimatkalle vain yhden tasuripisteen. Näin tarvitsimme täydet pisteet toisesta Espoon turnauksesta. Saimme vain 4, eikä se riittänyt lopputurnauspaikkaan. Lohkosijoituksemme oli 3/5.

Pienet arviot sarjan muista joukkueista, lohkosijoitusten mukaisessa järjestyksessä:

GFT: Oli iso henkinen peikko Sinisille. Kaksi peliä, kaksi tappiota. Olivat saaneet sarjaan lopulta kovan ryhmän, materiaaliltaan yksi parhaista. Valmennus myös laadukasta ja motivoitunutta. Muutamat EBK:n omat koirat purivat lujahkosti. Silmiinpistävää oli hyvät maalivahdit.

Halikko: EBK voitti tulevan Suomen Mestarin (siitä muuten isot onnittelut vielä!) kahdesti vajaamiehisenä. Ei ehkä materiaaliltaan espoolaisten tasolla, mutta valmennus sarjan huippua. Lisäksi avainpelaajat onnistuivat tärkeissä paikoissa. Erinomainen joukkue puolustamaan.

Ilves: Uusi tuttavauus sarjassa osoittautui hankalaksi vastukseksi. Perusfutsal osaaminen hyvällä ja rutinoituneella tasolla. Hyvä joukkue puolustamaan ja pitämään vastustajan pois tekopaikoilta. EBK pelasi Ilvestä vastaan kaksi tasuria, tosin (katkerana?) on sanottava, että EBK:lla oli molemmissa otteluissa epäonnea, kun loppuhetkillä emme saaneet kuulaa millään rysään.

TuKV: Sarjan heittopussi. Ei tämmöistä enää, kiitos.

Uudenmaan Kolmonen

Kauden tärkein tavoite oli nousu Kakkoseen. Tämän myös lunastimme, vieläpä puhtaalla pelillä: 11 peliä, 11 voittoa. Maaliero 103-27 tarkoittaa 9,36, tehtyä ja 2,54 päästettyä per ottelu, mikä on melko hyvä saldo. Vielä kun ensi kaudelle parannetaan puolustusta, alkavat asiat olla hyvin.

Ennen joulutaukoa, syyskaudella, pelasimme 4 ottelua. Ensimmäinen, eli Honka-matsi, oli tärkeä suunnannäyttäjä, sillä tiesimme mustapaidat isoksi haastajaksi. Olimme vahvalla ryhmällä liikenteessä ja otimme vakuuttavan 10-4 voiton, mistä saimme erinomaiset asetelmat jatkoon. Seuraavat 3 peliä MU:ta, Koipsia ja Kilo IF:a vastaan hoidimme rutiinipelillä alta pois, tosin täytyy mainita vielä Koipsin pohjapelaaja #1, oli todella kova tälle tasolle, mikäköhän mies hän oli?

Kevätkaudella ottelimme 7 kertaa. Heti vuoden alussa oli kärkikamppailu EPS:a vastaan, ottelussa jossa vastus oli hetkittäin jopa niskan päällä vajaan 10 minuutin ajan jaksojen vaihteessa. Isot nimemme hoitivat kuitenkin pinnat himaan. Seuraavat kaksi matsia GFT/Lepaa ja Kyjoa vastaan menivät (enemmän tai) vähemmän vaikeuksitta. NuPS tuotti jo hieman ongelmia, ja tuloksena oli pienin voittomme sarjassa. Tässä vaiheessa jalkapallokausi alkoi jo painaa päälle osalla pelaajista, mikä näkyi kokoonpanoissa ja jopa itse pelissäkin. Seuraava vastus eli Pallokalat oli loppukauden tärkein ottelu. Tässä pelissä kapteeni Korhonen otti joukkueen reppuselkään, kun pikkuveli oli edelleen flunssainen: 6 maalia ja muutenkin suvereeni esitys vänskältä toi vakuuttavan 14-2 voiton kärkikamppailussa. Toiseksi viimeisestä ottelusta ennakkoon pelättyä GFT/U21:ä vastaan tuli täysi pannukakku, kun vastustaja ei saanut mukaan edes oikeaa maalivahtia ja lisäksi osa pelaajista oli vetänyt jotain muutakin kuin pelkkää aamupuuroa sinä maaliskuisena päivänä, sillä niin kuumana kundit kävivät. Kuumat tunteet heikensivät myös Sinisten keskittymistä, kun lähes joka pelaaja oli meille ennalta tuttu. Viimeinen matsi Kasiysiä vastaan ainoastaan oli muodollisuus, kun nousu oli jo varmistettu ja lähdimmekin isolla rosterilla otteluun.

Tässä vielä lopullinen sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/uusimaa/pelitoiminta/tu...

Lopuksi on pakko nostaa muutama kundi joukkueestamme, jotka yllättivät allekirjoittaneen: Nevi Mustafa osoitti omaavansa suuren potentiaalin futsalmaalivahtina, Lege Rautiainen otti taas käyttöönsä ison kroppansa ja oli se iso paha pivot mitä Siniset tarvitsevat, kun taas vänrikki Korhonen teki melko hyvin maaleja ja erityisen suuri ansio oli henkisenä johtajana (ja koutsina) toimiminen. Ana Korhonen pamautteli järkyttävällä vasurillaan semmoisia pommeja, ettei mitään järkeä. Abbe Zeneli oli kauden alussa aivan liekeissä, Zani Abubakir ja Rane Mohamed olivat taasen perusvarmoja suorittajia läpi kauden. Mertsa Meriluoto on myös loistavasti kehittynyt tolppien välissä, sillä puikoist ei uppoa! Ja Emppu Ahvenniemellä on vielä kaksi kautta aikaa U21-Liigassa ja hän kehittyy koko ajan! Inno Ilonen ja Henkka Kolkkanen hoitivat etenkin loppukaudesta ansiokkaasti pohjan roolia. Mahdi Jaqubi ja Bazen Mamo pelasivat enemmän junnujen pelejä, ja olivat etenkin Halikko-voitoissa avainasemissa. Valkoinen Neymar (aka Jonas Morad Tigha Zaknoun) väläytteli muutamia ”pikku” temppuja ja teki myös tärkeitä maaleja, häneltä paras kausi pitkään aikaan! Sakke Muhamud toi erittäin pirteitä jalkoja kentälle etenkin loppukaudesta. Abdu Wehliye katosi ilmeisesti Lontoon huiskeeseen kesken kauden, mutta niissä tapahtumissa missä oli mukana, osoitti kehittyneisyytensä etenkin puolustuspäässä. Oho, siinä tulikin kirjoitettua koko konkkaronkasta. Hups ????.

Katsaus tulevaan

Huhujen mukaan Kaurioiden dynastia U21-Liiga-joukkueessa päättynee ja he jättävät vastuun toisille. Saattaa myös olla, että U21-Liigajoukkue ja FM2-joukkue toimivat ensi kautena omina yksikköinään, tehden luonnollisesti tiivistä yhteistyötä toistensa kanssa. Lisäksi huomionarvoista on EBK/Suvelan taistelu noususta Neloseen, mikä olisi hieno asia seuralle. Näin Kakkosen ja Nelosen joukkueet sekä U21-joukkue voisivat hyötyä suuresti keskinäisestä yhteistyöstä ja kehittää pelaajia eteenpäin.

Jos nyt lähdetään siitä ajatuksesta, että FM2 joukkue toimii itsenäisesti, niin katsastelkaamme ensi kautta Kakkosessa. Joukkueen runko pysynee samana, mutta varmasti jonkinlaisia muutoksia tulee tapahtumaan. Kustannukset toki pienenevät, jos pelaisimme vain yhtä sarjaa kahden sijaan. Vierailu Hangossa tullee olemaan pisin pelimatka.

Ensi kauteen siis, jatketaan syksyllä! Siihen saakka, auf wiedersehen!

Ps. seuratkaa meitä Twitterissä, niin saatte heti tiedon kaikesta mitä joukkueessa tapahtuu: https://twitter.com/ebk_fs

Seuran uusimmat

Esbo Bollklubb ry

Y-tunnus: 0101249-2

c/o EBK-Honka -areena

Kylävainiontie 20, 02760 Espoo