Otteluennakko ToPV ja AS Moon.
Julkaistu: 12.10.2018 00.00

Otteluennakko ToPV ja AS Moon.

EBK/FS matkustaa historiansa ensimmäiseen Ykkösen otteluun Meri-Lappiin asti, jossa vastaan asettuu paikallinen ylpeys Tornion Palloveikot. Tornion Palloveikot on varmasti monelle myös tuttu seura jo jääpallosta, sillä seura on kahminut jääpallossa jopa muutamia Suomen mestaruuksia. Sunnuntaina matka EBK:n osalta jatkuu kohti etelää ja länsirannikon Raahea, jossa raahelainen AS Moon ottaa espoolaiset vierailijat vastaansa.


ToPV vs. EBK

Tuplaviikonlopun ensimmäisenä päivänä Tornion Putaanhallissa asettuu vastaan ToPV. Tornion Palloveikoilla on samankaltainen lähihistoria kuin EBK:lla. Vielä kaudella 2016-2017 molemmat joukkueen tahkosivat piiriensä Kolmosta, mutta molemmat joukkueet ovat nousseet ylöspäin vuosi/per nousu tahtia ja nyt joukkueet kohtaavat toisensa Ykkösessä. Toki ToPV nousi Ykköseen täydennysmenettelyn kautta hävittyään Monkuloille karsinnassa, mutta sitä tulosta ei liikaa kannata tuijottaa. Joukkue on vahvistunut muun muassa valmennuksen osalta ja joukkuetta luotsaakin futsal-legenda Oleg Eprintsev.

Joukkueen pelaajisto on myös nimilistaltaan tuttu jalkapallon puolelta, nimet kuten Matias Juntunen, Juho-Teppo Berg ja Aleksi Gullsten ovat varmasti tuttuja nimiä meille kaikille. Sami Huhtiniemi otti ensimmäisissä Ykkösen peleissä isoa roolia joukkueen tekemisessä ja on myös pelaaja, jonka EBK/FS on merkannut jo aikaisin ennen peliä. EBK:n valmennusjohto on muutenkin tutustunut tarkasti torniolaisten peliin ja onkin tiedossa, että ToPV panostaa todella tiukkaan puolustuspeliin ja erikoistilanteisiin.

EBK/FS lähtee otteluun erinomaisessa terveystilanteessa ja pohjoiseen matkustaakin todella iskukykyinen ryhmä. Jokainen pelaaja on nälkäinen ja uhkuu näytönhaluja, siinä hyvä resepti seurahistorian ensimmäiseen peliin Ykkösessä.


AS Moon vs. EBK

Raahelainen AS Moon on varmasti futsalia seuraavalle kansalle tutumpi ilmestys kuin ToPV. Paikallislehdessä Moonin kapteeni Antti Uusitalo kertoi joukkueen selväksi tavoitteeksi nousta liigaan kauden päätteeksi. Ja miksipäs ei? AS Moon on yksi Ykkösen suurimpia ennakkosuosikkeja. Edellisvuonna joukkue sijoittui kolmanneksi ja sitä edellisenä vuonna viidenneksi.

AS Moon on tunnettu riehakkaasta kotiyleisöstään ja huhujen mukaan joukkue erityisen vaikea voitettava kotiparketillaan. EBK/FS on kuitenkin analysoinut Moonin pelejä videolta, joten yksikään vastustajan metku ei tule olemaan yllätys. Jokainen erikoistilanne on todella vaarallinen, kun pallon taakse asettuu viime vuotisen Futsal-Ykkösen pistepörssin voittaja Marko ”Mehu” Keinänen. Mistä lie lempinimi tullut? Toisena nimenä on nostettava esille TImi Knuutinen, joka maalasi liigaparketeilla Sievin paidassa jo vuonna 2016 ja on muutenkin keikkunut pistepörssin kärjessä. Muutenkin Moonilla on erittäin hyvä ja tasainen nippu, mutta EBK silti lähtee terveen itseluottamuksen kanssa tähänkin otteluun.

Oman mausteensa otteluun tuo AS Moonin farmisopimus Sievi FS:n kanssa. Nähdäänkö vaarallista EBK:ta vastaan liiga-apuja vai yrittääkö Moon pärjätä omilla miehillään. Se nähdään sunnuntaina.

Seuran uusimmat

Esbo Bollklubb ry

Y-tunnus: 0101249-2

c/o EBK-Honka -areena

Kylävainiontie 20, 02760 Espoo