Otteluraportti: EBK TB1 - Valtti/TiPS YJ 10.2.2019
Julkaistu: 12.02.2019 00.00

10.2.2019 Laaksolahden jp-halli: EBK TB1 - Valtti/TiPS YJ 9-2

T18 SM-karsintasarjan A-lohkon kierros 3 / 7 on pelattu. EBK:n toiseksi kotipelivastustajaksi Laaksolahden jalkapallohalliin saapui helsinkiläisvantaalainen Valtti/TiPS YJ. Vaikka vieras sai teräviä hyökkäyksiä välillä aikaiseksi, lopputulos olisi helposti voinut revetä suuremmaksikin. Kolmen kierroksen jälkeen EBK on sarjassa toisena PK-35:n jälkeen. Kolmannella sijalla on VJS ja karsintarajan yläpuolella vielä FC Honka neljännellä sijalla.

Katsojia oli saapunut paikalle viitisen kymmentä, kun peli alkoi terävästi kotijoukkue EBK:n hallinnassa. Peliä ehti kulua vain viisi minuuttia, kun Wilma Forsblom (#99) siirsi pallon maaliltaan sivussa olleen maalivahdin ohi ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Pelin alku oli EBK:n dominointia, joka jatkuikin jotakuinkin läpi koko ottelun. Vastustaja sai tyrkättyä tilanteeksi 1-1 runsaan 20 minuutin pelin jälkeen, mutta siitähän ei EBK:n Jeanette Törrönen (#21) pitänyt, vaan laittoi pallon vain pari minuuttia myöhemmin vastustajan verkkoon. Tästä tärkeästä osumasta alkoikin vastustajan musta vartti, jonka kuluessa vastustajan maalivahti sai kaivaa pallon verkostaan peräti viisi kertaa. Seuraavista neljästä osumasta vastasivat Ella Koivu (#29) kahdella osumalla sekä Emma Korkalainen (#6) ja Wilma Forsblom yhdellä kumpikin. Erityismaininnan ansaitsee Sinna Suuriniemen (#12) esityö useaan maaliin ja hänen maailmanluokan keskityksensä oikealta reunalta maalin edustalle. Wilma Forsblom piipahti kurittamassa vastustajaa vielä ajassa 45+01 ja tauolle siirryttiin Wilman hattutempun siivittämänä tilanteessa 7-1.

Suurin maalinnälkä oli toiselle puoliskolle tultaessa jo talttunut ja pelin tempo ehkä aavistuksen hidastui. Ottelupuoliskon alkuun nähtiin vastustajan kavennus, joka taas hieman herätteli EBK:laisia laittamaan jalalla koreammin. Vain viisi minuuttia ehti vastustaja nauttia kaventuneesta lukemasta, kun Ella Koivu viimeisteli hattutemppunsa ajassa 58 minuuttia. Toisella puoliskolla nähtiin myös pari varoitusta. Toisen sai ilman ennakkohuomautuksia kotijoukkueen Sinna Suuriniemi ilmaistuaan erotuomarin kuullen erilaista näkemystään pelitilanteen kulusta. Toinen keltainen kortti nousi vastustajan maalivahdille, joka esti boksin ulkopuolella EBK:n hyökkääjän etenemisen maalia kohti sillä seurauksella, että maalivahdin nyrkit osuivat hyökkääjän päähän ja ylävartaloon aiheuttaen lievän aivotärähdyksen ja viikkojen toipumisen. Tilanteesta huutoäänestettiin myös punaista korttia, mutta sitä ei erotuomari nähnyt tarpeelliseksi. Ottelun viimeinen osuma nähtiin jälleen minuutin varsinaisen peliajan päättymisen jälkeen, ja jälleen asialla oli Wilma Forsblom. Loppuvihellys sinetöi lopputulokseksi 9-2.

Vastustajan nimestä huolimatta tämän pelin valttikortit löytyivät kotijoukkueen kädestä. Ennakkosuosikista ei tässä ottelussa ollut epäselvyyttä, mutta lopputulos on sarjatasoon nähden hämmästyttävän ylivoimainen ja tasoerot SM-karsintasarjan sisällä ehkä yllättävänkin suuria. Ensi viikonloppuna vastus taas kovenee, kun vierasottelussa Myyrmäen jalkapallohallissa vastaan asettuu viime vuonna SM-sarjassa kahdeksanneksi sijoittunut PKKU. Peli alkaa 17.2. klo 10. Tervetuloa jälleen kannustamaan EBK tärkeään voittoon!