EBK Fs, Miesten Futsal-Ykkönen

ACE - EBK FS   2 - 3

Tamppiareena

Tärkeä voitto teekkareiden kotiluolasta

EBK/FS haki tammikuun viimeisestä ottelustaan täyden pistepotin A.C. ESTUDIANTESin vieraana Hervannan Tamppi Areenalta. Voitto tuli tärkeään paikkaa, sillä 3 pisteellä EBK kipusi sarjataulukossa ACEn ohitse ja pääsee tavoittelemaan korkeampi sijoituksia, jos trendi jatkuu samana ja pisteitä lorisee laariin.

Ottelu ei ollut vanhentunut kuin minuutin, kunnes tuttu mies oli jälleen asialla ja siirsi espoolaiset 0-1 vierasjohtoon. Maalintekijänä AKCARLOS6 kauden 22. osumallaan. Maalissa pelannut Jurva antautui dramaattisesti Korhosen laukauksen tiellä. ACE ei tästä lannistunut vaan jaksoi pyörittää rotaatiotaan tunnollisesti ja EBK:n pienen nukahduksen hyödynsi jo ennalta vaaralliseksi tiedetty Juho Jumisko, joka siirsi pallon verkon perukoille ja lukemat olivat 1-1. Jumisko muutenkin väläytteli ottelun aikana muutamaan otteeseen nopeuttaan, muttei nämä pyrähdykset kuitenkaan muuttuneet maaleiksi. Ensimmäisen jakson kolmannesta osumasta vastasi ACE maalintekijänä Niklas Salminen. Näin tauolle siirryttiin EBK:lle tutussa ja turvallisessa tappioasemassa.

Toiselle jaksolle kentälle asteli sisuuntunut espoolais-ryhmä, joka oli päättänyt voittaa tämän todella tärkeän ottelun. Tilanne silti meinasi mennä jo jännäksi, sillä tasoitusmaalia odotettiin jopa 29. minuutille saakka, kunnes Henry "Viron lahja espoolaiselle futsalille, Kolkka12" Kolkkanen tykitti pallon lähes puolesta kentästä sisään, samalla kun Qerimi loi loistavaa maskia maalivahdille. Kolkkasen kauden ensimmäinen byyri oli nähnyt päivänvalon. 32. minuutilla asialla oli jälleen tuttu mies, pikkukiva käännös, jalka vapaaksi ja pallo pitseihin. Lukemat EBK:lle 2-3. Tämän jälkeen erotuomarikaksikko päätti ottaa turhaan roolia ja kahden kyseenalaisen keltaisen kortin saattelemana Guri Qerimi ajettiin kentältä ulos. Hätä ei ollut tämän näköinen, kuten Zenith-ottelussa, myös ACEa vastaan 4vs3 alivoima maltettiin puolustaa tehokkaasti, vaikka valmennusjohto joutui sen johdosta nitroja ottamaan. Tähän päälle vielä tamperelaisten reikäpaita-peli, mutta tuloksetta ja EBK/FS:n juhlat olivat valmiina alkamaan.

Todella tärkeät 3 pistettä matkasivat Espooseen. Voit katsoa ottelun vielä jälkitallenteena alta:

Tilastot
ACE

2 - 3

(2-1)
1'MaaliKorhonen Antti
29'MaaliKolkkanen Henry
32'MaaliKorhonen Antti