Neljäs voitto miehille
Julkaistu: 25.05.2019 00.00

Neljäs voitto miehille

Torstaina jatkettiin voittojen tiellä, kun Keski-Espooseen vieraaksi saapunut LJS otti vastaan tarjoillun 7-2 tappion.

Näin aluksi on sanottava että vastus tarjoili tämän kauden kovimman pelin, mutta kenties alusta asti oli selvää kuka pisteet ottaa.

Tätä alleviivatakseen iski Lundsten heti alkuun Arberin hienosta keskityksestä; otti pallon boksissa pakin edestä haltuun oikealla ja viimeisteli kliinisesti vasurilla, mikä on mieheltä varsin harvinaista. Kohta perään iski senioriosaston Hessu, joka iski takatolpalta päällään maaliin Gugin millintarkan kaaripallon.

Seuraavaksi iski kapellimestari Arber joka pamautti boksin rajalta yläkulmaan jäätävän tarkan laukauksen, ja puoliajan lopuksi vielä nuori Hietanen hienosti lukemiksi 4-0. Sekä Arberin että Oskun maaleissa tarjotinta esitteli taas Hessu.

Toisen jakson maalinteon aloitti taas Lundsten, joka pamautti hallitusti Huunon loistavan läpisyötön maaliin. Kuten kuvaan on kuulunut, annettiin myös vastustajalle maaleja, sillä LJS teki ottelun loppupuollela kaksi kuten myös EBK. Arber, taas, kääntyili boksissa kolmen miehen estellessä ja iski pallon maaliin, ja lopussa Fatos pommitti Arberin syötöstä.

Ensimmäinen erä hyvää ja yhtenäistä tekemistä koko joukkueelta, karvauspeli ja syöttely toimivat, toisella ehkä vähän asenne hiipui, ja koko joukkueen puolustuspeli lipsui suunnitellusta kun maaleja haettiin turhankin innokkaasti ja vaihtoruletti pyöri. Ymmärrettävää kyllä mutta valmennusta turhauttavaa sillä oma pää haluttaisiin pitää puhtaana.

Onnistujia paljon, joten parhaan pelaajan valitseminen hankalaa, poimitaan tännä kortille Hessu, sillä mies osoittaa taas että ikä on vain numero vaikka alkaisikin nelosella. Arber oli hyvä kuten aina, mutta miehelle tehot 2+2 on arkipäivää, Lundsten pelasi hienosti ja tuo ratkaisuvoimaa, malttia ja huumoria, ja nykyisin fyysisyyttäkin, Oskari on ottanut paikkansa keskikentän keskeltä ja toi pallollista voimaa, liikettä ja loistavaa katkomista sillä nuori mies menee tilanteisiin nykyisin todella kovaa. Huuno pelasi topparina, laitapakkina ja keskikentällä, mikä vaan sopii ja aina homma toimii, laitapakit EH ja Pate ihastuttivat yleisöä juoksuvoimallaan ja aktiivisuudellaan, ja suuren roolin joukkueen puolustuspäässä ottanut iso ja hyväjalkainen Eldar Mehinovic johti puolustusta tyylikkäästi ja rauhallisesti. Ele näytti myös melkoista taisteluhenkeä, sillä olkapään muljahtaessa makasi mies hetken nurmen pinnassa, väänsi käden paikoilleen ja jatkoi peliä.

Pakko on mainita myös Reza Attain huikea Eurooppatason kaukolaukaus jota hölmistynyt viivalla seisonut maalivahtikin vaan ihmetteli pallon kimmotessa ylärimasta kentälle. Urheiluruutukamaa olisi ollut, ja kenttähenkilökunta suoristeli rimaa pelin jälkeen hitsausvälineillä, niin kovan tällin poikkipuu sai.

Tuomari ei tänään kerännyt kotiylöisön sympatioita, sillä muutamia ratkaisuita ihmeteltiin; Fatos pamautti vapaapotkusta verkkoon sekä pallon että sitä torjuneen maalivahdin ja muitakin ratkaisuita hieman kummasteltiin. Mutta saatta olla että tuomarikolmikko näki asiat paremmin ja toisin, mene ja tiedä. Nämä kuitenkin kuuluvat jalkaplloon, ja aina pitäisi pystyä keskittymään olennaiseen eli pelata omaa peliä vaikkei vihellys miellytäkkään.

EBK - LJS 7-2 (4-0)

1-0 Gugi (Arber

2-0 Hessu (Gugi)

3-0 Arber (Hessu)

4-0 Oskari (Hessu)

5-0 Gugi (Huuno)

5-1 LJS

6-1 Arber (Oskari)

6-2 LJS

7-2 Fatos (Arber)

Mv. Jatkola

Seuran uusimmat

Esbo Bollklubb ry

Y-tunnus: 0101249-2

c/o EBK-Honka -areena

Kylävainiontie 20, 02760 Espoo