Pisteet jakoon tasaisessa väännössä
Julkaistu: 12.05.2019 00.00

EBK-JyPK/2 3-3, 11.5.2019

Epävakainen lauantaipäivä sai pirteän startin, kun Keski-Espoon uutuuttaan hehkuvalla tekonurmella EBK:n naiset kohtasivat JyPK:n naisten kakkosjoukkueen. Futsal-kauden päättäjäisistä riemastuttavan suuri joukko jäi seuraamaan vaiherikasta ottelua. Laidoilta kentälle kaikunut kannustus antoi virtaa kotijoukkueelle kauden kolmanteen sarjapeliin.

EBK:n omat 08-tyttöjuniorit saattoivat joukkueet kentälle kohti 90 minuutin mittaista futisiloittelua. Ottelu sai räväkän alun, kun EBK pääsi heiluttamaan vierailijan verkkoa jo 7 minuutin kohdalla. EBK:n kärkipari Elisa Väisänen ja Ella Seppälä aiheuttivat ongelmia JYPK:n puolustuslinjalle onnistuneet syöttökuvion myötä. Elisan syöttö tavoitti Ellan, joka muutti taululle lukemat 1-0.

Jos ensimmäinen vartti oli jokseenkin EBK:n hallinnassa, 20 minuutin kohdalla pelin suunta kääntyi. JyPK nappasi pallon hallintaansa ja Lotta Puolakka kävi tinttaamassa pallon EBK:n maaliin. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin vierailijat pääsivät jälleen häiritsemään kotijoukkueen puolustusta, kun Lotta Penttilä nousi laidalta ja sai vedon kohti maalia. EBK:n epäonneksi pallo tipahti pelattavaksi hyville maalintekoapajille. Karoliina Sydänmaa ei epäröinyt, vaan sai tuikattua pelivälineen maaliin.

Tappioasemaan joutunut kotijoukkue ei lannistunut. Hyvin rakenneltu tilanne päätyi jälleen Elisalle laitaan, josta keskitys tavoitti hienon pelin pelanneen Laura Lönnbergin. Oppikirjan mukaisen porrastuksen päätteeksi EBK nousi tasalukemiin. Paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin, mutta paitsiolinjat, viimeistelyt tai vihellykset eivät olleet meidän puolellamme. Tauolle lähdettiin kutkuttavassa 2-2 tasatilanteessa.

Molemmat joukkueet käyttivät tauolla vaihtoja ja kentälle saatiin tuoreita jalkoja. Toinen puoliaika alkoikin vauhdikkaasti. Vain minuutin pelin jälkeen B-tytöistä avuksi tulleen Anna Rupposen upean syötön päätteeksi Ella oli jälleen vastakkain maalivahdin kanssa. Pallon mentävä väli löytyi maalivahdin jalkojen välistä ja EBK nousi johtoon. Toista puoliaika jatkettiin päädystä päätyyn ja paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Kotijoukkue joutui kuitenkin taipumaan vain kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Anna Vanhala sai nostettua vierailijat tasoihin. Tasaisen väännön päätteeksi numerot taululla jäivät tasalukemiin ja pisteet menivät jakoon.

Pisteiden metsästys jatkuu kuitenkin jo ensi lauantaina, kun EBK matkaa JäPS:n vieraaksi. Talvikaudella pelatussa harjoitusottelussa EBK vei lukemat 2-3. Nyt tarjolla olisi 3 pistettä, joten otteiden on oltava vähintään samalla tasolla kuin harjoitusottelussa, mikäli Järvenpäästä halutaan tuliaisiksi täysi pistesaalis.
#22

Valmentajan kommentit:

Ennalta kovaksi tiedettyä vastustajaa vastaan lähdettiin pelaamaan hieman tunnustellen. Saatiin hyvä alku ja valmentajan silmin ottelun parhaat tapahtumat olivat ensimmäisen puoliajan jälkipuoliskolla, jossa harjoituskentällä hiotut asiat loksahtivat hetkellisesti paikoilleen ja saatiin muutamalla tilanteella peli tasoihin, eikä johto-osumakaan kauaksi jäänyt.

Toiselle puoliajalle saatiin unelma startti ja keskikentällä Laura Lönnberg raastoi riistoja sekä Anna Rupponen tarjoili upeita syöttöjä mutta ei saatu peliä ratkaistua. Lopussa maltettiin aikaisempia pelejä paremmin pitää palloa mutta vieläkin parannettavaa jäi, siitä kertoo ottelun lopputulos.

Yksittäiset tilanteet eivät peliä ratkaisseet, mutta ihmetyttämään jäi kuinka ensimmäisellä puoliajalla maalivahdin kiertänyt hyökkääjä kaadettiin maalivahdin toimesta rangaistusalueen ulkopuolella ja tästä kolmikko sai taiottua maalivahdin suoran ulosajon sijaan vapaapotkun vierasjoukkueelle.