Naisille harmittava tappio Järvenpäässä
Julkaistu: 21.05.2019 00.00

Kauden ensimmäisessä nurmipelissä EBK kohtasi Järvenpäässä sarjanousija JäPSin.

Ottelu alkoi EBK:n osalta melko vauhdikkaasti, kun jo ensimmäisellä peliminuutilla keskikentällä pelannut Anna Vikstedt vapautti vasemmalla laidalla Laura Lönnbergin, joka tulitti niukasti ohi maalin. Ensimmäinen kulmatilanne vierasjoukkueella nähtiin minuuttia myöhemmin. Hyvä pallo boksin sisälle, josta kärjessä ja keskikentälläkin kovasti töitä tehnyt Ella Seppälä laukoi tolppaan. Möys JäPS loi pelin alussa hyviä hyökkäyksiä ja pääsikin useille vetopaikoille, mutta vedot suuntautuivat ohi maalin. Puolentunnin pelin jälkeen JäPS iski ottelun avausmaalin. Päätyviivalta kova syöttö vitosen tuntumaan, johon samaan aikaan ennätti JäPSin laitahyökkääjä ja EBK:n puolustaja, josta pallo epäonnisesti kimposi maaliin. EBK:n moni hyökkäysyritys päättyi paitsioon, JäPSin pelatessa armottomasti paitsioansaa. Erän lopussa avautuu mahdollisuus pukukoppimaaliin, kun Johanna Muhosta rikotaan boksin reunalla. Vaparikuvio päättyy kuitenkin kulmapotkuksi vastustajan blokatessa vedon.

Toinen puoliaika alkaa EBK:n kovalla painostuksella, vain viimeistely puuttuu. Tunnin pelin jälkeen EBK saa kaksi lähes peräkkäistä sivuvaparia, jotka JäPS saa kuitenkin purettua. Paine EBK:n hyökkäyspäässä jatkuu ja 76minuutin kohdalla Elisa Väisänen tasoittaa pelin hienolla kaukolaukauksella yläkulmaan. Pari minuuttia myöhemmin Laura Lönnberg pääsee jälleen kokeilemaan, mutta maalivahti torjui vedon kulmaksi. Hieman ennen loppua, 85. minuutilla, keskikentältä lähti korkea pallo kohti EBK:n maalia. Kilpajuoksuun lähti JäPSin hyökkääjä sekä EBK:n toppari, joka ennätti palloon ensin. Harmittavasti kuitenkin maalin yli tarkoitettua purkuyritys tippui riman väärälle puolelle ja kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. Pelin viimeisillä minuuteilla EBK yritti kovasti tasoittaa peliä. Aika kuitenkin loppui kesken ja loppulukemat kotijoukkueelle 2-1.

Seuraavaksi luvassa kotipeli 25.5 paikalliskamppailuna Fc Espoota vastaan. Viime vuonna molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa. FCE on pelannut myös neljä ottelua ja on tällä hetkellä 2 pistettä EBK:ta edellä.