EBK TB2 Stockholm Football Cupissa
Julkaistu: 12.08.2019 00.00

EBK TB2 osallistui 2.-4.8 Tukholmassa pelattuun Stochkholm Football Cupin G17/16-sarjaan. Torstaina saavuimme Tukholmaan lentäen ja pääsimme tutustumaan Tukholman paikallisliikenteeseen suunnatessamme kohti hotelliamme Alvikissa.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Djurgården Tukholmasta. Tietojemme mukaan heidän kokoonpanonsa koostui akatemiajoukkueesta ja joistakin siihen pyrkivistä pelaajista. Odotettavissa oli siis kova vastustaja. EBK aloitti pelin terävästi ja hallitsi peliä selkeästi. EBK puhkoi toistuvasti vastustajan puolustuksen pystysyötöillä, mutta hyvin pelannut maalivahti tuli vastaan erinomaisesti ja poimi pallot ennen EBK:n hyökkääjiä.

Pelin edetessä Myös Djurgården pääsi mukaan peliin, muttei saanut kunnon maalintekopaikkoja aikaiseksi. Peli jatkui EBK:n lievässä hallinnassa, mutta 22 minuutin kohdalla Djurgården pääsi nousemaan vasemmalta laidalta. EBK peruutteli hieman liikaa ja pallo jäi pyörimään rangaistusalueelle. Lopulta Djurgården pääsi tuikkaamaan pallon maaliin.

Toisella puoliajalla peli jatkui samaa rataa: Djurgårdenin maalivahti ehti palloihin ennen EBK:n hyökkääjiä. Lopussa Djurgården pääsi hieman painostamaan. Olisko helle väsyttänyt EBK:n pelureita. Hyvän pelin jälkeen 0-1 tappio ja ruokailu kentän viereisellä koululla.

Ruokailun jälkeen kävely bussipysäkille ja seuraavalle kentälle, jossa vastustajana oli Bik Härnosandista. Peli oli alusta alkaen aika sekavaa molemmin puolin. Kumpikaan joukkue ei oikein päässyt pelirytmiin. EBK oli kuitenkin hieman niskan päällä ja maalintekopaikkoja pystyttiin luomaan. Pirteästi pelannut Heidi ajoi vasemmalta päätyyn ja antoi oikeaoppisesti syötön takaviistoon Violalle, joka teki numeroiksi 1-0. Bikilläkin oli pari paikkaa, mutta Kata hoiti tilanteet. Aivan peln lopussa Olivia taisteli pystysyötön itselleen ja veti komeasti loppulukemiksi 2-0. Pelin jälkeen loppuverryttelyt, reilun kilometrin kävely pysäkille ja matka hotellille.

Lauantaina Hammarbyn vanhalla stadionilla vastaan asettui FC Wasa YJ, joka koostuu kaikkiaan 5 eri seuran 03 syntyneistä pelaajista. Suomessa joukkue pelaa B-tyttöjen 1. divisioonan C-lohkossa nimellä FC Sport-j YJ ja sijoittui kevätkierroksella lohkonsa neljännneksi. Edellinen ottelu oli myöhässä, joten alkuverryttelyt oli suoritettava hieman postimerkkiä suuremmalla alueella, joka piti vielä jakaa vaasalaisten kanssa. Pelin alussa EBK:n peli oli aika pahasti sekaisin ja Vaasa pääsi heti maalintekopaikkoihin. Vaasan pelaajalla oli tyhjä maali edessään, mutta hätäilyn seuraksena veto meni ohi. EBK:n valmennus siirsi pelaajia tutummille pelipaikoilleen ja peli alkoikin sujua paremmin. Vastustaja pääsi kuitenkin tekemään 1-0 osuman. Peli jatkui melko tasaisisa merkeissä. Vastustajan syöttöpeli oli kuitenkin paljon parempaa kuin EBK:n. Juuri ennen loppua Vaasan pelaaja pääsi vetämään komean vedon maalin vasempaan laitaan ja tekemään loppunumeroiksi 2-0 Vaasalle.

Seuraavien pelien ohjelmaa sai hieman odotella, koska sarjan muita pelejä pelattiin myöhemmin. Lopulta selvisi, että pelimme sunnuntaina jatkuivat B-loppupeleissä, joissa oli kaksi huonointa lohkokakkosta ja kaksi parasta lohkokolmosta. B-jatkopelien välierässä vastaan asettui jälleen Djurgården. Tällä kertaa pelissä oli myös avustavat erotuomarit. Ennen peliä tuomari ohjeisti, että valmentajista vain yksi saa seisoa ja antaa ohjeita kentälle. Pelin aikana tämän valvominen unohtui. Djurgårdenin valmentajakaksikosta erityisesti naisvalmentaja piti kovaa ääntä.

Pelissä EBK esitti ehkä turnauksen parasta peliään. Tilanteisiin mentiin kovaa ja EBK:lla oli lievä hallinta. Paitsioita tuli EBK:lle ensimmäisellä puoliajalla viisi kappaletta lyhyessä ajassa. Djurgårdenista erottui pari taitavaa yksilöä. Oikeaa laitaa pelannut tumma tyttö pääsikin 18 minuutin kohdalla muratutumaan maalintekoon. Peli jatkui tasaisissa merkeissä, mutta lisämaaleja ei tullut. Näin ollen viimeinen peli oli turnauksen 7. sijasta falunilaista Slätta IK:ta vastaan.

Viimeinen eli viides peli oli taas uudessa paikassa Skarpnäckissä eli kaikki pelit olivat eri paikoissa. Metrolla siis päätepysäkille ja reilun kilometrin kävely kentälle. Joukkueiden välinen tasoero kävi ilmi heti ottelun alussa. Kahdeksan minuutin kohdalla EBK johti jo 3-0 ja puoliajalla 4-0. Maalintekoharjoitukset jatkuivat myös toisella puoliajalla ja lopputulos oli 7-0 EBK.lle. Toisella puoliajalla vastustaja onnistui luomaan hässäkän EBK:n maalille. Kata nappasi pallon haltuunsa, mutta vastustajan hyökkääjä tuli vielä potkimaan Katalla ollutta palloa. Tämän seurauksena Kata kaatui Juulian päälle. Juulian nilkka vääntyi ja pelit loppuivat ikävään loukkaantumiseen.

Turnauksen lopputuloksena oli siis 7. sija. Viimeistä lukuun ottamatta pelit olivat tasaisia. Lisäksi tuli tutustuttua Tukholman paikallisliikenteeseen ja kauppoihin. varsin onnistunut reissu.