Espoon herruus on meillä!
Julkaistu: 08.09.2019 00.00

Paikalliskamppailu Fc Espoota vastaan. Paikalliskamppailut tuovat aina oman jännityksensä peleihin. Niin kuin myös tämäkin peli. Kevät kierroksella kotona tuli voitto 2-1 kovan vääntämisen jälkeen ja nyt oli voitettava tämäkin peli. Tiesimme, että maalitykki Siiri Perälä tuli pitää huolella kiinni, jottei hän pääsisi kasvattamaan maalitiliään. Ja hienosti myös puolustuksemme saikin pidettyä kurissa Perälän. Joitakin hyökkäyksiä Fc Espoolta tulikin, mutta yksinäinen Perälä ei päässyt tykittämään vaan edessä seisoi jykevä puolustuslinja ja maalivahtimme.

Ensimmäinen puoliaika alkoikin ryminällä, kun 2min kohdalla meidän keskikentän traktori Emilia löytää syötöillään Niinan ja hän antaa nappisyötön nopean kärkemme Elisan jalkaan, josta hän pääsee läpijuoksuun ja maalin tekoon. Peli on nyt 1-0 meille. Seuraavat minuutit ovatkin suuntaan, jos toiseen pelaamista. Pelin hallinta oli välillä hiemankin liikaa FcE:llä, mutta hyvällä koko joukkueen puolustamisella saimme pidettyä FcE:n tarpeeksi kaukana maalistamme. Peliä on nyt pelattu 16min, kun saimme ensimmäisen kulmapotkun. Kulmaa vetämään asettui Emilia, joka laittoi pallon maalille, mutta Janiinan veto menee suoraan maalivahdin syliin. 23min kohdalla saimme toisen kulman, mutta kulmatilanteen jälkeen FcE saakin oivan vastahyökkäyksen, mutta onneksi Marika ja Janiina ovat pysäyttämässä FcE:n nopean lähdön.

Toistamiseen tällä puoliajalla pääsemme juhlimaan maalia, kun Niina riistää pallon keskialueella ja antaa Elisalle syötön, joka vapauttaa Johannan yksin läpi ja Maali! Peli on 2-0 ja mikä vapauttava tunne. Peliä oli pelattu 23min. Tässä vaiheessa pallo oli meidän ja seuraavat 20min peli toimi hyvin ja joukkueellamme oli löytynyt yhteinen sävel, jota olimme harjoitellut koko kevään. Pallo pyöri ajoittain todella hienosti, kunnes 43min pelaamisen jälkeen vastustaja saa pallon oman sähläilymme jälkeen kuudentoista rajan takaa ja Karaslahti Eveliina pääsee vetämään roikkupallon maalivahtimme yli.

Tauolle lähdimme 1-2 tilanteessa.

Tauon jälkeen suoritimme kaksi vaihtoa ja saimme taas uuden B-tyttömme debytoimaan naisten sarjaan. Aino olikin heti alussa mukana hyvin pelissä ja Johannan hieno syöttö aukaisi Ainolle hyvän laukaisupaikan, mutta valitettavasti maalivahti torjui vedon, josta saimme toisen puoliaikamme ensimmäisen kulman 47min kohdalla. Kulmatilanteesta hienon kuvion jälkeen Johanna potkaisi pallon jo kolmannen kerran FcE:n verkkoon, mutta tilanteen jälkeen tuomari päättikin hylätä maalin, koska maalia edeltäneessä tilanteessa oli meidän pelaajamme ollut paitsiossa. Tästä kuitenkaan lannistumatta saimmekin jo uuden kulman 51min kohdalla, mutta maalia ei vaan saatu. Tähän asti peli oli meidän hallinnassamme, kunnes noin 65min pelin jälkeen alkoi Perälä vyörymään kohti maaliamme ja meidän pelihallinta luisui käsistämme. FcE painoi päällemme, mutta aina yksinäinen vastustaja pysäytettiin, kunnes 86min kohdalla Perälä kaadetaan kuudentoista rajan ulkopuolella, mutta tuomari näki asian toisin ja vihelsi pallon pilkulle. Pilkun vetoon asettuu kukas muukaan kuin Perälä itse, joka oli yhtä äimistynyt pilkusta kuin mekin. Luultavasti tästä johtuen hän vetää pallon pari metriä yli maalin. Loppu minuutit menevät FcE:n painaessa kovaa päälle, mutta raivokkaan ja yhtenäisen puolustuksen ansiosta veimme pisteet kotiin Kylävainiontielle.