Harmittava 4-2 tappio
Julkaistu: 18.09.2019 00.00

15.9. PK-35/2 – EBK 4-2

Sunnuntai-ilta alkoi märissä ja hiukan koleissa merkeissä, mutta silti jännittävin tunnelmin.

Ottelu alkoi ja pääsimme suoraan hallitsemaan peliä hyvällä prässillä ja teimme vastustajan etenemisen hankalaksi.

Heti ensimmäisellä minuutilla saimme ensimmäisen kulman, josta laita linkkimme Jeppe pääsi kokeilemaan maalivahdin reaktioita. EBK:n pitäessä palloa tiukasti hallussaan viitisen minuuttia myöhemmin keskikentän hienosta riistosta ja vapauttavasta syötöstä samainen laita pääsi kokeilemaan seuraavan kerran, mutta maalivahti oli edelleen vahvempi.

Vasta kun peliä oli pelattu noin 10 minuuttia PK-35 pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan EBK:n puolustusta, mutta sekin yritys saatiin nopeasti katkaistua. Tästä päästiinkin nopeaan vastahyökkäykseen ja tuloksena toinen kulma. Tästäkään erikoistilanteesta emme saaneet maalia aikaseksi ja pian saatiinkin vielä kolmas yritys, jonka kymppipelaaja saa taisteltua laidalle, mutta vetoa ei saatu aikaiseksi PK-35:n peittäessä jalan tehokkaasti.

20 minuutin kohdalla PK-35 pääsi testaamaan ensimmäistä kertaa meijän maalivahtia, mutta onneksemme Tytti oli maalilla hereillä ja torjui vedon. Ei tästä kauaakaan, kun uusi yritys kohti EBK:n maalia ja kaukoroikku osui epäonneksemme oikeaan yläkulmaan ja tilanne 1-0.

Tilanteita riitti taas PK-35 puolustusalueella ja hyökkääjämme Elisa sai kokea kovia, kun vastustaja työnsi selästä hänet nurin rankkarialueella, mutta tämä jäi tuomarilta noteeraamatta ja peli jatkui. Kolhusta huolimatta Elisa nousi pystyyn ja ei aikaakaan, kun keskikentän pelaaja laittoi hyökkääjälle hienon pysty syötön, mutta maalivahti kerkesi nipin napin palloon ensimmäisenä.

Pian saatiinkin EBK:n 4. kulma, joka kolisteli etutolppaa, mutta pallo ei löytänyt itseään PK-35:n maalivahdin selän taakse. Hetken päästä olikin kulmatilanne toisella puolella ja vastustajan numero 8 koittaa puskea pallon maaliin, mutta tuloksetta. Tytti liimaa pallon varmasti käsiinsä.

38 minuutin kohdalla saimme vapaapotkun rikkeen seurauksena (ihme kyllä, sillä tuomarilla oli suhteellisen löyhä linja rikkeiden osalta) Emppu pääsee juonimaan Marikan kanssa kuviota, josta lähteekin hieno veto maalia kohden, mutta taas maalivahti on nainen paikallaan ja torjuu vedon. Hiukan myöhemmin mentiinkin jo toisella kenttä puoliskolla ja harmillisesti vastustaja pääsee vetämään kuudentoista ulkopuolelta tarkan maata pitkin vedon vasempaan alakulmaan. Tässä vaiheessa peliä oli pelattu 43 minuttia. Samaisessa tilanteessa maalivahti Tytti kolautti päänsä tolppaan, joten hetken aikaa huolto oli kentällä varmistelemassa maalivahdin kuntoa. Viimeiset minuutit pelailtiin kellosta pois ja puoliajalle siirryttiin harmittavassa 2-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin kuitenkin hyvällä taisteluasenteella, sillä EBK:lle tyypilliseen tapaan on sieltä tappiosta ennenkin noustu rinnalle ja ohi. 48 minuutin kohdalla PK-35 sai ensimmäisen kulmapotkunsa, jonka puoliajalla sisään tullut laitapelaajamme Sonja purki hienolla puskulla. Vain minuuttia myöhemmin PK-35:n pelaaja pääsee taas hiukan pidempää kokeilemaan vetoa, joka osuu epäonnisesti topparin selkään, muuttaen suuntaa ja kimpoaa maaliin. Hiukan tuurilla PK-35 siis karkaa 3 maalin päähän.

Toinen puoliaika onkin sitten jo hiukan tasaisempaa vääntöä ja tilanteita alkaa olemaan myös enemmän EBK:n puolustuspäädyssä. Liekö pieni murhe painamassa pelaajien jaloissa ja tahdossa, mutta taistelua tahtoa edelleen piisaa. 50 minuutin kohdilla EBK saa vaparin, joka lensi hienosti maalinteko paikoille, mutta jatkajaa ei löytynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin Elisa laittaa keskityspallon uudelleen maalille, mutta toisen hyökkääjämme Ellan kurotus ei ihan riittänyt, eikä palloon ehditty.

Tunnin kohdilla PK-35 sai tilaisuuden maalintekoon kulmapotkusta, mutta viimeistely ei aina silläkään puolen ollut kohdillaan ja pusku viuhuu ohi maalin. Ei kauaa myöhemmin EBK:n hakiessa tiukkaa kavennusta, pallo epäonnisesti pomppaa suoraan vastustajan numero 10 jalkaan, josta nopealla pystysyötöllä saa laitettua kaverin vapaaksi 1 v1 maalivahdin kanssa ja pallo alakulmaan.

Nyt jos viimeistään oli aika saada palloa myös vastustajan verkkoon ja kavennusta haettiin todella lujaa. 72 minuutin kohdalla onnistuttiin ja Jeppe pääsi hienon yksilö suorituksen päätteeksi vetämään pallon verkkoon ja odotettu kavennusmaali saatiin aikaiseksi.

Tilanteita riitti ja EBK sai pienen hallinnan pelistä takaisin. Vetoja kokeiltiin ja muutama kulma tilannekin viriteltiin, kunnes vihdoin vähän ennen päätösvihellystä saatiin peli kavennettua 2-4 Empun hienon vedon osuessa ylärimaan, Ella kävi seuraamassa tilanteen loppuun asti ja puski pallon varmasti verkkoon.

Valitettavasti aika ei riittänyt kaventamaan peliä enempää ja tulokseksi jäi harmittavat 4-2, niin se ei paljoa kertonut pelistä. Ennenkin on nähty ja todistettu, että jalkapallossa voittaa se joukkue, joka onnistuu tekemään enemmän maaleja, eikä se joka peliä hallitsee.

PK-35:n voitto oli heille tärkeä pudotuskamppailun näkökulmasta ja sen he itselleen taistelivatkin.