Pisteet jakoon 4-4 tuloksella
Julkaistu: 25.09.2019 00.00

Pelin alussa HJK hallitsi palloa ja loi painetta EBK:n maalille. Kotijoukkueen vedoista monet suuntautuivat kuitenkin maalin ohi, ja puolustus ja maalivahti Tytti Hurmekoski hoitivat vaarallisimmat tilanteet hienosti. EBK pystyi kuitenkin luomaan vaarallisia tilanteita kotijoukkueen päätyyn nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta HJK:n puolustus pelasi hyvin, eikä aivan varmoille maalintekopaikoille päästy ensimmäisellä puoliajalla kovin monta kertaa. HJK:n painostus alkoi tuottaa tulosta 26. minuutilla, kun he pääsivät sijoittamaan pallon maaliin. EBK sai tasoituksen heti seuraavalla minuutilla, kun Jessika Heikkonen riisti pallon oikealla laidalla ja kaukoveto meni kotijoukkueen maalivahdin selän taakse. Muutaman minuutin kuluttua Ella Seppälä pääsi boksin sisällä kokeilemaan vetoa Emilia Jaatisen antamasta vapaapotkusta, mutta maalivahti torjui

yrityksen. 38. minuutilla HJK pääsi murtautumaan oikealta laidalta ja sai pelattua pallon keskityksestä maaliin. EBK:n tasoitus syntyi taas nopeasti, kun 41. minuutilla Jessika antoi oikealta laidalta hienon syötön kärjessä pelanneelle Elisa Väisäselle, joka sijoitti pallon maaliin.

Toisella puoliajalla EBK sai hallittua palloa enemmän kuin ensimmäisellä ja maalipaikkojakin oli useampia. Heti puoliajan alussa Jessika pääsi keskittämään laidalta maalille Emilialle, jonka pusku meni vähän ohi maalin. EBK:n hyvä paine jatkui, ja se tuotti useita hyviä vetoja ja kulmia kotijoukkueen päädyssä. HJK pääsi myös rakentelemaan hyökkäyksiä, mutta EBK pystyi estämään lisäosumat. Vierasjoukkue pääsi 2-3 johtoon 69 minuutin kohdalla, kun Niina Mäenpään veto vasemmalta laidalta osui tolppaan ja Ella viimeisteli pallon maaliin. Johtoasemaa päästiin lisäämään muutaman minuutin kuluttua, kun Niina murtautui vasemmalta laidalta boksiin ja syötti maalin eteen, josta Elisa pääsi jatkamaan pallon maaliin. Pelin lopussa kotijoukkue sai aikaiseksi kovan paineen EBK:n päätyyn, ja 81. minuutilla pallo onnistuttiin pelaamaan laidalta maalille ja Tytin selän taakse. HJK:n loppukiri tuotti tulosta vielä muutama minuutti ennen peliajan päättymistä, jolloin hyökkääjä pääsi laidalta karkuun ja ohjasi pallon maaliin. Peli päättyi lukemiin 4-4 ja pisteet tasattiin.

#9

Kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina 28.9. Keski-Espoon tekonurmella klo 15:00. Vastaan asettuu FC Viikingit, jotka veivät kevätkierroksen ottelun nimiinsä 2-1 tuloksella. EBKn osalta ottelu ei meinannut lähteä ollenkaan käyntiin, joten tiedossa on jälleen maukas revanssi. EBK on varmistanut vähintään viidennen sijan jo ennen viimeistä ottelua. Vielä kuitenkin olisi voiton myötä ja muiden ristiin menevien pelien myötä mahdollista parannella sijoitusta. FC Viikinkien tilanteeseen ottelu ei vaikuta, he ovat sarjan jumbona, ilman mahdollisuuksia nousta enää viivan yläpuolelle. Eiköhän napata viimeisestä ottelusta täydet kolme pistettä ja lopetetaan kausi tyylillä.