Kaksi ottelua, kuusi pistettä!
Julkaistu: 10.11.2019 00.00

3.11. EBK - MAD MAX 5-3

Peliä oli pelattu 4:58 kun EBK pääsi tekemään ottelun ensimmäisen maalin. Niina Mäenpää peippasi puolustajan ja tomitti matalan vedon maalin perukoille. Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa ensimmäisen puoliajan viimeislle minuuteille. MAD MAX otti aikalisän 18 minuutin kohdalla. Jotain he onnistuivat aikalisän aikana juonimaan kun he tekivät kaksi maalia 15 sekunnin sisään. Ensimmäinen maali tuli hienon yksilösuorituksen päätteeksi kun pelaaja murtautui laidasta ja napakka veto viuhui takasivuverkkoon. Toinen maali kimposi hiukan onnekkaasti puolustajan kautta maaliin, maalivahti Tytti Hurmekosken reagoidessa toiseen suuntaan.

Tauolle lähdettiin siis 1-2 tappioasemassa.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Niina pääsi tuikkaamaan makuuasennosta (!) jatkopallon maalivahdin selän taakse. Tämän tasoistuksen MAD MAX kuittasi vielä saman miinuutin sisällä, kun heidän target pelaaja pääsi yksin läpi. Tytti onnistui puolittain torjumaan vedon, mutta lopulta veto lipui maaliin. EBK onnistui jälleen nousemaan rinnalle, kun Enni Kivioja heitti kierteisen pallon maalille ja Marika Eerikäinen pukkasi pallon takanurkkaan. Minuutti tästä ja pitkän kuntoutuksen jälkeen pelikentille paluun tehnyt Miia Koppanen pääsi tuikkaamaan jatkopallon maaliin. Maalia edelsi hässäkkä, jossa pallo kimposi tolpan kautta maalin edessä seisseen Miian jalkaan. Moni juhlisti jo tolppaan osunutta vetoa, mutta onneksi Miia hoiti homman loppuun asti ja juhlinta ei ollut turhaa. Seuraavaksi vauhdissa olikin Jessika Heikkonen, joka tälläsi 5-3 maalin, pujoteltuaan ensin kentän läpi. Tämän jälkeen MAD MAX kokeili vielä kavennusta reikäpaidan avulla. Puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä, eikä vierasjoukkue päässyt luomaan kovin vaarallisia tilanteita.

Tässä ottelussa pallottomana pelaaminen sujui melkein paremmin kuin pallollinen. Vaikka lukujen perusteella voisi kuvitella muuta. Paikat kuitenkin hyödynnettiin suht hyvällä prosentilla ja puolustus oli tiivis ja uhrautuva, pakottaen vastustajan turvautumaan kaukovetoihin. MAD MAX loi sekannuksia EBKn riveissä muuttaeessaan kesken pelin pelimuodostelmaansa. Onneksi näihin pystyttiin reagoimaan muutaman hässäkän jälkeen.

Valmentajan kommentit; Täytyy harjoitella enemmän havainnointia ja tilanteisiin reagointia. Jotta saadaan ajoitettua peliä edistäviä päätöksiä oikein. Välillä se yksinkertaisempi ratkaisu voi olla parempi, kuin hieno kikkailu. Tulokseen voidaan kuitenkin olla tyytyväisiä.

10.11. RaiFu - EBK 3-4

EBK matkusti Raisioon, kun edessä oli kauden ensimmäinen vierasottelu. EBK sai unelma-alun kun Miia sai katkaistua RaiFun hyökkäyksen. Baana oli auki ja Miian tarkka veto löysi tiensä vastustamattomasti alanurkkaan. Tämän jälkeen Raifu oli muutamaankin otteeseen lähellä tasoitusta, mutta maalissa pelannut Iida Peltola ja tiukka puolustus piti maalin puhtaana. 7 minuutin kohdalla maalipaikalle karannutta Laura Lönnbergiä rikottiin rankkarin arvoisesti. Miia asettui itsevarmana pallon taakse ja vetäsi aika tarkan ja tietenkin suunnitellun vedon kahden tolpan kautta maaliin. RaiFu pääsi tasoittamaan pelin kuin varkain, kun kotijoukkueen kova prässi tuotti tulosta. Riisto EBKn puolustuksessa ja hiukan yllävä maalipaikka, johon puolustus ei kerennyt reagoimaan, 2-2. Miia pääsi viimeistelemään hattutemppunsa vielä ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Miian jalasta lähtenyt tulinen veto meni maalivahdin käden kautta ylänurkkaan. Tauolle siis 2-3 tilanteessa.

Puoliajalla valmentaja Matti Kivoja painotti, että peliä tulisi rauhoittaa. Se oli kovin hermostunutta ja tempo oli liian nopea. Toiveena enemmän puhetta, ajatusta ja kurinomaista työskentelyä. Parin maalin etumatkaan ei ollut turvautumista, sillä ottelu oli maalitilanteiden osalta hyvinkin tasainen.

Toisen puoliajan alussa Marika Eerikäinen syötti Enni Kiviojalle laitaan, joka kiitti kiskaisemalla pallon ylänurkkaan. Tämäkin meni veskan käden kautta, muistuttaen Miian kolmatta maalia. 33 minuutin kohdalla Raifu pääsi jälleen kaventamaan, päästen uhkaavasti yhden maalin päähän. Emilia Jaatinen rikkoi kotijoukkueen Sanja Ketolaa maalivahdin alueen kaarella. Vaparia vetämään asettui Sanja itse ja hän vetikin pallon ruuhkan läpi takasivuverkkoon. Tämän jälkeen paikkoja nähtiin molemmissa päissä, mutta lisämaaleja ei nähty. Peli siis EBKn nimiin tiukasti 3-4.

Tämä peli ei ollut parasta mitä EBK voi tarjota. Peli ei lähtenyt käyntiin ja haasteita oli. Voitosta huolimatta tunnelma oli kovin mietteliäs, vaikka voitto ja kolme pistettä aina maistuvatkin.

Nyt lisää treeniä ja kohti ensi sunnuntaina pelattavaa ottelua. Ottelu pelataan sunnuntaina 17.11. Leppävaaran urheilutalolla klo 18:00. Vieraaksi saapuu Tampereen Ilves/FS2, jolla on kolmen ottelun jälkeen kasassa 4 pistettä.

HUOM! EBK/FN2 (futsal) joukkue etsii muutamaa lisäpelaajaa rinkiinsä. N2 pelaa talven Etelän kolmosessa ja on avoin uusille pelaajille. Joukkue on liikeellä rennolla meinigillä, tahtotilana pelata nauttien futsalia. Pelejä on pääkaupunkiseudulla kahden - kolmen viikon välein.
Kiinnostuitko? Lisätietoja: juha.pylkko@pp.inet.fi tai/ja heli.laitinen91@gmail.com