EBK TB1:n T18 SM -sarjan alkukierrokset pelattu
Julkaistu: 05.05.2019 00.00

6.4.2019 Kaleva UP: PKKU - EBK 1-0

13.4.2019 Keski-Espoon UP: EBK - HJK 5-3

4.5.2019 Pihlajamäki TN: PK-35 - EBK 0-1

Kolme kierrosta SM-sarjaa on takana. Ensimmäisessä pelissä 6.4. vastaan asettui Kalevan Urheilupuistossa PKKU, jonka EBK voitti karsintasarjassa peräti 6-1. Tilanteita ja maalipaikkoja syntyi, mutta viimeistely jäi valitettavasti puuttumaan. Vastustaja tyrkkäsi pallon EBK:n maaliin erikoistilanteesta 65 peliminuutin kohdalla, joten pisteet jäivät ensimmäisen kierroksen kohtaamisesta kotijoukkue PKKU:lle luvuin 1-0.

Kotipelissä 13.4. vastus koveni, mutta vastaavasti EBK ylsi pelaamaan omaa hyvää tasoaan. EBK lähti altavastaajana hallitsevaa Suomen mestaria vastaan, kun aiempi karsintasarjan kohtaaminen Talissa päättyi HJK:n 2-0 voittoon. SM-sarjan kohtaaminen tarjosi vauhdikasta peliä puolin ja toisin, mutta sinivalkoisten lasien läpi kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa. Peliä oli ehtinyt kulua vain kahdeksan minuuttia, kun Pinja Lönnqvist (#66) siirsi EBK:n 1-0 johtoon. Tämä ei Pinjalle vielä riittänyt, vaan puoli tuntia edellisestä osumastaan Pinja latasi tilanteeksi 2-1. Näissä lukemissa siirryttiinkin puoliaikaa viettämään.

Toisella puoliskolla vain viisi minuuttia oli kulunut Claudelle Klutsen (#45) tulosta kentälle, kun Clode iski numeroiksi 3-1 huikean tuuletuksen saattelemana! HJK ei tästä vielä lannistunut, vaan ensin kavensi ja lopulta tuli takaa tasoihin ajassa 68 minuuttia. Kotijoukkue haki vimmatusti ratkaisua, mikä tapahtuikin 79. minuutilla Emma Korkalaisen (#6) laukoessa voittomaalin ja tilanteeksi 4-3. Pelin loppu oli jännittävää taistelua HJK:n hakiessa raivokkaasti tasoitusta, mutta Wilma Forsblom (#99) sinetöi lisäajan ensimmäisellä minuutilla EBK:n voiton iskemällä tulostaululle loppuluvut 5-3. Voitto hallitsevasta Suomen mestarista oli makea ja osoitti EBK:n loistavaa venymistä.

Vieraspelissä 4.5. vastaan asettui PK-35, joka voitti kevään karsintaottelun Laaksolahdessa 4-1 ja lopulta voitti myös koko karsintalohkon. Vastus ei siis lähtökohtaisesti heikentynyt edellisestä pelistä. Peli alkoi lumisateessa ja olosuhteet olivat molemmille joukkueille haastavat. Vaarallisia tilanteita syntyi vuorotellen kumpaankin päähän. EBK:n maalissa Irea Virtanen Espejo pelasi ensimmäisen täyden pelinsä onnistuen loistavasti! PK-35 pääsi testaamaan Irean reaktionopeutta muutamaankin kertaan, mutta niin vain Irea veti aina pidemmän korren venyen maailmanluokan torjuntoihin. Pelistä ei tempoa puuttunut ja pallo liikkui vilkkaasti päädystä toiseen. Ensimmäinen puolisko päättyi kuitenkin vielä maalittomaan tasatilanteeseen.

Kun toista puoliskoa oli kulunut viitisentoista minuuttia, Pinja Lönnqvist (#66) pääsi tunkeutumaan oikealta laidalta ohi PK:n puolustuksen ja latasi itsevarmasti pallon verkkoon ohi vastaan lähteneen PK:n maalivahdin. Peliä oli jäljellä vielä puolisen tuntia, eikä EBK jäänyt missään nimessä varmistelemaan 0-1 lukemia. Tilanteita luotiin vastustajan maalilla tasaiseen tahtiin ja vaarallisia paikkoja loi myös vastustaja, mutta sinivalkoisin lasein katsottuna peli eteni EBK:n hienoisessa painostuksessa. Kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, joten tärkeät pisteet matkasivat Espooseen tuloksella 0-1.

Kolmen kierroksen jälkeen kasassa on yksi tappio, mutta riemukkaasti kaksi voittoa alkuasetelmien perusteella kahdesta etelän ennakkosuosikista HJK:sta ja PK-35:stä. Pelit SM-sarjassa ja jo sen karsinnassa ovat osoittaneet, että EBK:n nuori joukkue kykenee haastamaan SM-sarjassa kokeneemmatkin tekijät. Tällä hetkellä EBK loistaa sarjan piikkipaikalla!

Näistä asetelmista jatkamme seuraavaan kotiotteluun Keski-Espoon Urheilupuistossa, kun 19.5. vastaan asettuu Ilves Tampereelta klo 15 alkaen. Tervetuloa seuraamaan SM-tason jalkapalloa!