Syyskierros päätökseen
Julkaistu: 26.12.2019 00.00

FC Nokia-EBK 1-1
EBK matkasi lauantaina 14.12. syyskierroksen viimeiseen vierasotteluun. Ottelu oli erittäin nopeatempoista ja välillä vauhtia oli enemmän kuin älliä. Ensimmäinen puoliaika tuntu sekavalta ja Nokian pyörittelyn perässä juoksemiselta. Ajassa 13:02 pallo pomppi vähän tuurillakin, monen kimmokkeen kautta, EBKn maaliin. Nokia rokotti sekoilusta onneksi vain kerran ja puoliajalla lähdettiin miettimään sitä, miten saadaan pidettyä puolustus muodossa/kasassa. Päädyttiin kokeilemaan agressiivisempaa prässiä.

Toista puoliaikaa oli pelattu vain reilu neljä minuuttia, kun Niina tarjoili pallon puolustuksen seulstaan hiipineelle Annalle. Anna kiitti paikasta toimittaen pallon varmasti maaliin. Ottelussa nähtiin myös odottamaton tauko pari minuuttia ennen pelin loppua, palohälytyksen tyhjentäessä rakennuksen. Vartin odottelun jälkeen tuli lupa palata sisälle ottelua jatkamaan. Jos Nokialla oli tuuria heidän maalissa, oli lopussa tuuri EBKn puolella. Viimeisillä minuuteilla Nokian kovat vyörytykset tyssäsivät maalivahtiin, puolustajiin ja tolppiin. Fiiliksen ottelun jälkeen olivat hyvät, ihan jo siksi että toisen puoliajan taktiikka selkeästi puri ja piste irtosi kovaksi odotetusta ottelusta. EBKn parhaana palkittiin maalissa pelannut Iida!

EBK-FC Halikko 4-6 (15.12.)
Jos edellisenä päivänä pelattiin syyskierroksen vähämaalisin ottelu, tässä niitä nähtiin parin ottelun verran. Palautumisaikaa ei kotijoukkueella ollut erityisen paljon, mutta odotukset olivat korkealla. Mietittiin, että jatketaan samalla linjalla, korkealla prässillä heti alusta. Noh. Ensimmäisen puoliajan jälkeen pukkariin laahusti hyvin hämmentyneitä pelaajia. Halikko näytti menevän menojaan ja oma peli tökki. Ottelu oli siinä vaiheessa käsittämättömästi 1-5. EBKn ainokaisesta vastasi Niina, joka petasi itselleen paikan syötellen Maten kanssa. Viimeistely tapahtui ihan maalin edestä, sivuttaisliikkeessä olleen maalivahdin puikoista.

Selkäranka ei kuitenkaan ollut katkennut, sen osoitti toinen puoliaika, joka meni kotijoukkueelle maalein 3-1. Emppu teki ensimmäisen kavennuksen kun Halikon maalivahti nousi hyökkäyksessä puoleen kenttään. EBK sai katkottua pallon ja Emppu taisteli pallon kenttäpelaajien läpi maaliin. Seuraava kavennus syntyi muutaman minuutin päästä, kun pallo jäi Halikon maalivahdin puolittaisen torjunnan jälkeen maalin eteen pelattavaksi. Niina oli skarppina, pelasi tilanteen loppuun ja tuikkasi pallon maaliin. Tämän jälkeen Halikko kasvatti taas johtoaan, kun he pääsivät 3-6 johtoon. EBK pääsi vielä kertaalleen kahden maalin päähän, kun Enni sai jalkansa vapaaksi puolen kentän tuntumassa. Enni latasi ja pallo lähti tulisesti ylänurkkaa kohti. Veto oli sen verran tarkka ja kova (ehkä myös yllättävä), ettei maalivahtikaan kerennyt kuin ihailemaan vetoa. Näin ottelu päättyi harmittavaan 4-6 tappioon.

Maalien lisäksi ottelussa nähtiin tilanteita monen ottelun edestä. Molemmat joukkueet saivat puolustaa uhrautuvasti ja maalivahdit tekivät paljon hommia, eivät joutuneet seisoskelemaan. Näin ollen sitä voisi kutsua katsojia ajatellen hyvinkin viihdyttäväksi.

Joulutaolle siirryttäessä lohkon top 5;
1. FC Halikko20pt
2. FC Nokia 17pt
3. Lluja 16pt
4. EBK 14pt
5. Ilves FS/2 11pt

Mielenkiintoista tulee olemaan se, että toisella kierroksella voi jo vähän aavistella vastustajan pelityyliä ja vahvuuksia. Syksyllä kun 6/8 joukkueesta oli täysin tuntemattomia. EBK aloittaa kevätkierroksen 12.1., matkaamalla MAD MAXin vieraaksi Valkeakoskelle. Syyskierroksen ottelu päättyi EBKn 5-3 voittoon. Eiköhän jatketa samaa linjaa ja haeta kolme pistettä kotiin.