Niukka tappio paikallisderbystä
Julkaistu: 12.07.2020 00.00

EBK - FC Espoo 1-2

EBK sai sateisena iltapäivänä vieraakseen paikallisvastustaja FC Espoon. Peli sai kotijoukkueen kannalta lupaavan alun, kun Jessika Heikkonen harhautteli vastustajan pelaajien ohi boksissa ja syötti Ella Seppälälle, jonka veto kimposi kulmapotkuksi. Hyvän alun jälkeen peli alkoi olla sekavaa ja ensimmäisellä puoliajalla maalipaikkoja syntyi enimmäkseen vierasjoukkueelle. 15. minuutilla vierasjoukkue pääsi 0-1 johtoon, kun pallo toimitettiin laidasta maalin eteen, ja sijoitettiin maalissa pelanneen Iida Peltolan ohi maaliin. Vierasjoukkue lisäsi johtoaan 40. minuutilla, kun hyökkääjä vapautettiin oikealta laidalta ja hän veti pallon yläriman alle. Pari minuuttia myöhemmin EBK sai vapaapotkun, jonka Marika Eerikäinen keskitti maalille, mutta sitä ei onnistuttu jatkamaan maaliin.

Kotijoukkue paransi peliään toiselle puoliajalle ja painetta onnistuttiin luomaan myös FCE:n maalille. Vierasjoukkue joutui turvautumaan rikkomiseen useasti ja tuomarin linja oli epäselvä, mutta onneksi loukkaantumisilta vältyttiin. 50. minuutilla keskikenttäpelaaja Sonja Rapp kaadettiin vapaapotkun arvoisesti. Marika asteli pallon taakse ja hyvä veto meni vähän yli maalin. Vierasjoukkuekin sai luotua muutamia hyviä paikkoja, mutta lisäosumilta vältyttiin. Viimeisen 20. minuutin aikana pelin hallinta siirtyi kotijoukkueelle. 70. minuutilla Jessika kaadettiin boksin lähettyvillä rumasti, mutta Marikan antama vapaapotku meni yli maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Laura Lönnberg pääsi irti vasemmalta laidalta, mutta vierasjoukkueen maalivahti pääsi pallon väliin. Kotijoukkue sai painostuksellaan aiheutettua myös muutaman kulmapotkun, mutta niistä ei onnistuttu jatkamaan palloa maaliin. 87. Minuutilla kotijoukkue onnistui kaventamaan tulokseksi 1-2, kun Jessika syötti Lauran vapaaksi vasemmalta laidalta, ja Elisa Väisänen pääsi sijoittamaan pallon maaliin Lauran hyvästä syötöstä. Viimeisillä minuuteilla EBK oli lähellä pisteiden tasaamista, kun pallo jäi pomppimaan vierasjoukkueen maalin eteen kulmapotkun jälkeen ja Marika pääsi vetämään, mutta maalivahti onnistui estämään maalinteon.

Joukkue pitää nyt parin viikon tauon, jonka jälkeen startataan taas uudella ryhdillä. Ensimmäinen ottelu tauon jälkeen pelataan taas kotona, kun Härmä saapuu Keski-Espoon kentälle 2.8. Hämeenlinnan Härmä onkin uusi tuttavuus, heidän siirtyessä toisesta lohkosta nyt "Etelän" lohkoon. Tämä mielenkiintoinen ottelu alkaa klo 15:15! Tulkaahan kannustamaan kotijoukkueelle taas täydet kolme pistettä.