Raporttia Espoosta ja Järvenpäästä (2. ja 3. div)
Julkaistu: 04.09.2020 00.00

Naisten kakkonen 30.8.
EBK-Valtti 4-1

Ebk:n 80-v juhlaottelu Valttia vastaan pelattiin kotikentällä syksyisen sateisessa säässä. Ottelu alkoi heti Ebkn pallonhallinnalla ja paineella vastustajan maalia kohti. Jo 6 minuutilla Ella Seppälä syöttää Elisa Väisäsen läpiajoon, jonka veto osuu tolppaan ja kimpoaa suoraan Miia Koppasen jalkaan, Miialla helppo työ siirtää pallo maaliin, peli 1-0. Ebk jatkaa painetta ylöspäin ja vastustajat joutuvat rikkomaan ebkn pelaajia varoituksenkin arvoisesti. Vaparit hyviltä maaalipaikoilta eivät löydä tietään vastustajan verkkoon. 28 minuutilla Ella karvaa keskiympyrässä pallon itselleen ja mahtavan nousun päätteeksi syöttää poikittain Elisan tyhjälle maalipaikalle, Elisa kiitti ja kuittasi tilanteeksi 2-0. Toiselle puoliajalle lähdettäessä molemmat joukkueet tekivät muutamat pelaajavaihdot. Valttikin sai toisen puoliajan alkuun luotua tilanteita ebkn maalille. 51 minuutin kohdalla Miian kaukoveto johdatti ebkn jo 3-0 johtoon. Jo 5 minuuttia myöhemmin Miia syöttää Elisan yksin läpi ja Elisan kova veto löytää tiensä maaliin. Ebk tekee viimeiset pelajavaihtonsa. Valtti pääsee enemmän kiinni peliin ja saa kavennettua tilanteeksi 4-1. Valtin pelaajan veto ottaa ikävän kimmokkeen ebkn puolustajan jalasta juuri maalivahdin edestä. Kavennus maalin innoittamana valtti oli paremmin mukana pelissä, mutta lisää maaleja ei syntynyt enään kumpaankaan päätyyn.
#10

Naisten kolmonen 19.8.
EBS-HPS 0-1

EBK-HPS pelattiin 19.8 aurinkoisessa ja lämpimässä säässä Keski-Espoon tekonurmella. Peli lähti vauhdikkaasti käyntiin ja vierasjoukkue sai jo heti ensimmäisellä minuutilla kulmapotkun. Muutamaa minuuttia myöhemmin EBK sai vuorostaan ensimmäisen vapaapotkun läheltä vastustajan boxia, mutta veto meni ohi maalin. Tilanteita tuli molemmissa päissä puolin ja toisin, mutta maaleja ei tästä huolimatta ensimmäisellä puoliajalla nähty ja tauolle mentiin lukemissa 0-0. Toisen puoliajan alussa HPS pääsee vaarallisesti ohittamaan maalivahtimme Hetan ja pallo oli jo kulkeutumassa maalia kohti. Anna A saa kuitenkin vielä pelastettua jo varmalta näyttäneen tilanteen kulmaksi. Kulmatilanteen jälkeen lukemat kääntyivät 0-1 HPS:lle, pallon päätyessä kulmapotkusta lähestulkoon suoraan maaliin. Tästä muutaman minuutin kuluttua kotijoukkueella oli erinomainen tilanne tasoittaa peli syöttökuvion päätteeksi, mutta viimeistely jäi puuttumaan. Toisen puoliajan tempo oli hieman laskusuuntainen ja HPS onnistui kertaalleen maalinteossa, joka kuitenkin katsottiin meidän onneksemme paitsioksi. Loppuminuuteilla painostus HPSn maalilla oli vielä tiukkaa, mutta tasoitusmaalia ei tästä huolimatta syntynyt ja peli päättyi vierasjoukkueen hyväksi 0-1.
#6

Naisten kolmonen 16.8.
JäPS-EBK 3-0

Sattumalta taas koko viikon lämpimin päivä sattui sunnuntaille, kun EBK lähti vierailemaan Järvenpään nurmelle. Tiedossa oli kova peli, sillä vain edellisellä kaudella JäPS pelasi vielä naisten kakkosessa ja nurmi oli EBK:lle tunnetusti hankala ja vieras pelialusta. Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja heti ensimmäisellä minuutilla JäPS sai kulma tilanteen. Eipä kauaakaan jouduttu odottelemaan, kun pallo vietiin toiseen päähän kulmalle, josta maalia pääsi kokeilemaan EBK: pelaaja numero 10 Miia Koppanen. Maalia tästä ei syntynyt ja peli liikkui vauhdilla puolelta toiselle. 8 minuutin kohdalla Miia pääsi murtautumaan JäPSin puolustuksen läpi ja sai annettua hienon syötön laidalla viilettävälle Saralle, mutta veto meni vierasjoukkueen harmiksi hiukan yläkulmasta ohi.

JäPS painosti kovaa ja 10 minuutin kohdalla kova työ palkittiin, kun EBK:n puolustus ei saanut palloa ajoissa liikkeelle ja iskee ottelun ensimmäisen maalin. Nurmi totisesti tuotti pallon hallinnan ja syöttöjen osalta omia ongelmiaan. Neljä minuuttia myöhemmin JäPS pääsi uudelleen rankaisemaan hienon kulmapotkun päätteeksi EBK:ta. JäPS pelaajan #2 kulmapotku löysi taka-alueella odottaneen Veran #12 pään ja palloa haettiin toistamiseen EBK:n verkosta.

Tilanteita saatiin kuitenkin myös toiseen päähän, kun samainen EBK:n kaksikko oli taas vauhdissa ja Miia haki taskusta Saraa, jolla jalka ei tällä kertaa riittänyt tavoittamaan syöttöä. JäPS painosti ja hallitsi peliä aika lailla ja EBK:n valitsema kolmen alakerran taktiikka ei tuntunut lähtevän käytiin ollenkaan. JäPS käytti tilannetta hyväkseen ja hyödynsi laitojen tilan, samalla kun EBK:n laidat olivat tippuneet alas syvälle puolustuksen tueksi.

JäPS pääsi vielä kerran rokottamaan ja pelaajan #6 kaukolaukaus tippui juuri riman alle ja peli oli jo lukemissa 3-0 synkän 19 minuutin jälkeen. Tämän jälkeen EBK:n valmennus päätti siirtyä 4 alakerran taktiikkaan, jolloin saatiin laidat prässäämään ylempää ja tukittua JäPSin etenemisen laitojen kautta. Tähän väliin pidettiin myös minuutin mittainen juomatauko. Eipä kauaakaan tauon jälkeen JäPS pääsi vielä tuikkaamaan pallon neljättä kertaa maaliin. EBK:n maalivahtia ei ollut syyttäminen yhdenkään maalin takia. Heta pelasi jälleen hienon pelin maalilla ja pelasti monta tilannetta vastaantuloillaan ja reaktiotorjunnoillaan.

Tämän jälkeen alkoi myös EBK:n peli näyttämään siltä miltä kuuluukin ja peliä saatiin tasaisemmaksi molempiin päätyihin. Puolustuslinjan tukeminen neljännellä puolustajalla ja linjan nosto auttoi. JäPS ei päässyt enää samalla tavalla vyöryttämään laitojen kautta. Peli oli erittäin fyysinen ja tuomarin linja oli taas kyseenlainen, sillä selkään tuloja tai nilkoille kopautteluja ei juurikaan vihelletty pois, ellei pelaaja selkeästi tilanteessa kaatunut.

Puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen 4-0 johdossa, joihin peli myöhemmin päättyikin. Tilanteista oli puolin ja toisin, mutta toinen puoliaika oli selkeästi tasaisempi vääntö, kun ensimmäinen. Sen kertoo tulos toiselta puoliajalta 0-0 ja myös vastustajan valmentaja oli ihmetellyt pelin jälkeen mitä oikein aloimme tekemään toisin. Muutama hieno tilanne siis nähtiin, joista ensimmäinen oli 48 peliminuutin kohdalla, kun sivurajaheitosta saatiin pallo vapaalle topparille ja EBK:n kapteenille #27, joka toimitti pallon kaarella Miian jalkaan ja maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi nipin napin. Muutamaa minuuttia myöhemmin ajassa 52. EBK:n hyökkääjä jälleen taistelee itsensä irti ja yksinläpi tilanteeseen, mutta JäPSin maalivahti oli hereillä ja sai pallon torjuttua. Vapareita annettiin molemmille joukkueille ja EBK pääsi kokeilemaan kavennusta hyviltä etäisyyksiltä 58 peliminuutin jälkeen, mutta pallo meni harmiksi hiukan yli maalin. Tilanteita nähtiin myös toisella puolella, kun JäPS sai kulman, jonka EBK:n puolustaja #16 puskee varmasti pois omalta maalialueelta. Kymmenisen minuuttia myöhemmin kulmapotkulle päästiin JäPSin puolustus päässä, mutta kotijoukkue purki pallon varmasti pois omalta alueeltaan.

Vierasjoukkueelle harmillinen ensimmäinen puoliaika kaiken kaikkiaan ja vaikka toiselle päästiinkin parantamaan peliä, ei se auttanut tilannetta kaventamaan. JäPSille ansaitut 3 pistettä tästä pelistä.