Voiton myötä sarjan kärkeen!
Julkaistu: 26.09.2020 00.00

VJS-EBK 1-2 (1-1)

Lauantaina 26.9. EBK matkasi Myyrmäkeen VJS:n vieraaksi. Kamppailu oli äärimmäisen kutkuttava jo alkuaasetelman vuoksi; VJS piti hallussaan sarjan kärkipaikkaa ja oli yhden pisteen edellä kakkosena olevaa EBK:ta. Peli potkaistiin käyntiin lämpimässä syyssäässä, ja VJS sai oman pelinsä pyörimään hivenen vierasjoukkuetta paremmin. VJS:n näpsäkkä syöttöpeli palkittiin kulmalla 8. minuutin kohdalla. EBK:lla oli vaikeuksia saada pallo purettua kulman jälkitilanteesta, ja ehkä hieman onnekkaasti pallo pomppikin VJS:n nro 26:lle, joka kiitti ja kuittasi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Pelin edetessä myös EBK sai paremmin omaa peliään käyntiin, ja tilanteita ja kulmia tuli puolin ja toisin. 31. minuutin kohdalla EBK:n laitapuolustaja Emmi teki vasemmalla laidalla hienon nousun, joka pakotti VJS:n puolustajan rikkomaan rangaistusalueella. EBK sai ansaitusti tilanteesta pilkun. Pallon taakse asettunut Miia ei epäröinyt, vaan sijoitti pelivälineen veskan ohi maaliin, tilanne 1-1. VJS sai puoliajan loppuun vielä aikaiseksi vaarallisen tilanteen EBK:n maalille, kun vastustajan nro 12 nousi laidasta ja veti, mutta EBK:n maalilla varmoja otteita esittänyt Iida kaappasi pallon syliinsä, ja tauolle mentiin 1-1 tasatilanteessa.

EBK palasi kentälle uudella tarmolla, ja peli saatiin kulkemaan 1. puoliaikaa paremmin. Erityisesti oikealla laidalla ahkeroinutta Sinnaa päästiin käyttämään enemmän. Myös vastustaja sai aikaiseksi vaarallisia tilanteita, mutta EBK:n pakkilinjasto oli hereillä ja hoiti tilanteet. Pelin 60. minuutin hujakoilla vastustaja pääsi vetopaikoille useaan otteeseen, mutta Iida jatkoi varmoin ottein ja koppasi vedon toisensa jälkeen. 74. minuutin kohdalla VJS:n pelaaja esitti taitojaan laukomalla huikean kaukolaukauksen kohti EBK:n maalia, mutta Iida liimasi senkin. Vain hetkeä myöhemmin Emppu taisteli pallon itselleen vastustajan kulmalla, ja syötti alaspäin Sinnalle. Sinna veti upean laukauksen, joka leijaili komeasti VJS:n maalivahdin yli. EBK nousi 1-2 johtoon. Tappioasemaan joutunut VJS painosti tosissaan loppuvihellykseen asti, mutta EBK selvitti tilanteet, ja peli päättyi espoolaisille voitokkaasti. EBK nousi 1-2 voitollaan 25 pisteeseen ja sarjan kärkeen, kun sarjaa on jäljellä enää yksi peli. Sarjan tilanne pysyy jännittävänä loppuun saakka, koska toisena olevalla Fc69:llä on 24 pistettä ja nyt kolmantena olevalla VJS:llä 23.

EBK:n sarjan viimeinen peli pelataan 3.10. klo 13:00 kotikentällä Espoon keskuksessa, ja vastaan asettuu PK35.