Reippaan voiton myötä nousukarsintoihin!
Julkaistu: 06.10.2020 00.00

EBK - PK35/2 11-0

Lauantai 3.10. sarjan viimeinen kierros. EBK sai vieraakseen kotikentällään PK-35/2. Panoksena espoolaisilla oli lohkovoitto sekä paikka ykkösen jatkokarsinnassa.

EBK lähti heti pelin alusta hallitsemaan palloa ja luomaan maalipaikkoja. Minuutilla 16 Eerika-Eltsu-Wilma syöttöketjun päätteeksi Eltsu saa pallon Wilmalta ja laukoo kuudentoista takaa komean vedon suoraan taka yläkulmaan. Ei mene kauaakaan, kun EBK:n keskikenttä Wilma pääsee vetämään ja PK-35:n maalivahdin torjunnasta Miia pääsee iskemään lukemat jo 2-0. 22 minuutin kohdalla EBK saa kulmapotkun, jonka seurauksena Miia pääsee viimeistelemään jo päivän toisen osuman. Myös PK-35 pääsee kokeilemaan kulmapotkusta, mutta Iida torjuu tämän yrityksen ja Sonja purkaa pallon pois eikä PK-35 pääse iskemään kavennus osumaa. Vielä aivan ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Wilma pääsee kokeilemaan, mutta pallo menee hieman yli maalin.

Toiselle puoliajalle lähdettiin tavoitteena pitää oma pää puhtaana. Toista puoliaikaa oli keretty pelata vain 5 minuuttia, kun Ella pääsee nousemaan laidasta ja syöttää Elisalle, joka viimeistelee espoolaisten neljännen maalin. EBK:n maalinteko ei suinkaan lopu tähän vaan 5-0 lukemat taululle iskee Wilma Miian esityöstä minuutilla 53. Vain hetkeä myöhemmin Wilma tekee toisen maalinsa Ellan syötöstä ja EBK johtaa jo 6-0. Ottelun 65 minuutilla Emppu pääsee kuljettamaan boxiin, missä hänet kaadetaan ja tuomari viheltää rikkeestä rangaistuspotkun. Emppu asettuu itse pallon taakse ja ampuu pallon varmasti PK-35 maalivahdin selän taakse. EBK:n kahdeksas maali syntyy, kun PK-35:n puolustaja yrittää purkaa laitapakin tontilta nousseen Petran keskitystä, mutta heidän epäonnekseen pallo päätyykin omaan maalin. Vain pari minuuttia myöhemmin EBK saa kulman, jota antamaan menee Wilma. Pallo lentää aivan maalin edustalle, mistä Ella pääsee viimeistelemään kotijoukkueen 9-0 johtoon. Minuutilla 75 Hanna pääsee kokeilemaan maalintekoa Pinjan ja Wilman esityöstä, mutta harmiksi pallo kilahtaa tolppaan. Hetkeä myöhemmin EBK saa hyvästä paikasta vaparin, jonka maalivahti torjui eteensä. Ensimmäisenä pallossa on Pinja, jonka veto menee hieman ohi maalin. Ottelun viimeisen 10 minuutin aikana EBK pääsee vielä kahdesti iskemään PK-35:n verkkoon. Kymmenes maali syntyy, kun Aino nousee hyökkäyksen tueksi laitapakin paikalta ja laukoo boxin laidalta pallon maalin perukoille. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Pinja karkaa PK-35:n puolustukselta ja viimeistelee ottelun loppulukemiksi 11-0. Näin espoolaiset varmistavat sarjan ykkössijan.

Voiton myötä EBK:n pelit jatkuvat vielä kahdella ottelulla ykkösen jatkokarsinnan merkeissä.

#14

Karsinnoissa EBKn vastustajaksi arvottiin Tampereen Ilves/2. Ilves/2 voitti oman lohkonsa suvereenisti kärsien vain yhden tappion sekä yhden tasapelin, muuten joukkue hoiti pelit voitokkaasti. Pelissä tullaan varmasti näkemään kovaa vääntöä paikasta ykköseen.
1. karsintaottelu Ilves/2-EBK 11.10. 13:00, Vuores TN
2. karsintaottelu EBK-Ilves/2 17.-18.10. tarkempi aika ja paikka tarkentuu vielä