Otteluraportti EBK - EIF/Akademi
MiehetJulkaistu: 30.07.2021 00.00

Otteluraportti EBK - EIF/Akademi

Otteluraportti EBK - EIF/Akademi 7-1

Juhannus alkoi Keski-Espoossa hyvissä ajoin, kun keskiviikkoillan vieraaksi saapui Tammisaaren EIF/Akademi. Akademin tarkoitus on syöttää ja kasvattaa pelaajia pitäjän lippulaivan tarpeeseen. Kultahammasrannikolla riittää rahaa ja resursseja, ja Akademi on tehnyt jo kauan kovaa tulosta kolmosessa.


Eilisessäkin kokoonpanossa runsaasti ykkösjoukkueen mukana treenaavia pelaajia joilla tähtäin jalkapallon suhteen on korkealla.

EBK aloitti korkealla prässillä ja aiheutti sekamelskaa vihreiden linjassa. Jo 7. Minuutilla se tuotti tulosta, kun Fatos Syla nappasi puolustajalta pallon ja syötti sen Arberille joka hieman tyylitellen siirsi pallon tyhjään maaliin.

20 minuutin kohdalla pitkän hyökkäyksen päätteeksi lähetti Mergim Miftari ulospäin kiertävän pallon maalin vasemmalle kulmalle jossa päivysti Jonas Zaknoun. Katsomo odotti Zäkin ottavan pallon haltuun, mutta mies iskikin ahtaasta kulmasta pallon volleyllä maaliin. Hieno suoritus ja ansaitut aplodit yleisöltä.


Seuraavaksi oli EBKn vuoro taipua prässin alla, kun pallo luovutettiin vastustajalle ja tilanteen lopuksi sen nekkasi maaliin vastustajan Mergim Bushi. Tämä olisi ollut vältettävissä.

Tämä kuitenkin kuitattiin nopeasti kun pirteä Rinor Karaca spurttasi laidastaan läpi ja syötti tarkasti poikittain Fatosille, joka ohjasi pallon maaliin vastustajan maalivahdin edestä.


Toisella puoliajalla meni EBK menojaan; ensin toppari Julius Salon millintarkkaan pystysyöttöön syöksyi Arber, joka otti syötön rinnalla mukaansa ja tsippasi pallon ohi vastaan syöksyvän maalivahdin.


Hetkeä myöhemmin Arber viimeisteli hattutemppunsa, kun mies ryntäsi yksin karvaan, riisti pallon 16 rajalla, kikkasi kolme miestä umpisolmuun jota Tammisaarelaisella klinikalla vieläkin availlaan, ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Huikea yksilösuoritus, sillä lähistöllä ei muita sininuttuja ollut.

Seuraavaksi iski nuori Julius Salo, jo toisessa pelissä peräkkäin. Raamikas toppari iski tällä kertaa päällään kulmasta varmasti sisään. Julle hakee kyllä todella ahnaasti nämä pääpallot hyökkäyspään erikoistilanteissa, eikä maalimäärä varmasti jää tähän..

Viimeisen maalin arkkuun löi oikealta laidalta tuttu mies, kun Rinor kiisi laidaltaan pystypalloon, ja iski sen kliinisen varmasti verkkoon.


Varsin suvereenia EBK hallintaa, vaikka vieraalla omatkin paikkansa oli. Kovin maltillisella rakentelulla se ei kuitenkaan monelle tontille päässyt. EBK oli tänään edellisiin peleihin nähden hieman tarkempi viimeistelyssään, ja osa maaleista todella komeita. Kyllähän vahvuus on kova penkki, josta jokainen tuo sisään tullessaan uutta, eikä taso heilahda yhtään. Kilpailutilanne on kova ja pelkästä 18 lapulle pääsystä on kova taistelu.


Nostetaankin tänään penkiltä sisään tullut telaketjukone Joona Salmi esiin. Joona on kyllä valmentajalle unelmapelaaja sillä miehen voi laittaa paikalle kuin paikalle, ja aina on tavara tasalaatuista. Eilenkin keskikentälle tullessaan toi Joona asennetta ja taistelutahtoa tuoreilla jaloilla, meni jokaiseen palloon täysillä eikä tainnut kaksinkamppailua hävitä. Mies on kuin tehty loppuhetkien ratkaisutaisteluita varten.


Joka pelaajaa ei voi kehua erikseen, toki Arber pitää mainita hattutempulla ja tehoilla 3+2, out of this world ??????

Yleisöä oli taas hyvin siihen nähden että oli erikoinen pelipäivä ja aika. Kyllä omien junioreiden kiinnostus edustusta kohtaan lämmittää, ja pelin jälkeen kopin ulkopuolella odotti iloinen joukko lempipelaajiaan odottamassa.. Mitä makkaranpaistoon tulee niin Taru selviytyi haasteesta hyvin, joten myös grillin puolella on tiukka taistelu avauksen paikasta????

Vierailijalla varmasti hiljainen kotimatka, tällaista selkäsaunaa tuskin on hetkeen tullut ????

EBK - EIF/Akademi 7-1


1-0 Arber (Fatos)
2-0 Zaknoun (Miftari)
2-1 EIF
3-1 Fatos (Rinor)

4-1 Arber (Julle)
5-1 Arber
6-1 Julle (Arber)
7-1 Rinor (Arber)


Joukkueen uusimmat uutiset