Kausi saatiin pakettiin
Julkaistu: 25.05.2021 00.00

31.10. MAD MAX-EBK 2-3

Kausi startattiin Valkeakoskella MAD MAXin vieraana. Takana oli vain muutamat treenit, eikä yhtään treenipeliä. Tähän vaikutti pitkälle venynyt futiskausi. Alku oli aika tahmeaa ja puoliajalle mentiin 2-0 tappioasemassa. Keräsimme kuitenkin rivit pukukopissa ja toisen puoliajan ensimmäisen kymmenyksen lopulla teimme parissa minuutissa kolme maalia. Maukaus taisteluvoitto ja se näkyi pelaajissa kotimatkalla. Hyvä startti kauteen!

EBKn tehopisteet Enni 1+0, Marika 1+0, Anna 1+0, Elina 0+1

9.1. EBK-Mad Max 0-2

Peli mentiin oikeastaan alusta asti Mad Maxin komennossa. Maxien pelityyli, nostaa molempiin laitoihin pelaaja aiheutti murheita puolustuspäässä ja vaarallisia tilanteita syntyi kotijoukkueen maalille tasaiseen tahtiin. Puoliajalle mentiin 0-2 tappioasemassa ja se käytettiin punoen suunnitelmaa, jolla saisimme estettyä laidoille pelaamisen. Hienosäätö auttoi, mutta selkeät maalipaikat olivat edelleen vähissä. Valmennus teki päätöksen, että kokeilemme ekaa kertaa ikinä "reikäpaidan" käyttämistä. Emppu heitti liivin päälle ja niin alkoi kotijoukkueen pallonhallinta. Kavennusta ei syntynyt, mutta saimme olla tyytyväisiä reikäpaidalla pelaamiseen. Vähällä treenillä ja kylmiltään testattavaksi ja homma jopa rullasi.

16.1. Liikunnan Riemu-EBK 1-4

Ottelu alkoi espoolaisten pallonhallinnalla, Riemun tyytyessä nopeisiin vastahyökkäyksiin. Jumbona majaileva Riemu antoi kylmää kyytiä vieraille, kun se siirtyi vaparista syntyneen maalilla 1-0 johtoon 7 minuutin kohdalla. Tilanne hiukan turhautti, vaikka tilanteita syntyi molempiin päihin. 10 minuutin paikkeilla Laura pääsi tasoittamaan ottelun ja 1-1 tilanteessa siirryttiin tauolle. Toisen puoliajan alussa Marika tuikkasi 1-2 maalin, mutta sekään ei vielä vapauttanut espoolaisten tekemistä. Paineet jopa vain kasvoivat tiukassa johtoasemassa. Asiaa ei auttanut Riemun päätös alkaa hakemaan tasoitusta reikäpaidalla. Reikäpaidan tullessa kentälle Emmi sai kuitenkin riistettyä pallon ja sijoitettua pallon tyhjänä ammottavaan maaliin. Tilanne 1-3 ja se sai EBKlaiset jo huokaisemaan helpotuksesta. Hetki myöhemmin Hanna onnistui samassa tempussa, viimeistellessään tilanteeksi 1-4. Tärkeä voitto, mikä ei tullut helpolla.

EBKn tehopisteet Laura 1+0, Marika 1+0, Emmi 1+0, Hanna 1+0

23.1. EBK-LLuja 4-1

Otteluun lähdettiin päättäväisin mielin. Tavoite oli selkeä, haluaisimme 3 pisteen potin. Emme olleet vielä onnistuneet saamaan pisteitä LLujalta, vaikka se oli jo lähellä syyskierroksella Huittisissa pelatussa pelissä. Leppävaaran pienehkö kenttä sopi kotijoukkueelle ja LLujan tehokkain pelaaja tarkasti merkattuna ottelu päättyi EBKn hienoon 4-1 voittoon. Maalit syntyivät hienosti luoduista tilanteista, mikäs sen parempaa! Miia oli pysäyttämätön ja poimi joukkueen 3 pisteen lisäksi itselleen tehot 3+1.

EBKn tehopisteet Miia 3+1, Tintti 1+0, Emppu 0+2, Iida 0+1

6.2. Ilves/FS2-EBK 9-2

Tiedossa oli tuplapeliviikonloppu Ilvestä vastaan. Lauantaina ajeltiin Tampereelle ensimmäiseen kohtaamiseen. Pelikellossa oli jo 16 minuttiia kun ensimmäinen maali syntyi, kotijoukkueen toimesta. Ilves onnistui toistamiseen hetki ennen puoliaikaa, tauolle siis 2-0 tilanteessa. Toisella puoliajalla tapahtui monta helppoa virhettä, joista kotijoukkue rankaisi armottomasti. EBKn kaksi kavennusta olivat laihalohtu kun Ilves mätti peräti yhdeksän maalia. Kotimatka oli mietteliäs ja jotain oli seuraavalle päivälle keksittävä.

EBKn tehopisteet Miia 1+0 (tulospalvelussa lukee virheellisesti Laura), Hanna 1+0

7.2. EBK-Ilves/FS2 3-1

On otettava opiksi ja virheet minimoitava. Näissä ajatuksissa meni eilinen ilta, päivän selkäsaunan jälkeen. Ottelu oli tasainen ja kotijoukkue onnistui käyttämään omia vahvuuksia ja Ilves ei saanut enää virheiden myötä ilmaiseksi tilanteita. Äärimmäisen kovan työn ja nopean ryhtiliikeen ansiosta sunnuntain kamppailusta täyden kolme pistettä. Mahtavaa!

EBKn tehopisteet Emppu 1+0, Miia 1+1, Laura 1+0, Enni 0+1

13.2. EBK-FS Tawastia 1-2

Syyskierroksen ottelusta päättyi tasan ja parannettavaa oli paljon. Fiilis oli, ettemme päässeet omalle tasollemme ensimmäisessä kamppailussa, emmekä oikein onnistuneet siinä tälläkään kertaa. Jokin FS Tawastian pelityylissä aiheutti harhasyöttöjä, tila loppui kesken ja ratkaisut olivat hätäisiä. Peli oli pitkään 0-2, EBKn takoen päätä seinään. Lopussa syntynyt kavennus oli kuitenkin laiha lohtu. Nyt ei kulkenut.

EBKn tehopisteet Miia 1+0, Anna 0+1

21.2. FC Nokia-EBK 6-2

Matka sarjakärjen vieraaksi sujui hyvä asenne mukaan pakattuna. Ensimmäinen keskenäinen ottelu oli tiukka ja tarkoitus oli saada oma tekeminen taas rullaamaan. Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas, mentiin päästä toiseen ja EBK sai luotua hyvän määrän selkeitä maalintekotilanteita. Tämä tuntui jo hyvältä, sillä juurikin maalipaikkojen luomisessa on ollut suuria vaikeuksia. Tauolle mentiin 1-1 tilanteessa, mikä jätti vielä nälkäiseksi. Toisella puoliajalla homma alkoi kuitenkin leviämään kasaan kun emme tehneet omista paikoista ja vastustaja rokotti armottomasti erikoistilanteista ja parista virheestä. Lukemat 6-2 eivät kerro pelin kulusta kaikkea, mutta maalit ratkaisevat tässä lajissa.

EBKn tehopisteet Miia 2+0, Nasti 0+1, Tytti 0+1

28.2. EBK-RaiFu 0-2 (0-0)

Sarjakärkeä vastaan kärsityn tappion jälkeen oli vuoro ottaa vastaan sarjakakkonen, RaiFu. RaiFulla oli isot panokset pelissä. Voitolla he varmistaisivat paikan jatkokarsinnoissa. Onnistuimme tekemään raisiolaisten pelin vaikeaksi, pyrkiessä ottamaan tyhjät tilat pois ja aiheuttamalla painetta prässäämällä. Se tuotti tulosta ja pallo poltteli vieraiden jaloissa. Valitettavasti myös tässä ottelussa EBKn viimeistely ontui, se tuntui olevan harmittavan pienestä kiinni. Paikkoja oli, mutta aina siellä oli joku tiellä, ohjaus meni hiukan ohi tai maalivahti torjui. Ensimmäisellä puoliajalla molemmat maalit pysyivät koskemattomina. Toisella puoliajalla RaiFu onnistui maalinteossa kaksi kertaa, ollen 8 minuuttia ennen loppua 0-2 johdossa. Espoolaiset päättivät lähteä hakemaan kavennusta reikäpaidan voimin. Miia heitti heti maalin jälkeen liivin niskaansa ja lähti pyörittämään ylivoimaa. Kotijoukkue piti ylivoiman pyörimässä aina viimeiseen vihellykseen asti. Läheltä piti -tilanteita riitti, mutta ei. Maalia ei syntynyt. Ottelusta jäi kuitenkin hyvä fiilis, vauhtia ja tilanteita riitti. Vierasjoukkuekin tuntui olevan jännittynyt loppuun asti, mikä kertoi siitä ettei sarjakakkonen päässyt helpolla.

6.3. MU-EBK 4-5

Kauden viimeinen ottelu pelattiin Mäntsälässä. Kummallakaan joukkueella ei ollut panoksia ottelussa, mutta molemmat lähtivät selkeästi hakemaan voitokasta päätöstä kaudelle. Eka 20 minuuttinen mentiin kotijoukkueen tahdissa, tauolle mentiin 4-1 lukemissa. Monen selkäranka olisi tässä vaiheessa jo katkennut, mutta espoolaiset olivat päättäväisiä. Futsalissa 3 maalin takaa on tultu lyhyemmässäkin ajassa ja taistelutahtoa tuntui pukkarissa riittävän. Onnistuneen hienosäädön myötä pallo alkoi löytämään maaliin myös EBKn toimesta. Kiri tapahtui 8 minuutissa, kun maalinteossa onnistuivat Petra, Hanna, Enni ja voittomaalin viimeistellyt Tintti! Vikat neljä minuuttia saimme tyrehdytettyä Mun yritykset ja näin ollen kausi saatiin päätökseen kolme pistettä rikkaampina.

EBKn tehopisteet Hanna 2+0, Petra 1+0, Enni 1+0, Tintti 1+0, Miia 0+1, Nakke 0+1, Emppu 0+1

Lopullinen sijoitus oli 6., mikä oli odotuksia/toiveita heikompi, mutta riittävä sarjapaikan säilymisen kannalta. Tehtyjä maaleja 42, mikä jää selkeästi alle lohkon keskiarvon. Päästettyjä sama määrä, 42. Se taas oli keskivertoa parempi tulos, vain kolme parasta päästivät vähemmän maaleja. Korona-tilanteesta huolimatta homma rullasi, pelaajat pysyivät terveinä ja pelit saatiin pelattua. Vain yksi ottelu siirrettiin uuteen ajankohtaan ja tähän saadaan olla tyytyväisiä. Josko ensi talvena olisi taas yleisökin tervetullut seuraamaan meidän otteita livenä.

FC Nokia ja RaiFu nousivat lopulta karsintojen kautta liigaan ensi kaudelle. Tämä kertoo 1.-lohkon kovasta tasosta, kun molemmat nousijat löytyivät ponnistivat meidän lohkosta.

Tauko aloitettiin maaliskuun alussa ja se kestää aina elokuun alkuun. Treenit startataan elokuussa, mikä on aikaisempia vuosia aikaisemmin. Tarkoitus olisi olla kauden alkaessa entistä valmiimpi ja pyrkiä saamaan alle pari treenipeliä.