EBK - FC Kuusysi  3 - 2

Keski-Espoo 2 TN

Naisten kakkosessa EBK avasi kotiottelut voitolla

28.4.2018 EBK - FC Kuusysi 3-2 (1-1)

EBK:n naiset lähtivät kauden ensimmäiseen kotiotteluun hyvistä asetelmista, kun takana oli kauden avausottelusta voitto ja vaihtopenkkikin pursui ennätysmäärällä pelinaisia. Toki alusta asti tiedettiin, että vastaan asettuva FC Kuusysi Lahdesta voisi tarjota kovan vastuksen päivän otteluun, mikä pitikin paikkansa.

Ottelu käynnistyi vierasjoukkueen painostuksella ja EBK:n naiset joutuivat hikoilemaan kentällä sekä auringonpaisteen että vastustajien pyörityksen takia. Kuusysi rakenteli peliä ja pystypallot sekä läpiajot laidoilta olivat vaarallisia, mutta eivät onneksi kuitenkaan löytäneet tietään maalitolppien väliin. Heti ottelun ensiminuuteilla EBK:n maalivahti Tytti Hurmekoski katkaisi vierasjoukkueen läpiajon hienolla vastaantulolla kaukana maalilta ja tilanteessa Kuusysin pelaaja loukkasi polvensa niin, että joutui myöhemmin siirtymään vaihtopenkin puolelle. Molemmilla joukkueilla oli vaaralliset maalipaikkansa, mutta linjan taakse hienosti rakenneltu hyökkäys 21. minuutilla siirsi vierasjoukkueen 0-1 johtoon. FC Kuusysin vyörytys ja maali pakottivat EBK:n valmennuksen tekemään muutoksia ryhmitykseen ja 29. minuutilla tehtiin ensimmäiset kaksi pelaajavaihtoa sekä muodostelman muutos, mikä käänsikin peliä taas enemmän kotijoukkueen hallintaan. Kauaa ei tarvinnutkaan peliä rakennella, kun 38. minuutilla Miia Koppanen vapautti oikealta laidalta Enni Kiviojan, joka hienolla kaukovedolla tasoitti pelin 1-1:een, missä tilanteessa siirryttiin myös tauolle.

Toinen puoliaika alkoi EBK:n kannalta ikävissä merkeissä, kun vikkelä ja vaarallinen kärki Johanna Muhonen loukkaantui vakavasti törmättyään läpiajon päätteeksi vastustajan maalivahdin kanssa. Murtunut solisluu siirsi Johannan nyt pidemmäksi aikaa sairastuvan puolelle, mikä on joukkueelle iso menetys. Tilanteen jälkeen pallo siirrettiin kuitenkin pilkulle, josta Miia Koppanen sijoitti pallon varmasti alanurkkaan ja EBK siirtyi 2-1 johtoon. Kauaa ei johtoasemasta ehditty kuitenkaan nauttia, kun alle viiden minuutin kuluttua FC Kuusysin pelaajan nousu laidalta vapautti hänet maalintekoon ja tilanne oli taas tasan 2-2. Samalla kun auringonpaiste muuttui vesisateeksi, muuttui EBK:n peli hieman hankalaksi ja peli oli pääasiassa FC Kuusysin hyökkäyksien vastaanottamista. Pelikellon näyttäessä 90+1 pääsi EBK kuitenkin vielä rakentamaan peliä vierasjoukkueen maalia kohti ja Miia Koppanen vapautettiin nauttimaan 1vs1 tilanteesta maalivahtia vastaan, eikä Miia epäröinyt, vaan harhautti maalivahdin ja viimeisteli ottelun lopputuloksen 3-2:een tolpan kautta.

FC Kuusysi antoi odotusten mukaan kovan vastuksen ja EBK saa olla kiitollinen kolmesta pisteestä. Voittoputken jatkamista lähdetään tavoittelemaan jo ensi keskiviikkona, kun vieraaksi paikalliskamppailuun saapuu LePa.

Tilastot

3 - 2

FC Kuusysi
(1-1)
38'MaaliKivioja Enni
52'MaaliKoppanen Miia
91'MaaliKoppanen Miia