EBK - NJS  0 - 2

Keski-Espoo 2 TN

Naisten kakkosessa NJS haki pisteet Espoosta

28.7.2018 EBK - NJS 0-2 (0-1)

Ottelu pelattiin jälleen helteessä, tällä kertaa kuumuuden lisäksi otteluun vaikutti erittäin kova tuuli. Keväällä NJS voitti kotiottelussaan EBKn 4-2, joten sitä tulosta lähdettiin parantamaan.

Jo ensimmäisellä minuutilla EBK sai luotua ensimmäisen tilanteen NJS:nn maalilla. Ella Seppälä syötti paikkaa hakeneelle Emilia Jaatiselle, jonka veto meni vain hiukan Annika Kulhan vartioiman maalin ohi. Ei kauaa ja seuraavakin tilanne syntyy Seppälän alustuksesta, kun Miia Koppanen pääsi vetopaikkaan. Veto suuntautui kuitenkin yli maalin.

11 minuutin kohdalla vierasjoukkue onnistui maalinteossa. Pystysyöttö tavoitti jenkkivahvistus Alexis Bredeaun ja hän kerkesi palloon hiukan ennen vastaan tullutta maalivahtia ja tuikkasi pallon vasempaan alanurkkaan. Tilanne haiskahti pahasti paitsiolle, mutta kotijoukkueen protestista huolimatta pallo vietiin keskiympyrään. Muutama minuutti myöhemmin Bredeau pääsee taas maalivahdin kanssa vastakkain, mutta tällä kertaa Tytti Hurmekoski torjuu pallon oikeasta alanurkasta kulmaksi. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, NJS rakensin rauhassa peliä alhaalta ja EBK haki tasoitusta vastahyökkäyksillä. 44 minuutin kohdalla kotijoukkue pääsi jo lähelle tasoitusta kun Mathilda Carpelanin kaukolaukaus yllätti Kulhan ja veto kolahti yläriman kautta päädystä yli. Puoliajalle siis 0-1 tilanteessa.

Toinen puoliaika oli vierasjoukkueen hallintaa. Myötätuulen ja hyvän rakentelun kautta he saivat luotua painetta kotijoukkueen maalille. Kotijoukkueen ainoat maalintekopaikat syntyivät kulmista ja vapaapotkusta, mutta tulosta ei syntynyt. Vastaanottamiseen väsynyt kotijoukkue antautui vielä kerran 77 minuutin kohdalla. Pallo pomppasi korkeana 16-alueen ulkopuolella ja se otti hiukan vauhtia tuulesta, yllättäen vastaan tulleen Hurmekosken. Hurmekoski sai osuman palloon, mutta se pomppasi suoraan lähellä kärkkyneelle Bredeaulle. Hän pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin. Tämäkin tilanne puhututti pelin jälkeen, oliko sekin viheltämättä jäänyt paitsio vai ei…

Vaikka kotjoukkue ei onnistunut maalinteossa, oli ottelu tasapainoisempi suoritus kuin keväällä. Kotijoukkue teki kovaa työtä puolustuslinjassa sekä keskikentällä, tehden täten pelin vierasjoukkueelle hankalaksi.