EBK - HJK/2  2 - 2

Keski-Espoo 2 TN

EBK naisten edustus ja HJK/2 tasasivat pisteet Keski-Espoossa

18.8.2018 EBK - HJK/2 2-2 (1-0)

Peli lähtee liikkeelle vauhdikkaasti. Niinkuin monesti aikaisemminkin, EBK:lla kestää hetken löytää kentältä toisensa ja sopiva pelirytmi ja -idea. Sitä etsiessä tilanteita syntyy molempiin päihin. Ensimmäisen minuutin kohdalla Ella saa syötön laitaan ja pääsee etenemään boksiin, mutta viimeistely jää uupumaan. Toisen minuutin kohdalla on vuorostaan HJK:n vuoro yrittää maalia kulmapotkusta, mutta pusku menee yli maalin. Kuudennella minuutilla Niina ja Emppu tekevät upean esityön keskialueella, jonka seurauksena Ella saa läpisyötön ja hän pääsee sijoittamaan pallon kylmänviileästi maalivahdin ohi alanurkkaan. Tilanne kotijoukkueelle 1-0.

Seuraavat 20 minuuttia peli aaltoilee puolin ja toisin ilman kunnollisia maalintekotilanteita, kunnes noin puolentunnin kohdalla HJK saa puhkottua EBK:n puolustuslinjan läpisyötöllä. Tytti on kuitenkin maalillaan hereillä ja hoitaa pallon väljemmille vesille hyvällä vastaantulollaan. Hetken päästä HJK etenee kohti EBK:n päätyä laitaa pitkin, josta tuleekin vaarallinen keskityspallo matalana ihan maalin eteen. Naken tossu on hieman huonossa asennossa vastustajan häiritessä parhaansa mukaan ja pallo on kimmota omaan maalin. Tytti on kuitenkin taas oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pelastaa EBK:n takaiskulta. Ensimmäisellä puoliajalla nähdään vielä puolittaisia laukauksia molemmissa päissä mutta mitään valmista ei synny. Tauolle mennään EBK:n 1-0 johdossa.

Loukkaantumiset ja vaihtopelaajien puute vaikeuttavat EBK:n urakkaa toisella puoliajalla. Janica otetaan vaihtoon puoliajalla ja Heidi pian toisen puoliskon alkamisen jälkeen, molemmat erilaisten vammojen vuoksi. Tilalle Heta ja Essi.

Noin 50 minuutin kohdalla Emppu syöttää jälleen Ellan irti, joka sijoittaa tilanteeksi 2-0. Pian tämän jälkeen EBK saa kulmapotkun. Heta keskittää ja Niina tulee vahvasti esiin, mutta pusku menee hieman ohi ylänurkan. Tästä eteenpäin pelin hallinta siirtyy enemmän ja enemmän HJK:lle. Ellun nilkka vääntyy pahanoloisesti ja EBK on pakotettu tekemään viimeisen vaihtonsa, tilalle Marjo. Myös Essi loukkaa reitensä, mutta taistelee kivun kanssa loppuun asti. Tämä alkaa kuitenkin näkyä EBK:n pelissä ja HJK pääsee kaventamaan 75 minuutin kohdalla tilanteeksi 2-1 Venla Uusikylän maalilla. Vyörytys jatkuu, mutta keskikenttä Niinan ja Empun johdolla sekä puolustuslinja Marikan ja Naken johdolla blokkaavat useita laukauksia ja Tytti hoitaa torjunnoillaan loput.

Heta on päästä vielä yrittämään maalintekoa laittamalla purkupallosta itselleen syötön pystyyn ohi HJK:n puolustajan. Linja liputtaa tämän kuitenkin kyseenalaisesti paitsioksi ja tilanne kuivuu kasaan. HJK:n kiri jatkuu pelin loppuun saakka. Lisäajan puolella vieraat pääsevät jälleen liian vapaasti etenemään laitaa päätyyn asti ja saavat keskityksen maalille. Maalinedusruuhkasta palloon osuu ensimmäisenä vierasjoukkueen Daniela Tjeder ja pallo kimpoaa maaliin. 2-2 lukemat jäävät myös pelin loppulukemiksi ja pisteet menevät jakoon.

Tasapelistä saadun pisteen ja kierroksen muiden otteluiden tulosten perusteella EBK:n sarjapaikka ensi kaudelle kakkosessa on viimeistään nyt täysin varma. Neljään viimeiseen otteluun voidaan siis lähteä hieman paineettomammassa mielentilassa, vaikka loukkaantumiset varjostavatkin tunnelmaa tällä hetkellä.

Tilastot

2 - 2

HJK/2
(1-0)
6'MaaliSeppälä Ella
50'MaaliSeppälä Ella