EBK - VJS/1  8 - 1

Laaksolahti halli TN

Karsintasarjan viides kierros avasi ovet SM-sarjaan!

24.2.2019 Laaksolahden jp-halli: EBK TB1 - VJS/1 8-1

T18 SM-karsintasarjan A-lohkossa pelattiin viikonloppuna jo kierrosta 5 / 7. EBK kohtasi kotipelissä VJS:n, joka EBK:n lisäksi toisena joukkueena lunasti lippunsa TBSM-karsintoihin menestyksellään viime kesän Laura Kalmari -turnauksessa. VJS sijoittui turnauksessa kolmanneksi ja ONS toiseksi, kun C15-ikäluokan Suomen mestaruuteen rynnisti EBK.

Otteluun lisäväriä toi se seikka, että tässä vaiheessa sarjaa kyseessä oli mahdollisesti jo ratkaiseva ottelu SM-karsintasarjan neljännestä sijasta ja siten pääsystä SM-sarjaan suoraan ilman karsintaottelua B-lohkon joukkuetta vastaan. Kummastakin lohkosta neljä parasta joukkuetta jatkaa suoraan SM-sarjaan. Lohkojen viitoset ja kuutoset pelaavat vielä ristiin yhden ottelun, ja näiden otteluparien voittajat jatkavat SM-sarjaan. Muut karsintasarjan joukkueet jatkavat pelejään Ykkösessä.

Alkuasetelmista johtuen pelistä odotettiin jännitysnäytelmää, mutta sellaista siitä ei muodostunut. Jo viiden minuutin jälkeen Ella Koivu (#29) siirsi EBK:n 1-0 johtoon, eikä Ellan seuraavaan osumaan mennyt kahta minuuttia kauempaa. Peli oli selvästi EBK:n hallussa ja palloa kierrätettiin maltillisesti. VJS sai aikaan joitakin vastahyökkäyksiä, mutta ei varsinaisia vaaratilanteita. 11 minuutin kohdalla vastustajan maaliverkon sidonnan lujuutta testasi menestyksekkäästi Jeanette Törrönen (#21) ja tilanne oli jo 3-0. Wilma Forsblom (#99) ei tämän maalin jälkeen turhia aikaillut, vaan 12 minuutin kohdalla siirsi lukemiksi jo 4-0, eikä turhia aikailtu sen jälkeenkään: Neljän minuutin kuluttua edellisestä maalistaan Wilma täräytti jälleen ja 5-0 oli tosiasia. Peli kulki EBK:lla pienen askeleen VJS:n edellä ja kentän hallinta oli melko suvereenia. 21 minuutin kohdalla Pinja Lönnqvist (#66) vaihtoi lukemiksi 6-0 ja 31 minuutin kohdalla Ella Koivu viimeisteli hattutemppunsa siirtämällä numeroiksi jo 7-0. Kotiyleisö oli aavistuksen hämillään, mutta ehdottoman mielissään maalien määrästä: Viihdettä koko rahan edestä!

Pelin toiselle puoliskolle lähdettiin tuttuun tapaan pahin maalinnälkä tyydytettynä, eikä pelin tempo enää säilynyt ennallaan. Kaksi osumaa kuitenkin vielä nähtiin, kun vastustaja kavensi 60 minuutin kohdalla ja Emma Korkalainen (#6) viimeisteli loppulukemiksi 8-1 ajassa 69 minuuttia.

Loppulukemat 8-1 olivat peliin nähden tällä kertaa oikeutetut. VJS laittoi hyvin kampoihin, mutta EBK pelasi maltillisen taitavaa jalkapalloa halliten kenttää joka alueella. Pelin loppuessa selvillä oli myös samaan aikaan pelatun PKKU:n ja PK-35:n välisen ottelun lopputulos, joka jo karsintasarjan tässä vaiheessa vahvisti EBK:n sijoittuvan sarjassa vähintään neljänneksi. Näin on kevään tavoite upeasti saavutettu, kun ovi avautuu T18 SM-sarjaan! Kaksi peliä on kuitenkin vielä jäljellä, eikä niistäkään panosta tule puuttumaan. Karsintasarjan sijoitusten perusteella kun jaetaan alkupisteitä SM-sarjaan.

EBK loistaa myös SM-karsintasarjan tilastoissa. A-lohkon maalipörssin ykkösenä on Wilma Forsblom 11 osumalla ja kakkosena Ella Koivu 8 osumalla. Kymmenen kärkeen mahtuvat vielä Emma Korkalainen neljällä osumallaan (jaetulla kuudennella sijalla) sekä Jeanette Törrönen kolmella osumallaan (jaetulla kymmenennellä sijalla). EBK:n maaliero on huikea +23 (31-8), kun seuraavaksi paras maaliero on HJK:n +15 (20-5). Vertailun vuoksi paras maaliero viiden kierroksen jälkeen B-lohkossa on Ilveksen +12 (16-4) ja lohkon maalikuningattarella on tilastoissa 6 osumaa.

Paikan SM-sarjaan ovat tässä vaiheessa lunastaneet A-lohkosta EBK 12 pisteellään ja PK-35 13 pisteellään. Muissa suorissa jatkopaikoissa tiukimmin kiinni ovat HJK 11 pisteellä ja FC Honka 8 pisteellä. B-lohkossa suoraan SM-sarjaan jatkaviksi joukkueiksi ovat karkaamassa VIFK, Ilves, JyPK ja ONS.

Onnittelut ja suurkiitos loistavalle EBK:n TB1-joukkueelle valmennuksineen ja muine taustahenkilöineen ainutlaatuisesta ja historiallisesta saavutuksesta, jonka johdosta EBK pelaa tänä kesänä SM-sarjaa! Olemme teistä ylpeitä! Taas!

Tilastot

8 - 1

VJS/1
(7-0)
5'MaaliKoivu Ella
5'MaalisyöttöForsblom Wilma
7'MaaliKoivu Ella
7'MaalisyöttöKorkalainen Emma
11'MaaliTörrönen Jeanette
11'MaalisyöttöForsblom Wilma
12'MaaliForsblom Wilma
12'MaalisyöttöTörrönen Jeanette
16'MaaliForsblom Wilma
16'MaalisyöttöTörrönen Jeanette
21'MaaliLönnqvist Pinja
21'MaalisyöttöTörrönen Jeanette
31'MaaliKoivu Ella
31'MaalisyöttöSuuriniemi Sinna
69'MaaliKorkalainen Emma