PKKU - EBK   1 - 6

Myyrmäki Halli TN

Karsintasarjan neljänneltä kierrokselta tärkeät kolme pistettä

17.2.2019 Myyrmäen jp-halli: PKKU - EBK TB1 1-6

T18 SM-karsintasarjan A-lohkon kierros 4 / 7 on pelattu. EBK kohtasi viime kauden SM-sarjan kahdeksanneksi sijoittuneen PKKU:n Myyrmäen runsaasti elämää nähneessä jalkapallohallissa klo 10. Aamupelit ovat aina olleet hankalia, mutta nyt oli jalka kepeänä alkuvihellyksestä lähtien. Alun perin tasaiseksi veikkaamani ottelu kääntyi jo alussa EBK:n hallintaan ja palkkiona voitosta EBK säilytti kakkospaikkansa A-lohkon sarjataulukossa, kun yli puolet sarjasta on jo pelattu.

Ilmassa oli hieman ylimääräisen jännityksen tuntua, kun alkuasetelmien perusteella kyseessä saattoi hyvinkin olla ratkaiseva ottelu kamppailussa sarjan neljännestä sijasta ja siten paikasta SM-sarjassa ilman ylimääräistä karsintaottelua B-lohkon joukkueen kanssa. Katsojia oli paikalla vain runsas parikymmentä, kun EBK aloitti salama-alulla: Peliä oli kulunut vain minuutti, kun Jeanette Törrönen (#21) siirsi EBK:n 0-1 johtoon vastustajan vielä hieman herätellessä omaa peliään. Nyt ei totisesti aamupeli tuntunut hankalalta, eikä pelin alku hitaalta, sillä kaikki pelin maalit nähtiin ottelun ensimmäisellä puoliskolla. 19 minuutin pelin jälkeen PKKU iski tasoituksen, mistä EBK:n peli sai vain lisää voimaa. Pallo pyöri lähinnä vastustajan kenttäpuoliskolla ja 24 minuutin kohdalla alkoi jälleen tapahtua. Seuraavan 20 minuutin aikana EBK takoi pallon vastustajan maaliin peräti viisi kertaa ja peli oli käytännössä pelattu jo ennen puoliaikaa. Maalinteossa kunnostautuivat Pinja Lönnqvist (#66), Wilma Forsblom (#99), Emma Korkalainen (#6) ja Ella Koivu (#29). Lisäksi Emma kuritti vastustajaa vielä huikealla rangaistuspotkulla, joka tuomittiin vastustajan kopisteltua turhan innokkaasti Wilma Forsblomin nilkkoja rangaistusalueen sisäpuolella. Puoliajan alkaessa tilanne oli revennyt jo lukemiin 1-6 EBK:n hyväksi.

Toinen puoliaika ei enää tilastomerkintöjä tuottanut. EBK nappasi tärkeät kolme pistettä vieraskentältä. Samalla joukkue siirtyi piirun verran lähemmäksi karsintasarjan tavoitteen täyttymistä ja SM-sarjan oven avautumista jo ensimmäisen vuoden aikana B-ikäluokassa. Seuraavassa ottelussa kohdataan vantaalainen VJS, jonka B-tyttöjen joukkuetta vastaan ei vielä ennen ole pelattukaan. Pelissä tulee varmasti olemaan suuri lataus, koska jälleen kamppaillaan mahdollisesti sarjan neljännestä sijasta. Peli pelataan Laaksolahdessa 24.2. klo 15.15.

Tilastot
PKKU

1 - 6

(1-6)
1'MaaliTörrönen Jeanette
1'MaalisyöttöSuuriniemi Sinna
24'MaaliKorkalainen Emma
26'MaaliLönnqvist Pinja
26'MaalisyöttöKoivu Ella
35'MaaliForsblom Wilma
35'MaalisyöttöSalo Viivi
39'MaaliKoivu Ella
39'MaalisyöttöForsblom Wilma
45'MaaliKorkalainen Emma