FC-Honka/2 - EBK TB2

Tapiola 2 TN

TB2 aloitti Ykkösen pelit pistejaolla Honkaa vastaan

TB2-joukkueen osalta B-tyttöjen ykkösdivisioonan pelit käynnistyivät tiistaina 9.4. paikallisottelulla Honka/2 vastaan. Etukäteen tunnelmat olivat harjoituskauden jälkeen varovaisen positiiviset, mutta Honka tiedettiin kovaksi joukkueeksi.

Ottelu alkoi keväisissä olesuhteissa, +2 astetta ja vesisadetta. EBK aloitti pelin hyvin ja jo neljän minuutin kohdalla Patricia pääsi oikealta laidalta päätyrajan tuntumaan. Veto lähes nollakulmasta löysi tiensä vastustajan maaliin ja näin ollen 0-1 johto EBK:lle. EBK:n syöttöpeli toimi hyvin ja tilanteita pystyttiin luomaan. Honka yritti kerta toisensa perään puhkoa EBK:n puolustuslinjaa erityisesti oikealta laidalta, mutta puolustus ja Kata hoitivat tilanteet ongelmitta.

EBK sai vapaapotkun oikealta puolelta lähes puolesta kentästä. Fannin vapari osui ylärimaan ja kimposi siitä maaliviivalle. Tällä kertaa maalikamerateknologia ei ollut käytössä, mutta paljain silminkin pystyi näkemään, että kysymys oli vain senteistä. Ensimmäisellä puoliajalla pallo saatiin vastustajan ylärimaan myös toistamiseen. Kaiken kaikkiaan ensimmäisellä puoliajalla joukkue esitti parasta peliään tähänastisista peleistä ja hallitsi peliä.

Toisella puoliajalla ote siirtyi Hongalle, mutta EBK pystyi myös ajoittain luomaan maalipaikkoja. Lopulta 72 minuutin kohdalla Honka tasoitti pelin. Jännitys säilyi loppuun asti kun Honka sai lisäaikaa pelattaessa vielä kulmapotkun oikealta puolelta. Tilanne kuitenkin selvitettiin 1-1 tuloksen myötä ottelu päättyi pistejakoon.

Kaiken kaikkiaan erinomainen alku TB2:n sarjapelitaipaleelle. Tästä on hyvä jatkaa ensi sunnuntain kotipeliin Hämeenlinnan HJS:ää vastaan.