Otteluraportti: EBK/FS - TPK
Julkaistu: 23.10.2018 00.00

Sunnuntaina 21.10 oli suuren urheilujuhlan tuntua Leppävaaran urheilutalolla, kun EBK/FS:n kauan odotettu kotiavaus oli vihdoin ja viimein alkamassa. Ottelu tarjosikin yleisölle (80 henkeä) viihdettä, vaikka vierasjoukkue kampesikin lopulta pisteet Aurajoen rantamille.

Ottelu alkoikin totutusti EBK:n komennossa ja vierailija TPK:lla oli vaikeuksia saada omaa konettaan käyntiin. Ensimmäiset 10 minuuttia EBK vyörytti tehokkaasti ja loi maalipaikkoja, TPK vuorostaan haki väkivahvaa pivottiaan Joona Forsströmmiä, joka pyrki kääntymään ja laukomaan tahi pudottamaan pallon nousevalle kaverille vetopaikkaan. Ja sehän on itsestäänselvää, kun ei omista paikoista palloa verkkoon laita, niin kaveri ennemmin tai myöhemmin näin tekee. Pelikello näytti 11. minuuttia, kun Mikael Sibakov pääsi viimeistelemään avausmaalin puolesta kentästä EBK:n tyhjään maaliin.

Takaisku sekoitti EBK:n peliä ja ensimmäisen puoliajan viimeiset 9. minuuttia menivätkin turkulaisten komennossa. TPK näytti, miksi joukkue on sijoittunut viime vuosina hyville sijoituksille Ykkösessä ja puolusti fiksusti sekä ennenkaikkea tiiviisti. Tämän lisäksi 19. minuutilla Joona Forsström pääsi ensimmäistä kertaa ottelun aikana kääntymään, jalka vapaaksi ja pallo verkon perukoille. Näin puoliajalle siirryttiin 0-2 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle parketille asteli sisuuntunut EBK ja ote alkoi jälleen siirtyä kotijoukkueelle ja paine pysyi turkulaisten päädyssä. Tästä huolimatta, kuin salama kirkkaalta taivaalta, vierailijoiden Samuel Sibakov kasvatti johtoaseman jo 0-3:een. Nevzat Mustafa ja tolpat pelasivat muutamaan otteeseen, mutta reboundin reboundista Sibakov sivalsi pallon maaliin. Tästä alkoikin EBK/FS:n kiri ja lukemat jo kolmen minuutin kuluttua, kun vanhempi Korhonen siirsi pelivälineen veljelleen, joka tälläsi kauden avausmaalinsa ja takaa-ajo oli alkanut. Tästä muutama minuutti ja Antti Korhonen osui jälleen, pientä siirtelyä alakerrassa ja Antti luuppasi omalta puoleltaan yli TPK:n maalia vartioineen Joonas Puolamäen.

Tilanne oli yhtäkkiä jo 2-3, mutta sitten TPK iski jälleen ja asialla oli jälleen kerran, kukapa muukaan, Joona Forsström. Mies iski lähes identtisen maalin ensimmäisensä kanssa ja taululla komeilivat lukemat 2-4, jotka jäivätkin loppulukemiksi. Loppuajan EBK haki vimmatusti tasoitusta reikäpaidan voimin, mutta tolppia lähemmäksi ei tällä kertaa päästy.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin EBK:lta Antti "Der Bomber" Korhonen ja TPK:lta Samuel Sibakov.

Kautemme jatkuu PK-seudun derbyllä ensi lauantaina 27.10 Herttoniemenrannan liikuntahallissa kello 14, kun helsinkiläinen Zenith isännöi ensimmäistä kauden derbyä. Tule kannustamaan EBK/FS vierasvoittoon!