Selkeä 1-7 voitto pronssiottelusta
Julkaistu: 04.04.2019 00.00

Selkeä 1-7 voitto pronssiottelusta

Futsalkausi huipentui piirisarjan pronssiotteluun, jossa vastaan asettui tuttu GFT/QuBa. Edellinen ottelu heitä vastaan pelattiin lohkovaiheessa ja EBK vei silloin ottelun nimiinsä 5-2. QuBa voitti kuitenkin lohkon, kun EBK menetti pari pistettä tasapeleillä.

EBK sai parhaan mahdollisen alun ottelulle kun tilanne oli 0-2 jo kolmen minuutin kohdalla, Mathilda "Matte" Carpelanin maaleilla. Ensimmäiseen maaliin Matte sai syötön puolustuksen selustaan, jonne oli hiipinyt ja hän kiitti toimittamalla pallon varmasti maaliin. Toinen maali syntyi hienon yksilösuorituksen päätteeksi, kun Matte katkaisi ensin vastustajan syötön keskiympyrässä. Riiston jälkeen Matte ajoi suoraan maalille vetopaikalle, tehden 0-2 maalin. 0-3 maali syntyi kun Matte syötti pallon maalille Niina "Nimbus" Tyynismaalle, joka laukoi pallon maaliin. QuBa pääsi tasoittamaan yhdeksän minuutin kohdalla. EBK oli unohtunut hyökkäyspäähän ja kotijoukkueen pelaaja karkasi yksin maalille, johon saikin syötön. Hieno veto takasivuverkkoon toi kotijoukkueelle 1-3 kavennuksen. Nimbus pääsi tälläämään taululle vielä 1-4 lukemat ennen puoliaikaa.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäisellä puoliajalla oli jääty. Ella "Ela/Eila" Seppälä teki viidennen osuman Emilia "Emppu" Jaatisen antamasta kulmasta. Toisen puoliajan alun jälkeen QuBa yritti saada painetta EBKn päähän, EBKn ottaessa tarkoituksella hiukan puolustavamman roolin. QuBa saikin jo enemmän tilanteita aikaiseksi, mutta puolustus hoiti yritykset mallikkaasti tiukalla puolustuksella, pivotin odotellessa mahdollista vastahyökkäystä. Ottelun lopussa maaliteossa onnistuivat vielä Laura Lönnberg, Janiina "Nakke" Laitisen sivurajalta tulleesta syötöstä ja Nimbus, joka viimeistellen hattutemppunsa ja loppulukemiksi 1-7.

Ottelu oli EBKn hallintaa, eikä se oikein antanut mahdollisuuksia QuBalle. Suvereeni 1-7 voitto ja pronssamitalit oli erinomainen tapa päättää kausi. Joukkue totesikin ottelun jälkeen, että koko pelin ajan vallitsi sellainen nautinnollinen peli-ilo. Nyt onkin hyvä keskittyä taas jalkapalloon kesän ajan ja palata futsalkentille taas syksyllä.

Seuran uusimmat

Esbo Bollklubb ry

Y-tunnus: 0101249-2

c/o EBK-Honka -areena

Kylävainiontie 20, 02760 Espoo