EBK Jatkoon Regions Cupissa
Julkaistu: 04.05.2019 00.00

EBK Jatkoon Regions Cupissa

Tänään siis alkoi EBKn Cup-taival kohti Euroopan kenttiä. Ottelu pelattiin varsin hyytävissä olosuhteissa, jälleen kerran.

Kokonaisuus noudatteli klassista kreikkalaista draamankaarta, ja päättyi loppulekemiin 2-4, joten Cup huumaa päästään maistelemaan jatkossakin.

Tänään maistui keitto kuitenkin hieman kitkerältä, sillä jostain syystä pallo poltteli jalassa ja sorruttiin varsin alkeellisiin virheisiin, huolimattomuuten ja huonoon pelikuriin. Peliä oli osin jopa vaivaannuttava katsoa, sillä ero torstain esitykseen oli päätä huimaava.

Näytti siltä että pallo olisi jäällä päällystetty, ja osittain se varmasti olikin, sillä ilma oli nollan tuntumassa ja taivaalta vihmoi räntää.

Vastustaja vetäytyi puolelleen ja oli vastaanottajan asemassa. Saatiinhan paikkoja luotua ja niistä olisi pitänyt laittaa pallo maaliin ja peli pakettiin, mutta niin vain kävi että ensimmäisen kerran pallo oli EBKn verkossa kuin varkain. Tasoitusta haettiin ja se puoliskon lopussa saatiinkin, kun Lundsten sohi Hessun tolppapuskun viivan yli.

Toisella jaksolla haettiin maalia, mutta niin vain pisti vastustaja pelivälineen verkkoon, ehkä ainoasta tilanteestaan noin 15min ennen loppua. Siinä vaiheessa näytti että joukkue hieman heräilee ja rupeaa töihin, ja hetken päästä Arber puski hallitusti Gugin määrämittaisen keskityksen verkkoon ja tasoitti pelin.

Tasatilanteessa olisi menty suoraan pilkuille, mutta EBK oli asiasta eri mieltä; Reza Attai avasi loisteliaan ja ovelan pystypallon topparin tontilta vastustajan hyökkäyksen estettyään, ja löysi toppareiden välistä Gugin joka pinkoi täyteen vauhtiinsa. Hyvä pehmeä kosketus ja tsippi yli vastaan rynnänneen maalivahdin ja vielä päälle veskan kierto ja pallon saattaminen maaliin. Hienosti kolmen vastustajan välistä luikahti siis mies maalintekoon.

Lopussa oltiin hieman sillassa kun vastus painoi tasoitus silmissään päälle ja peli aaltoili päästä päähän. Lopulliset lukemat niittasi ihan lopussa Krenu, joka iski pallon Tuukka Saastamoisen jääkylmästä poikittais syötöstä tyhjiin.

Ei tyylipisteitä tänään, mutta lopputuloksesta ja viimeisen vartin taisteluasenteesta kymppi.

Ottelun parhaana pelaajana on palkittava huikea ja tehokas Lundsten, vaikka ehkä vielä hieman puolikuntoisesta miehestä näkyikin, että toinen peli kolmeen päivään oli massakautta viettävälle maalipyssylle rankka.

Seuran uusimmat

Esbo Bollklubb ry

Y-tunnus: 0101249-2

c/o EBK-Honka -areena

Kylävainiontie 20, 02760 Espoo