Edustus jälleen voittoon
Julkaistu: 06.06.2019 00.00

Eilen myöhäispelissä vieraskentällä kohdattiin KoiPS/2.

Lähtökohdat otteluun olivat selvät; pisteet mukaan vaikka väkisin, harha-askeleihin ei ole varaa.

Pisteet otettiinkin mukaan lukemin 2-5, joten sillä saralla ei yllätyksiä ollut.

Edustus lähti otteluun kauden nuorimmalla kokoonpanolla, sillä avauksen 10 kenttäpelaajasta yksi oli B-ikäinen ja kuusi A-ikäisiä. Keskikentän kutospaikalla teki debyyttinsä Juho Keisala, ja topparikaksikon muodostivat Reza Attai sekä pelikuntoon tervehtynyt Jussi "Jusa" Lampio.

Pelin henki oli jälleen varsin selkeä, EBK piti palloa ja vastustaja iski pitkää vastaan aina pallon saadessaan. Vastustaja myös pelasi kahdella alhaalla makaavalla linjalla ja tukki keskustan hyvin. EBKn peli oli hioeman tukkoista, ja vaikka palloa pidettiinkin niin boksiin pääseminen oli hankalaa. Hyvä maalivahti poimi pitkät keskityspallot ja avasi sekä maasta että käsistä hyviä pitkiä palloja EBKn puolustusta vastaan.

Ensimmäisen maalin kuitenkin iski tuttu mies, Gugi Lundsten, ottaessaan Huunon kaaripallon maalivahdin edessä haltuun ja ohi, pistäen näin pelivälineen tyhjään maaliin.
Seuraavaksi iski nuori mies Tuukka "Tuke" Saastamoinen, joka painoi millintarkan sijoituksen takayläpesään 19 metristä. maalivahti katseli hölmistyneenä pallon uppoavan taakseen.
26 minuutin kohdalla iski jälleen Gugi, joka otti boksissa ahtaassa tilassa Oskarin keskityspallon loistavasti haltuunsa pakkien väliin, ja pommitti volleystä alakulmaan.

Peli näytti olevan selvä, mutta niin vain vastustaja jaksoi taistella ja iski lopussa vastahyökkäyksestä lukemiin 1-3. Rehellisesti sanoen tilanne oli kyllä paitsio, mutta kaikki lasketaan.

Toisella puoliajalla iskettiin päätä seinään, ja vaikka pallo olikin joukkueen hallussa 80%, niin kunnon maalipaikoille ei oikein päästy, kunnes Arber harhautti boksissa muutamat pakit ja nousi päädystä vetopaikkaan ja hankalasta asennosta pienestä kulmasta 1-4.

KoiPS iski vielä kavennuksen 2-4 todellisesti omien sähläyksestä, mutta Krenu löi naulan arkkuun ja loppulukemat 2-5.

Ei valita tänään parasta pelaajaa, mutta esiterllään ja nostetaan kuviin toisen peräkkäisen maalinsa hienolla laukauksella tehnyt Tuukka "Tuke" Saastamoinen. Tuke on saanut paljon minuutteja vasempana linkkinä, ja nyt alkaa tulosta tulla. Tekniikkaa, taitoa ja vauhtia on vaikka kuinka, vielä kun saadaan hieman suoraviivaisuutta ja malttia niin maalimäärät kyllä kasvavat.

KoiPS - EBK 2-5

0-1 Gugi (Huuno)