Kauden kolmas voitto
Julkaistu: 09.06.2019 00.00

EBK – PK-35/2 2 – 0 (8.6.2019)

Voitokas kotiottelu PK-35/2 vastaan pelattiin helteisessä, +30 asteen säässä. Kuuman kelin vuoksi EBK pyrki alusta saakka pitämään pallon omalla joukkueella sekä rytmittämällä hitaan ja nopean hyökkäyksen välillä. Ensimmäisellä puoliajalla EBK pystyi hallitsemaan ottelua PK:n puolustuksen ja keskikentän vetäytyessä tiiviiksi maalin edustalle. Muutamia vaarallisia paikkoja saatiin luotua, mutta PK:n ”bussi” toimi riittävän hyvin. Tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin selkeästi hakemaan pisteet kotiin. EBK prässäsi ylhäältä ja vaikeutti PK: n pallonhallintaa. 50 minuutilla keskikenttäpelaaja Jessika Heikkonen antoi täydellisen murtavan syötön Elisa Väisäselle, joka pääsi yksin läpi, harhautti vastaantulevan maalivahdin ja viimeisteli pallon kevyesti maaliin. Helpottava maali! PK-35/2 ei lähtenyt karvaamaan ylhäältä tappioasemasta huolimatta, mikä mahdollisti EBK:n pallonhallinnan alakerrassa puolustajien ja maalivahdin välillä. Johtoasemassa oleva EBK käytti tilanteen hyödyksi, eikä kiirehtinyt hyökkäysten kanssa, vaan pallotteli rauhassa ja antoi pelaajien huilata. Rauhoittamalla ja palloa liikuttamalla tilaa syntyi hyökkäyspäässä, PK:n tiivis puolustus saatiin avattua ja potentiaalisia maalintekopaikkoja päästiin luomaan sopivin väliajoin. 91 minuutilla EBK lisäsi johtoa 2- 0 Ella Seppälän keskittäessä maalille ja Anna Vikstedtin viimeistellessä maalin PK:n maalivahdin selän taakse.

Erittäin kuuma kesäsää vaikutti koko ottelun intensiteettiin ja molempien joukkueiden pelaamiseen. Pahimmilta krampeilta onneksi säästyttiin!

Ensi viikon keskiviikkona EBK kohtaa HJK/2, odotettavissa on kova taistelu pisteistä!