TB2 Hopealle Stadi Cupissa
Julkaistu: 10.06.2019 00.00

EBK TB2 sijoittui toiseksi Stadi Cupin C15 - B18 Taso-sarjassa. TB1 joukkueen pelatessa Ranskassa U16 turnauksessa joukkuettamme olivat vahvistamassa TB1:stä Melina, Rebecca, Ida ja Anna. Lisäksi TB2:sta Tuuli oli mukana Ranskassa, joten pelaajayhteistyön voidaan sanoa toimivan.

Ensimmäisenä vastustajaksi tuli TiPs. Jo avauspuoliajalla EBK onnistui maalinteossa kolmesti ja peli oli hyvin EBK:n hanskassa. Toisella puoliajalla EBK:n hallinta jatkui, mutta lisämaaleja ei saatu.

Suraavaksi pelattiin B-tyttöjen 1. divisioonan A-lohkoa pelaavaa PuiU/MPS:ää vastaan. Vastustaja aloitti yllättävän vaisusti ja ensimmäinen puoliaika oli käytännössä yhtä maalia, mutta maaliin pallo saatiin vain kerran. Toiselle puoliajalle vastustaja paransi peliään huomattavasti ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Torstai-iltana palattiin kotiin hyvillä mielin 6 pistettä plakkarissa.

Perjantaina pelit jatkuivat ensin HJK:ta vastaan. HJK aloitti vahyvasti ja siirtyi pian kahden maalin johtoon. Vaikka vastustaja ei ollut aivan kovimmasta päästä EBK:n peli takkuili ja tappio tuli lukemin 2-4. Kaikkia joukkueita vastaan pitää olla hereillä.

Neljännessä pelissä vastustaja oli hyväksi joukkueeksi osoittautunut KontU/East United C15. Se pelasi hyvää syöttöpeliä ja oli fyysinen kaksinkamppailuissa. Omissa soi jälleen melkein heti alussa ja tauolle mentiin 0-2 tappiolukemissa. Toisella jaksolla EBK jatkoi omaa peliään ja kavensi 1-2:een. Lopussa EBK:n painostus oli vahvaa, mutta se ei tuottanut tulosta. Hieman ennen loppua vastustaja vielä kuittasi hienolla vedolla takanurkkaan loppunumeroiksi 1-3. Kotiin palatessa fiilikset olivat hieman vaisummat kuin torstaina.

Sää oli koko turnauksen kuuma, mutta lauantai oli kaikkein kuumin päivä. Aamupelissä vastaan tuli FC Espoon C15 joukkue. EBK hallitsi peliä selvästi. FC Espoon puolustus oli pulassa EBK:n prässätessä korkealta. Prässi tuottikin tulosta ja Lena pääsi kuittaamaan 1-0 taukolukemat. Toisella jaksolla FC Espoo pääsi ajoittain peliin mukaan. EBK:n hyökkäksen prässi tuotti kuitenkin tulosta ja Lena pääsi syöttämään kylmän viileästi Evelle, joka laukoi 2-0 loppulukemat EBK:lle.

Iltapäivän välierässä FC Espoo tuli uudestaan vastaan. Ottelu oli kirjaimellisesti kuuma lämpötilan lähennellessä 30 astetta. FC Espoo oli liikkeellä selvästi paremmalla ilmeellä kuin aamun pelissä. Vastustaja menikin 1-0 johtoon, mutta EBK ei siitä panikoitunut vaan jatkoi omaa vahvaa peliään. Aivan jakson lopulla painostus tuotti tulosta Melinan maalin muodossa. Toisella jaksolla taistelu jatkui. EBK sai pallon maaliin kaksi kertaa, mutta Martan antaman vaparin jälkitilanteesta tullut maali hylättiin paitsiona. Jännittävän pelin jälkeen EBK ansaitusti finaaliin numeroin 2-1.

Sunnuntain finaalissa vastaan tuli vastustajista paras joukkue KontU/East. Se pääsikin aloittamaan pelin myötätuuleen ja hallitsi hieman ensimmäistä puoliaikaa osittain tuulen avittamana. KontU jatkoi kovaa fyysistä peliään ja syötteli taitavasti. Oikealta laidalta tulleen keskityksen jälkeen rankkarialueen rajalle vartioimatta unohtunut hyökkääjä täräytti KontU:lle 1-0 johtomaalin. EBK ei taaskaan panikoinut, vaan jatkoi omaa peliään. Muutamia tilanteita saatinkin, mutta maali jäi puuttumaan.

Toisella puoliajalla peli jatkui kovana vääntönä, mutta nyt EBK oli myötätuulen avittamana hieman niskan päällä. Kulmia saatiin useita ja pari läpiajoakin, mutta pallo ei suostunut menemään maaliin. Vajaat 10 minuuttia ennen loppua Fannin antamasta kulmasta maalitykki Melina tasoitti ottelun. Loppu oli tiukkaa taistelua molemmin puolin ja tuomarin viheltäessä kolmesti lukemat olivat 1-1.

Tässä kohtaa joukkupeli muuttui yksilöurheiluksi kun edessä oli rankkarit. EBK aloitti ja molempien joukkueiden 2 ensimmäistä rankkaria menivät sisään. Kolmannella kierroksella molempien joukkueiden maalivahdit torjuivat. EBK:n neljäs veto palasi ylärimasta kentälle kun taas vastustaja onnistui. Viimeisellä kierroksella molemmat onnistuivat, joten voitto KontU/East Unitedille.

Pisteiden valossa hieman alakanttiin menneiden sarjapelien jälkeen onnistunut turnaus. Koko joukkue taisteli hyvin. Maalivaht Kata ja toppareina pelanneet Juulia ja Ella R palkittiin tsemppareilla. Erityismaininnnan ansaitesvat myös maalitykki Melina ja keskikentän ikiliikuja Anna.