Kevätkierroksen viimeisestä ottelusta 2-1 tappio
Julkaistu: 28.06.2019 00.00

FC Viikingit – EBK 2-1 (25.6.2019)

EBK kohtasi viimeisessä kevätkierroksen pelissä tiistai iltana FC Viikingit heidän kotikentällään Pukinmäen nurmella. Peli alkoi tasaisesti, mutta jo ensimmäisen erän alkupuolella FC Viikingit alkoivat siirtelemään palloa näppärästi toisilleen ja pitivät palloa itsellään. EBK ei saanut omaa hyvää pallon siirtely peliä sujumaan nurmella.

EBK sai pelin ensimmäisessä erässä hyviä maali paikkoja, mutta Viikinkien maalivahti torjui nämä. Peliä ehdittiin pelata 8min, kun Laura Lönnberg laittoi Elisa Väisäsen irti laidalle. Elisa syöttää napakan syötön maalin edustalle, josta Jessika Heikkonen viimeistelee maalin. Tilanne 0-1. Viikkareiden kova painostus ja pallonhallinta jatkui ja he saivat useita kulmia, jotka jäivät ilman tulosta. Viikkareilta tuli myös liuta hyviä vetoja, mutta nämä menivät niukasti ohi tai EBK:n maalivahti torjui nämä. 33min kohdalla EBK:n maalivahti Iida Peltola torjui pallon ja avasi käsistä nopean vastahyökkäyksen Elisa Väisäselle, joka pääsi vapaana läpi, mutta harmillisesti pallo osui kuitenkin ylärimaan. 7min myöhemmin Elisa on taas vauhdissa, kun Niina Tyynismaa on vapauttanut Elisan upealla syötöllä irti, mutta veto meni vähän ohi maalin. Viikkarit tasoittaa 44min kohdalla, kun numero 4 (Karvonen Anna) nousee hyvin laidalta ja syöttää maalille, josta Viikkareiden hyökkääjä numero 8 (Hanna Harju) pistää varmasti sisään. Välitauolle lähdettiin siis 1-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla Viikkarit jatkaa kovaa painostusta ja hallitsee peliä. EBK ei saa omaa peliä sujumaan ja oma peli jää vaitonaiseksi. Kumminkin toisellakin puoliajalla tilanteita syntyi EBK:lle. 51min kohdalla EBK:n Elisa Väisänen laitta Jessika Heikkosen irti, mutta maalivahti torjui yrityksen kulmaksi. 55min kohdalla vaihdosta tullut EBK:n Ida Vuorinen saa hyvän vetopaikan boxin ulkopuolelta, mutta Viikareiden maalivahti nappaa tämänkin. EBK yritti saada omaa peliä toimimaan, mutta peli oli joukkueelta vetelää. Viikkarit kun siirtelivät palloa hienosti ja antoivat pallon tehdä työt. Viikkarit saivat myös toisella puoliajalla useita kulmia, mutta EBK:n puolustus siivosi nämä. 79 kohdalla Viikkareiden numero 4 taklaa EBK:n Sonja Rappin törkeästi vastustajan boxin kulmalla, tästä vapari EBK:lle ja ansaitusti varoitus Viikareiden numero 4:lle. Marika Eerikäinen pistää tästä vaparin harmiksi yli maalin. 85min kohdalla Viikinkien painostus tuotti tulosta, kun Viikkareiden numero 2 (Lievonen Isabella) antoi vaparin kentän puolesta välistä. Pallo ajautuu harmillisesta tilanteesta Viikkareiden pelaajalle numero 14 (Satu Kruus), joka laittaa pallon maalin. Lukemat 2-1. Peli loppui lukemin 2-1 Viikkareille.

EBK jää nyt kesätauolle ja palaa kentille, kun syyskierros starttaa lauantaina 27.07.2019 kotipelillä FC Kuusysiä vastaan klo 13.00 Keski-Espoon 1 Tekonurmella.