Kevään tasapeli kuitattiin 5-1 voitolla
Julkaistu: 08.09.2019 00.00

Pelin aluksi kotijoukkueen oli haastava saada palloa hallintaansa ja jalat tuntuivat vielä raskailta keskiviikon FC Espoon kohtaamisen jäljiltä. EBKn peliä ei helpottanut VJSn prässäävä pelityyli, kun vieraat prässäsivät parhaimmillaan kolmella pelaajalla. Kuitenkin jo 5 minuutin kohdalla EBKn nopea kärki Elisa Väisänen ohitti VJSn puolustuksen ja pääsi kasvokkain vastustajan maalivahdin kanssa. Näissä tilanteissä Elisa ei epäröi ja tälläkin kerralla sijoitti taitavasti EBKn 1-0 johtoon. Ensimmäisen puoliajan aikana VJSkin sai hyviä maalipaikkoja, mutta vedot suuntautuivat hiukan maalin ohi, puolustuksen tai maalivahti Tytti Hurmekosken torjuttavaksi. Jännitystä otteluun toi VJSn nopea ja tehokas prässi, kun he pyrkivät estämään EBKn pelin rakennusta alakerrassa. Jännityksestä ja prässistä huolimatta VJS ei kuitenkaan saanut rakennettua tasoitusta. Myös EBK kävi ensimmäisellä puoliajalla useita kertoja lähellä toista maalia. Lähimpänä toisen maalin tekemistä oli Emilia Jaatinen, joka luki linjan yli lentäneen pallon hyvin, mutta sijoitus meni EBKn kannalta maalitolpan väärälle puolelle. Kotijoukkue pakotettiin ensimmäiseen vaihtoon jo 38 minuutin kohdalla, kun kärjessä pinkonut Elisan aisapari Johanna "Jopi" Muhonen loukkaantui spurtissa ja joutui jättämään kentän. Jopin tilalle tuli ensimmäisen edustusjoukkueen pelinsä pelannut Ella Rasia, joka pelasi ottelun rohkeasti voitontahtoa puhkuen.

Toiselle puoliajalle EBK vaihtoi toisen edustusjoukkuedebyytin tehneen Tuuli Metsäaron, kun laidassa kovan työn tehnyt Sonja pääsi ansaitusti lepäämään. Myös Tuuli suoriutui pelistä hyvin tehden laidassa töitä hyvällä asenteella niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. VJS tuli toiselle puoliajalle vimmatulla voitontahdolla, mutta 60 minuutin kohdalla vieraiden kapteeni Kaisa Mäki joutui rikkomaan kotijoukkueen nopeaa Elisaa boksin sisällä. Elisa itse asettui pallon taakse pilkulle ja sijoitti pallon tarkasti tolpan kautta maaliin. Elisalle maalinteko maistui tänään, sillä 63 minuutin kohdalla hän pääsi jälleen lisäämään EBKn maalisaldoa tuikkaamalla tilanteen 3-0 kotijoukkueen hyväksi. VJSn selkeät maalintekopaikat jäivät toisella puoliajalla vähiin pyörittämisestä ja yrityksestä huolimatta. Heidän päivän ainoaksi osumaksi jäi Hanna Fagerholmin osuma, kun laidasta maalin eteen pompannut pallo putosi maalivahdin ja puolustajien väliin. Hanna pääsi kuin varkain tökkäämään pallon Tytin selän taakse. Pian pallo pelattiin kuitenkin jälleen VJSn päähän ja 75 minuutin kohdalla syntymäpäiväänsä viettänyt Niina Mäenpää puski Ella Seppälän muikean keskityksen aivan takatolpan juurelta vastustajan verkkoon. Tähän maaliin oli myös osallinen B:stä avuksi saatu Ella Rasia, joka löysi taidokkaasti Ella Seppälän laidasta. Vielä 76 minuutin kohdalla kotijoukkueen Elisa pääsi tekemään pelin viimeisen, 5-1 osuman. Maalin myötä Elisa nousi Kuusysin Karoliina Moilasen kanssa pistepörssin jaetulle ensimmäiselle sijalle! Pelissä parhaan pelaajan palkinnot saivat EBKn hyvässä vireessä ollut Elisa Väisänen ja VJSn taitavasti pelannut kapteeni Kaisa Mäki.