EBK -07 tytöille kultaa Jyväskylän HIPPO -turnauksesta
Julkaistu: 10.09.2017 00.00

EBK -07 tytöille kultaa Jyväskylän HIPPO -turnauksesta

Suomen toiseksi suurimmasta tyttöturnauksesta, Jyväskylän HIPPO -turnauksesta, lähdettiin hakemaan kovia pelejä, uusia vastustajia ja erityisesti yhteistä hauskanpitoa. Sateiseen Jyväskylään saavuttiin omilla autoilla pitkin perjantai-iltaa ja viimeiset pelaajat hoippuivat hotellille nukkumaanmenoajan jälkeen. Autokuntien matkan edistymistä seurattiin matkaa varten perustetussa WhatsApp ryhmässä, jossa viestejä riitti sen verran paljon että kuskitkin pysyivät hereillä.

Lauantaina nukuttiin pitkään ja syötiin rauhassa aamiaista. Oli sattunut hyvä onni pelien suhteen, vasta puolen päivän aikaan tytöt pääsivät tositoimiin. Alkulohko oli hiukan yllätyksellinen, sillä vastassa oli Stadi Cupin kesäkuinen finaalivastustaja Valtti FC ja vuotta nuorempi ONS 08 joukkue. EBK Pantterit aloittivat turnauksen ONS 08 vastaan 8-0 voitolla. EBK sijoittui lohkossaan toiseksi pelattuaan tasapelin 0-0 Valttia vastaan. Hiukan kävi sääliksi Oulusta tullutta vuotta nuorempien joukkuetta, sen verran tuli kovaa kyytiä alkulohkossa. Launtain sijoitusottelussa kaatui FC Nokia nihkeän pelin jälkeen 1-0, paikka kuuden parhaan joukkoon oli lunastettu.

Sunnuntaina joukkueet jaettiin uudestaan lohkoihin ja EBK:n aamun ensimmäinen ottelu oli Ylämyllyn Yllätystä vastaan. Usein niin hitaasti heräävä Panttereiden joukkue pelasi ehkä turnauksen parhaan pelinsä, voittaen 4-1. Pallo liikkui hyvin ja maalipaikkoja luotiin paljon. Suurinumeroinen voitto nousi arvoonsa EBK:n jäädessä 1-1 tasapeliin ONS Punaisen kanssa. Paikkoja kyllä oli, mutta tuuria ei. Helppo vastus ONS ei ollut, sillä vaikka Pantterit peliä pääosin hallitsi niin lopussa pallo pyöri enemmän EBK:n päädyssä. Valmentaja katosi lounastauolta vähin äänin jännittämään ONS - Ylämyllyn Yllätys ottelua. Lopulta ONS pelin voitti, mutta vain 1-0.

Tulossa oli siis Stadi Cupin finaalin uusinta, tosin voittaja tulisi vaihtumaan - tämä oli tiedossa jo ennen peliä. Taktiikka finaaliin oli hiottu kuntoon jo edellisenä iltana, sillä todennäköinen finaali olisi lohkopelien jälkeen EBK – Valtti.

Valtti oli ottelussa niskan päällä ja erityisesti ensimmäinen puolisko oli Panttereille vaikeaa. Hyökkäyksiin ei oikein päästy lähtemään ja Valtin painostus oli kova, mutta EBK sai pidettyä vastustajan pois maalipaikoilta. Toisen puoliajan edetessä ilmapiiri muuttui ja EBK:n tytöt alkoivat uskoa voittoon. Muutaman hyvän hyökkäyksen jälkeen saatiin pelin ainoa osuma, hyvä syöttö taaksepäin ja kova tykki vastapalloon. Valtti oli kukistettu ja EBK haki toista osumaa. Sitä ei kuitenkaan saatu ja peli päättyi EBK:n 1-0 voittoon.

HIPPO -turnaus oli hyvin järjestetty ja matka täytti kaikki odotukset. Suuri Bonus oli revanssi Valtista sillä kirjelevä tappio Stadi Cupin finaalissa oli jäänyt vaivaamaan tyttöjä. Pääkaupunkiseutu oli hyvin edustettuna sillä EPS nappasi pronssia ja HJK oli viides.

http://jypk.fi/hippo-turnaus/5703/e10

Seuran uusimmat

Esbo Bollklubb ry

Y-tunnus: 0101249-2

c/o EBK-Honka -areena

Kylävainiontie 20, 02760 Espoo