​Ilves FS ryöstöretkellä Espoossa
EBK Futsal NaisetJulkaistu: 14.01.2024 21.18

Opinmäessä pelattiin lauantaina 13.1. vuoden toinen kotimatsi, kun EBK:n vieraaksi saapui Tampereelta Ilves FS. Piste-ero oli ennen keskinäistä ottelua vain kaksi pistettä, kun EBK oli kerännyt pottiinsa 22 ja tamperelaiset 24 pistettä, tosin kaksi ottelua vähemmän pelanneina. Ilves FS on ollut EBK:lle vaikea vastus sekä tällä että edelliskaudella, mutta sarjan puolivälin joukkueiden kohtaamiseen lähdettiin silti hyvällä asenteella edellisen viikonlopun voiton myötä, kun taas Ilves FS oli kokenut karvaan tappion edellisestä pelistään kuluneella viikolla.

Ottelun ensimmäiset minuutit alkoivat tasaisesti ja hyviä tilanteita syntyi molempiin päihin, kun EBK:lta muun muassa Mathilda Carpelan sekä Julia Säppi pääsivät tamperelaisten päätyyn maalipaikolle. Ilves FS:n ensimmäinen kulma ajassa 5.22 tuotti kuitenkin tulosta ja Jasmin Ylikraka pääsi avopaikasta sijoittamaan pallon EBK:n maaliin puolustuksen nukahtaessa tilanteessa. Maalin jälkeen tiukka vääntö sekä välillä kovatkin kontaktit jatkuivat ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuuksia lisätä numeroita maalitaululle, mutta Ilves FS:n maalilla loistavia torjuntoja esitellyt Tiia Ropanen piti EBK:n maalihanat kiinni, vaikka erityisesti Miia Koppasen tuliset laukaukset pitivät Ropasen lämpimänä. Myös Iida Peltola EBK:n maalilla venyi useita kertoja tärkeisiin torjuntoihin. Tauolle mentiin siis vieraiden johtoasemassa 0-1.

Toinen puoliaika alkoi EBK:n kannalta synkästi, kun jo ensimmäiseltäkin puoliajalta tutut omat virheet koituivat kohtaloksi. Ilves FS:n Julia Jokiranta pääsi hyvän katkon päätteeksi maalaamaan 0-2 tilanteen taululle vain 35 sekuntia toisen puoliskon alusta ja ajassa 21.39 Jonna Uusipaasto pääsi Matilda Herrasen esityön päätteeksi lisäämään tamperelaisten etumatkaa jo kolmeen maaliin. Tämän jälkeen EBK yritti vielä luoda painetta ylöspäin, mutta Ilves FS:n puolustus ja viimeisenä niittinä maalilla Ropanen estivät EBK:n yritykset sekä yhtä lailla EBK:n maalilla Peltola joutui venymään kerta toisensa jälkeen näyttäviin torjuntoihin. Ajassa 33.53 Ilves FS:n Matilda Herranen pääsi vielä sinetöimään taululle 0-4 lukemat taidokkaan haaston päätteeksi, jonka jälkeen EBK yritti reikäpaidalla saada tilannetta kavennettua tuloksetta. Kaksi sekuntia ennen päätössummerin soittoa EBK koki vielä karvaan takaiskun Saana Laineen saadessa suoran punaisen erikoisen tuomareiden päätöksen tuloksena.

Ilves FS vei pelistä täydet pisteet mukaansa Tampereelle tuloksella 0-4. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta Miia Koppanen ja vierasjoukkueelta Jonna Uusipaasto. Viikon päästä EBK pääsee taas tositoimiin vieraskentällä naapurikaupungissa, kun sarjan kärkipaikkaa pitävä HIFK FS emännöi kamppailua lauantaina 20.1. klo 13.00 Pirkkolassa.