6-2 tappio Helsingin IFK:lle
Julkaistu: 30.01.2023 21.25

Sunnuntaina hurautimme Helsingin puolelle Pirkkolaan HIFKin vieraaksi. Heti alkuun saimme hetken jännittää päästäänkö peli aloittamaan pihkaisen kentän takia. Kotijoukkueen taustat uurastivat tovin maalialueiden kimpussa ja saivat kuin saivatkin kentän pelattavaan kuntoon. Olimme kohdanneet syksyllä jo kolmesti, kaksi kertaa pre-seasonilla ja syyskierroksella marraskuun lopussa. Kotijoukkue hallitsi kaikkia otteluita ja veikin ne nimiinsä. Alkutunnelmat olivat hyvät ja luottavaiset siihen että tiedämme miten lähdemme haastamaan ottelun ennakkosuosikkia. Alkuun ei ollut suurempaa hätää, kunnes oma pakka lähti levimään. Omia pelaajia hukattiin, tehtiin aloittelijoiden virheitä, kommunikointi ontui ja purkupallot pomppivat sinne sun tänne. Jenni Huttunen sinetöi hattutempun jo 15 minuutin jälkeen. Eikä tykitys loppunut siihen, Hanna Putaala ja Anette Korin pääsivät seuraavaksi kasvattamaan kotijoukkueen johtoa. 5-0 tilanteessa, ekan puoliajan lopulla koimme ison takaiskun kun Nea Partonen loukkasi nilkkansa palloa riistäessä. Pukukoppiin lähdettiin lopulta 6-0 tappioasemassa kun Karoliina Kröger pääsi viimeisellä minuutilla heiluttamaan verkkoa.

Pukukopissa ei seläntaputtelut riittäneet, piti lähteä miettimään miten se pää saataisiin mukaan. Luovuttaminen ei kuitenkaan käynyt mielessä vaan tilanne nollattiin ja lähdettiin hakemaan tasapainoisempaa suoritusta, mitään ei ollut enää hävittävissä. Ennakkoluuloton asenne ja takaa-ajo tuotti tulosta 25 minuutin kohdalla kun Emilia Jaatinen ja Marika Eerikäinen karkasivat 2-1 ylivoimahyökkäykseen. Emilia pallon kanssa keskeltä, Marika laidalla kiitäen. Hetken jo näytti siltä että Emilia hakee syöttöä, mutta hän päättikin tuikata pallon kärsällä kohti maalia. Veto painui vastustamattomasti aivan vasempaan alanurkkaan. HIFKn kova prässi ja vyörytys jatkui, mutta pakka pysyi paremmin kasassa ja seuraavastakin maalista vastasivat espoolaiset. Tällä kertaa Emma Partonen "looppasi" pallon ensin HIFKn pohjan yli, otti pallon haltuun ja sijoitti sen etunurkasta maaliin. Mikä yksilösuoritus tältä pallotaiturilta! Lisäkavennusta haettiin lopuksi vielä reikäpaidalla, mutta enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet jäivät Pirkkolaan 6-2 tuloksella. Pukkarissa löytyi iloa paremmasta puoliajasta, jonka tavallaan veimme 0-2.

Espoolaisista parhaana palkittiin sähäkkä Sanni Keränen. Joukkueen sisäisen kunniamaininnan, eli lokki-tittelin lunasti tällä kertaa maalissa jumpannut Tytti Hurmekoski.

Seuraavaksi pelataan taas kotona kun FTK saapuu vieraaksemme Opinmäkeen. Ottelu pelataan lauantaina 4.2. klo 17:00. Nyt on taisteltava pisteistä, tarvitsemme jokaisen kannattajan mestoille, joten tulehan! Liput 5€, alle kouluikäiset ja seuran juniorit seuravaatteissa ilmaiseksi.