Futsal-liigajoukkueen pre-season kuulumisia
Julkaistu: 17.09.2023 22.26

Futsal-liigajoukkueen pre-season kuulumisia

EBK lähtee toiseen liigakauteensa pienin muutoksin viime kaudesta. Lähteneiden joukossa ovat muun muassa Emma Partonen, joka muutti opiskelujen vuoksi toiselle paikkakunnalle, sekä Sanni Keränen, joka ripusti futsalkengät naulaan ainakin toistaiseksi. Lisäksi lähteneiden listalla ovat seuraa vaihtaneet Linda Lauri (GFT) ja Enni Kivioja (FC Halikko). Pitkistä loukkaantumisista viime kauden aikana kärsineet Hanna Harju ja Nea Partonen palannevat rinkiin jossain vaiheessa syksyä tai talvea. Uusia nimiä tälle kaudelle ovat Anastasia Tkatsjova, Riina Kostiainen ja nuori Bea Asp.

EBK:lla on alkavalla kaudella myös Naisten reservijoukkue ja tänä vuonna tehdään yhteistyötä helsinkiläisen PPJ:n kanssa kun yhteisjoukkue pelaa futsalia kakkosdivisioonassa. Uutuutena seuraan on perustettu uusi joukkue myös upouuteen alle 19-vuotiaiden tyttöjen futsal-liigaan. U19 liigassa yhteistyötä tehdään SoVon kanssa.

Viime kaudella EBK oli runkosarjan jälkeen sijalla 11. PJK jätettiin lopulta selvästi taakse ja suoran putoajan paikalle seitsemän pisteen erolla ja EBK jatkoi kauttaan liigakarsintoihin. Karsinnoissa voitettiin MadMax kahdesti ja näin varmistettiin paikka Futsal-liigassa myös kaudelle 2023-2024. Viime kausi, ja erityisesti kevät, oli tuloksellisesti hyvin nousujohteinen ja viimeiset kolme ottelua päättyivät EBK:n voittoihin. Vaikka joukkue on edelleen hyvin kokematon liigatasolla sarjan muihin joukkueisiin verrattuna, on lähtökohdat alkavaan kauteen varmasti vuoden takaista helpommat, kun liigan vauhti on jo tutumpaa.

Joukkuetta kutsuttiin keskustelupalstoilla viime kaudella mm. hasardijoukkueeksi. Kommentin oli varmasti tarkoitus olla loukkaava, mutta joukkue otti nimityksen huumorilla vastaan. Kysyimme kapteeni Jaatiselta, aikooko joukkue olla myös toisella liigakaudellaan lempinimensä veroinen vai siirtyä vakavasti otettavien vastustajien harmaaseen joukkoon.

“Mielestäni näytettiin jo kevään viimeisten pelien myötä, että pystyttiin nostamaan tasoa riittävästi ja siitä samasta jatketaan nyt alkavalla kaudella. Joukkue on treenannut tiiviisti yhdessä ja sitoutunut tekemiseen, mikä koko ajan tuottaa enemmän ja enemmän tulosta. Helppoja pelit ei tulevalla kaudella missään nimessä tule olemaan, mutta ollaan ehdottomasti paljon valmiimpia niihin.”

Harjoituskausi on sujunut joukkueella hyvin. Kesä mentiin omatoimisesti fysiikan kehittämisen parissa ja pallolliset treenit aloitettiin heinä-elokuun vaihteessa. Harjoitusolosuhteisiin on saatu tälle kaudelle toivottu parannus kun saimme ensimmäistä kertaa harjoitusvuoron myös omalta kotikentältämme Opinmäestä. Jaatinen kommentoi joukkueessa vallitsevia fiiliksiä nyt kun kauden alkuun on tasan viikko aikaa: “Sanoisin että fiilikset ovat odottavaiset, mutta myös riittävän rennot. Lunastettiin jo viime kaudella minimitavoite ja säilytettiin sarjapaikka, joten kaikki sen päälle tuleva tällä kaudella on vain plussaa. Lisäksi melko hyvin menneet pre-seasonin treenipelit ovat tuoneet myös tarvittavaa itseluottamusta koko joukkueelle.”

Harjoitusotteluita pelattiin yhteensä kuusi, joista kaikki tulevia vastustajia liigasta. Harjoituspelien paras maalintekijä oli Mathilda Carpelan neljällä maalillaan ja paras pisterohmu puolestaan kapteeni Emilia Jaatinen seitsemällä pisteellä (2 maalia, 5 syöttöä).


Harjoitusotteluiden tulokset

18.8.2023 EBK - GFT 4-5 (2-2)

1-0 Milja (Emmi)

2-0 Nasti (Anna R.)

3-3 Emmi (Saana)

4-5 Emmi

20.8.2023 Ilves FS - EBK 1-2 (1-1)

1-1 Nasti (Emppu)

1-2 Bea (Emppu)

29.8.2023 HIFK - EBK 5-1 (2-0)

5-1 Iida (Emmi)

3.9.2023 HIFK - EBK 2-2 (2-1)

1-1 Matte (Milja)

2-2 Matte (Iida)

9.9.2023 FC Halikko - EBK 5-8

1-1 Madde (Amanda)

2-2 Marika (Emppu)

2-3 Matte (Amanda)

3-4 Emppu

4-5 Emppu (Miia)

4-6 Amanda (Madde)

4-7 Miia (Emppu)

4-8 Matte (Milja)

17.9. EBK - FC Halikko 3-3

1-1 Amanda

2-1 Amanda

3-1 Bea (Emppu)


Kausi 23-24 startataan vierasottelulla 23.9. Mikkelissä nousijajoukkue PU-62:n vieraana. PU-62 on EBK:lle tuttu vastustaja vuoden takaa Ykkösestä. Tuolloin mikkeliläiset voittivat lohkon EBK:n sijoittuessa toiseksi, mutta jatkosarjasta EBK nappasi suoran nousun. PU-62 sijoittui karsintasarjan neljänneksi ja sai jatkaa vielä vuoden alemmalla sarjatasolla. Viime kauden päätteeksi PU-62 oli Ykkösen runkosarjan toinen, mutta nappasi puolestaan suoran liigapaikan voittamalla karsintasarjan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan 1.10. kun Opinmäkeen matkustaa FC Sport Vaasasta. Kausikortteja kotiotteluihin on jälleen saatavilla hintaan 50€. Kausikortilla pääsee Naisten Futsal-liigan lisäksi miesten peleihin Futsal Ykkösessä. Kaupan päälle saa myös 3 kk Ruutu+ koodin (sis. Urheilu, ilman mainoksia) niin kauan kuin koodeja riittää. Ota joukkue seurantaan myös Instagramissa (@ebkfutsalnaiset)
Esbo Bollklubb ry

Y-tunnus: 0101249-2

c/o EBK-Honka -areena

Kylävainiontie 20, 02760 Espoo