EBK:lle tappio toisessa kotiottelussa RaiFu:a vastaan
Julkaistu: 12.10.2022 10.40

Espoolaisten liigamatka jatkui sunnuntaina, kun kotiottelussa EBK sai vastaansa Raision RaiFu:n. Valitettavasti espoolaisten hankala alku liigassa sai jatkoa vieraiden voittaessa ottelun 3-8.

Ensimmäinen puoliaika
EBK saa hyvän startin toiseen kotiotteluunsa, kun espoolaiset pääsevät antamaan pelin alusta saakka kovaa painetta vieraiden kenttäpäätyyn. Espoolaisten vahva prässi tuottaa melkein samantien tulosta, kun Emma Partonen pääsee hyvästä paikasta yrittämään avausmaalin tekoa. Harmillisesti raisiolaisten maalivahti Eveliina Koskela saa torjuttua pallon EBK:n sivurajaksi.

Vieraiden ensimmäinen paikka syntyy ensimmäisen minuutin jälkeen, kun raisiolaiset pääsevät seinäsyötön kautta vapaaksi laidalle vetopaikalle. RaiFu:n laukaus päätyy onneksi reilusti maalin ohi ja espoolaiset saavat pallon takaisin. EBK luo tästä nopean vastahyökkäyksen, kun Linda Lauri pääsee vasemman laidan kautta viemään pallon hyökkäyspuoliskolle. Lauri pelaa seinäsyötön Mathilda Carpelanin kautta takaisin Linda Laurille, joka pääsee ykkösellä antamaan syötön vapaana olevalle Madeleine Carpelanille. Valitettavasti Carpelan ei saa kunnon osumaa ja pallo päätyy sivurajasta yli. EBK saa jälkitilanteesta ensimmäisen kumulatiivisen virheensä, kun peliä on pelattu kaksi minuuttia.

Toinen vaarallinen tilanne vieraille syntyy, kun RaiFu pääsee sivuraja potkusta nostamaan pallon vastustajan pilotille, joka pääsee tilanteessa kääntymään ja laukaisemaan pallon kohti maalia. Onneksi veto menee sivusta ohi.

Ottelun avausmaali syntyy, kun EBK:n Hanna Harju saa riistettyä pallon raisiolaisilta. Harju syöttää pallon Amanda Pitkäselle, joka saa 2vs1 tilanteessa syötettyä pallon Emmi Mäkiselle, joka pistää pallon varmasti sisään vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon ajassa 3:33.

EBK meinaa pistää pallon uudelleen verkkoon, kun Linda Lauri riistää pallon keskellä RaiFu:n kauheasta harhasyötöstä. Raisiolaisten maalivahti kuitenkin nappaa pallon eikä maalia tilanteesta synny.

Kotijoukkueen johto ei kauaa kestä, kun vieraat iskevät pelin tasan neljän minuutin kohdalla. Tilanne syntyy kun vastustaja pääsee antamaan sivurajapotkun EBK:n muodostelman läpi takatolpalla olevalle Iina Hämäläiselle, joka pistää pallon tarkasti sisään kotijoukkueen verkkoon. RaiFu on päässyt mukaan peliin.

Pitkän pallonpyörityksen jälkeen raisiolaiset karkaavat 1-2 johtoon, kun peliä on pelattu seitsemän minuuttia. Pallo pelataan espoolaisten kulmalle, josta raisiolainen pääsee vetämään kohti maalia. Pallo kimpoaa onnekkaasti Pitkäsestä maaliin.

RaiFu:n pelaaja meinaa päästä keskeltä yksin läpi kohti maalia, mutta kotijoukkue rikkoo ja ottaa toisen rikkeensä, kun peliä on pelattu lähes kahdeksan minuuttia. Raisiolaiset saavat tilanteesta vapaapotkun puolen kentän läheisyydestä. Tilanteesta ei synny mitään vaarallista, kun pallo annetaan suoraan päätyrajasta yli.

Pallonhallinta on pääosin siirtynyt vieraille, mutta EBK saa jälleen vaarallisen vetopaikan, kun sivurajapotkusta pallo syötetään Emma Partoselle. Partonen pääsee suoraan laukomaan pallon kohti maalia, mutta vastustajan maalivahti torjuu tilanteen EBK:n kulmapotkuksi. Kulmapotku päättyy EBK:n kolmanteen kumulatiiviseen rikkeeseen.

Vieraat ottavat ensimmäisen rikkeensä kymmenen minuutin kohdalla, kun RaiFu:n pelaaja rikkoo EBK:n pelaajaa kotijoukkueen pitkän pallonpyörityksen jälkeen.

Kotijoukkue tasoittaa pelin ajassa 10:37, kun Miia Koppanen antaa sivurajapotkun maalin edessä odottavalle joukkueen kapteenille Emilia Jaatiselle, joka pistää pallon nätisti verkon perukoille. Tilanne on siis 2-2!

Kotijoukkue hankkii itselleen neljännen kumulatiivisen rikkeensä, kun EBK:n pelaaja häiritsee vastustajan maalivahtia. Puoliaikaa jäljellä tässä vaiheessa vielä kahdeksan minuuttia.

Kopponen riistää pallon puolesta kentästä ja pääsee yksin läpi kohti maalivahtia, mutta RaiFu:n pelaaja Ella Mäki rikkoo selästä Koppasen maahan ja hankkii siitä itselleen varoituksen. EBK saa vapaapotkun kympin alueelta. Tilanteesta ei kuitenkaan maalia synny.

EBK hankkii itselleen viidennen kumulatiivisen rikkeensä, kun peliä on pelattu vajaa kolmetoista minuuttia. Vieraat ottavat samalla aikalisän.

Ella Mäki vie vieraat jälleen johtoasemiin tehdessään RaiFu:n kolmannen maalin. Tilanne lähtee hieman kyseenalaisesta riistosta, jonka jälkeen raisiolainen pääsee antamaan pitkän syötön espoolaisten takakulmalle, josta Ella Mäki jälleen pistää pallon varmasti sisään. Puoliaikaa jäljellä vajaa neljä minuuttia. RaiFu ottaa pian tämän jälkeen käsivirheestä kolmannen kumulatiivisen virheensä.

Ajassa 17:43 raisiolaiset lisäävät johtoasemiaan, kun tilanne on nyt taululla 2-4. Maalitilanne lähtee nopeasta vastahyökkäyksestä, jossa raisiolaisten Koskela avaa maaliheiton keskellä olevalle raisiolaiselle, joka pääsee kääntymään tilanteesta ja pelaamaan pallon vapaana olevalle pelaajalle, joka vielä löytää takakulmalle juoksevan Sanja Ketolan. Ketola pistää pallon varmasti verkon perukoille.

Vieraat saavat uudelleen erittäin vaarallisen maalipaikan, kun maalin edessä oleva RaiFu:n pelaaja pääsee kääntymään ja laukaisemaan kohti maalia. Onneksi EBK:n maalivahti Tytti Hurmekoski ottaa tästä upean torjunnan itselleen.

Puoliajan loppuun RaiFu pääsee vielä 2-5 johtoasemiin, kun raisiolaisten maalivahti pääsee avaamaan pitkän heiton Ella Mäelle. Mäki pääsee tilanteessa vielä kääntymään ja pistää pallon maaliin.

Vieraat antavat kotijoukkueen maalin vielä kerran soida ennen puoliaikaa, kun ajassa 19:58 Mirena Pihl pistää pallon Ella Mäen syötöstä Hurmekosken ohi maaliin. Toiselle puoliajalle mennään tilanteessa 2-6.

Toinen puoliaika
Vieraat hankkivat heti ensimmäisen minuutin kohdalla itselleen puoliajan ensimmäisen kumulatiivisen virheensä ja pallo jää espoolaisille. Paine on kuitenkin vielä vierailla.

Kotijoukkueen tuska kasvaa, kun vieraat pistävät pallon seitsemännen kerran verkkoon. Tilanne syntyy kun raisiolaiset nostavat pallon puolustusalueelta puoleen kenttään, jossa Hämäläinen puskee pallon kärjessä olevalle Ella Mäelle, joka tiputtaa pallon Tiiu Lehtoselle. Lehtonen pistää pallon kovalla potkulla sisään, kun puoliaikaa on ehditty pelaamaan vasta vajaat kolme minuuttia. Tilanne on siis nyt 2-7 vieraille.

EBK saa vaarallisen maalintekoyrityksen, kun Tytti Hurmekoski avaa loistavan pitkä heiton Mathilda Carpelanille. Harmillisesti Carpelanin veto menee ohi maalin. EBK on hieman päässyt mukaan peliin takaisin.

RaiFu tekee pelin kahdeksannen maalinsa, kun peliä on pelattu seitsemän minuuttia. EBK:n Tytti Hurmekoski hakee pitkää avausta, mutta pallo valitettavasti päätyy vastustajalle, joka pääsee yksin läpi vetopaikalle. Tiiu Lehtonen laukaisee itselleen ottelun hattutempun.

Emmi Mäkinen hankkii itselleen ensimmäisen varoituksen vastustajassa roikkumisesta, mikä merkitsee EBK:lle puoliajan ensimmäistä kumulatiivista rikettä.

Vieraat hankkivat tähän perään toisen rikkeensä, kun puoliaikaa on pelattu seitsemän ja puoli minuuttia. Pian tämän jälkeen RaiFu lisää itselleen kolmannen kumulatiivisen rikkeensä ja EBK saa itselleen hyvän erikoistilannepaikan. Valitettavasti tilanteesta ei mitään sen vaarallisempaa synny.

Vieraat ottavat kahdeksannella minuutilla itselleen neljännen rikkeensä espoolaisten hyökkäysalueelta. Pallonhallinta on tällä hetkellä tasaisesti molemmilla joukkueilla, mutta paine vaikuttaisi silti olevan yhä raisiolaisilla.

EBK hankkii toisen kumulatiivisen rikkeensä kun puoliaikaa on pelattu kymmenen minuuttia. EBK on kuitenkin myös onnistunut antamaan painetta RaiFu:n päähän.

Espoolaiset kaventavat tilanteen 3-8 ajassa 11:40, kun Miia Koppanen liukuu pallon Emilia Jaatisen syötöstä takakulmasta sisään. Loistavasti pelattu tilanne, joka lähtee sivurajapotkusta. Sivurajalta pallo pudotetaan Jaatiselle, jonka nostosta pallo päätyy Miia Koppaselle. Koppanen antaa ykköskosketuksella pallon takaisin Jaatiselle, joka sijoittaa pallon takakulmaan liukuvalle Koppaselle. RaiFu ottaa tämän jälkeen aikalisän.

EBK hankkii kolmannen kumulatiivisen rikkeensä käsivirheestä, kun peliä on pelattu neljätoista ja puoli minuuttia. RaiFu saa hyvän vapaapotkupaikan parin metrin päästä kaarelta. RaiFu:n veto menee onneksi ohi maalin. EBK hankkii neljännen rikkeensä pian tämän jälkeen.

Puoliaikaa on pelattu kuusitoista ja puoli minuuttia, kun vieraat hankkivat itselleen viidennen rikkeensä. RaiFu ottaa minuutin päästä uuden rikkeen, mikä tarkoittaa EBK:lle kymppimetristä ja loistavaa mahdollisuutta kaventaa tulosta. Kympin antaa espoolaisista Hanna Harju. Harmillisesti laukaus lähtee hieman ohi maalin.

Tasan kaksi minuuttia ottelua jäljellä ja EBK hankkii viidennen kumulatiivisen rikkeensä. RaiFu saa rakennettua vapaapotkusta vielä vaarallisen tilanteen, mutta veto lähtee yli maalin.

Viimeiset minuutit ovat täynnä tilanteita molemmilta joukkueilta, mutta lisämaaleilta vältytään ja EBK:n liigan toinen kotiottelu päättyy 3-8 tappioon. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin EBK:n Emilia Jaatinen ja RaiFu:n Ella Mäki, palkinnot tarjosi Satokausikalenteri (satokausi.fi).

EBK:n taival liigassa on alkanut tahmeasti, mutta joukkue suoristaa selkänsä ja kääntää katseensa seuraavaan otteluun, joka pelataan 29.10. PJK:n vieraissa. Seuraava kotiottelu pelataan taas 5.11. Opinmäessä FC Halikkoa vastaan. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta!

Raportti: Emilia Rauvanlahti
Kuva: @kalevih17 / kalevih17.kuvat.fi