Otteluraportti: Tappio Vaasassa
NaisetJulkaistu: 13.04.2024 17.34

EBK pelasi kauden toisen pelinsä suorastaan helteisellä Lemonsoft-stadionilla. Ensimmäisellä puoliajalla EBK kehitti pitkiä hyökkäyksiä, kun VIFK puolusti tiiviisti ja kyttäsi virhettä. Pallonhallinta olikin melkein kokonaan espoolaisilla, mutta emännät estivät vaaratilanteet tarpeen vaatiessa taktisilla rikkeillä, joten maalipaikoille ei juuri päästy.

Parinkymmenen minuutin kohdalla Irene Virtanen katkaisi maalivahdin avauspotkun, mutta kimmoke ei pahaksi onneksi suuntautunut maaliin. Muutama minuutti myöhemmin EBK:n kulmapotkukuvio oli viimeistä potkua vaille maali.

Vaasalaiset olivat ihan tukossa, mutta 31. minuutilla EBK:n avaus päätyi VIFK-kärjen jalkaan. Elsi Vesterinen sai kuitenkin liu'uttua lahjan kulmapotkuksi. Pian VIFK nosti pallon linjan yli, mutta hyökkääjän tsippi suuntautui ohi maalin.

EBK sai puoliajan lopulla palkinnon. Vaasan boksin edustalla oli monen pelaajan ruuhka. Tessa Tuomela kaivoi pallon ja siirsi sen Taru Kalliovaaralle. Tämä toimitti sen edelleen Isatou (Aissa) Ndow’lle, joka pyörähti puolustajansa ympäri ja sijoitti huolellisesti 0—1-johtomaalin.

VIFK tuli toiselle puoliajalle hyökkäävämmin. Peli velloi nyt tasaisempana mutta myös sekavampana. 58. minuutilla VIFK nosti pallon linjan yli. Viivi Nikoskelainen ja Vesterinen säntäsivät hätiin, mutta VIFK-hyökkääjän kärkkäri oli nopeampi, ja pallo pomppi tolpan vieritse sisään. Tilanne tasan 1—1.

Emäntien paine jatkui. 64. minuutilla VIFK-laituri keskitti kulmalta matalana etutolpalle. Hyökkääjä sai jalkansa palloon ensimmäisenä, ja näin VIFK meni 2—1-johtoon. Harmillisesti muutama minuutti myöhemmin EBK:n kierrätys katkaistiin, hyökkääjä pääsi läpiajoon ja veti vastustamattomasti 3—1-maalin.

VIFK onnistui tehokkaasti tappamaan peliä. EBK:lla oli pari lupaavaa kavennusmahdollisuutta, mutta numerot eivät enää kaunistuneet. Näin pisteet jäivät Vaasaan.