Kotituplan ennakko - vieraita Raumalta ja Vaasasta
Julkaistu: 11.10.2019 00.00

Kotituplan ennakko - vieraita Raumalta ja Vaasasta

Futsal-Ykkönen starttaa kotituplalla

EBK/FS:n kausi starttaa kotituplalla, kun vieraaksi Opinmäen halliin saapuu lauantaina kello 13 FC Rauma sekä sunnuntaina samaan aikaan vaasalainen FC Kiisto. Pisteistä pelaamista onkin jo odotettu pidemmän aikaa ja tunnelma EBK:n leirissä on erinomainen, kuten on myös loukkaantumistilanne, lukuunottamatta maalivahtiosaston Mustafaa ja Meriluotoa. Nevzat loukkasi polvensa ikävästi harjoitusottelussa ja vasta leikkauksen jälkeen osaamme sanoa toipumisenusteen tarkemmin. Meriluoto on parannellut jalkapallokaudella rikkoutunutta polveaan ja treeneihin palaaminen on ajan kysymys.


Toimitus tavoitti kauden alla joukkueen valmentajan Jyri "Jykä" Kaurian ja tenttasi häntä muutamalla kysymyksellä:

Toimitus: Jykä, miten mielestänne harjoituskauden on sujunut?

Jykä: Hienosti, harjoitusolosuhteemme ovat parantuneet huomattavasti. Ainoat haasteet ovat asettaneet käynnissä olevat jalkapallosarjat, joten ryhmän yhtäaikaa paikalle saaminen on ollut mahdotonta välillä. SoVo-yhteistyö on myös tuonut lisää puhtia harjoitteluun ja yhteisharjoitukset ovat olleet loistavia.

T: Mitä odotat tämän viikonlopun otteluilta?

J: Ensimmäisistä peleistä odotetaan viime kauden alkuun verrattua parantunutta kurinalaisuutta, selkeämpää joukkuepelaamista. Yksilöinä lajin periaatteiden ymmärrys on parantunut. Tähän myös yleisön kannattaa kiinnittää huomiota.


vs. FC Rauma (lauantai kello 13:00 Opinmäki)

FC Rauma on espoolaisryhmälle tuttu vastustaja jo viime kaudelta ja edelliset kaksi kohtaamista ovat päättyneet molemmilla kerroilla toisen joukkueen voittoon. Viime vuonna Raumalla kotijoukkue voitti 2-0, mutta Espoossa EBK/FS sisuuntuneena näytti kaapin paikan ja jyräsi vakuuttavaan voittoon lukemin 5-0. Näitä tuloksia ei kannata kuitenkaan liikaa jäädä tuijottamaan, sillä FC Rauma on varsin kokenut ja kovissa paikoissa marinoitunut ryhmä, löytyyhän heillä muun muassa kapteeninsa Niila Asumaan johdolla kokemusta liigasta FC Rauman vihreästä pelipaidastakin.

Raumalaisryhmältä löytyy kokemuksen lisäksitaktista osaamista, rotaatiota hakataan toimivasti sekä joukkue osaa puolustaa tiiviisti. EBK on tunnettu hieman pelikurittomampana, mutta äärimmäisen taitavana ryhmänä, joten vastakkain ovat myös lähtökohdiltaan kaksi erilaista joukkuetta. Erikoistilanteet ja maalipaikkojen hyödyntäminen tulevat varmasti nousemaan arvoon arvaamattomaan.


vs. FC Kiisto (sunnuntai kello 13:00 Opinmäki)

Vaasalainen FC Kiisto on espoolaisryhmälle täysin uusi tuttavuus, toki tiedossa on, että suurinosa rosterissa pelasi Futsal-liigassa muutama vuosi takaperin Ruutupaitojen paidassa ja nähtiimpä viime vuonna muutama kiistolainen myös Sievi FS:n paidassa Futsal-liigassa. Vaikka Kiisto onkin nousijajoukkue, tulee ryhmä varmasti taistelemaan korkeista sijoituksista kovassa ja laadukkaassa Futsal-Ykkösessä mm. Träskbäckin ja Pylkkäsen johdolla.

Joukkueen iskukyvystä kertoo varmasti myös se, että kesäpallon puolella lähestulkoon sama rosteri saavutti nousun Kolmosesta Kakkoseen, joten osaamista löytyy varmasti myös pelaajilta, jotka eivät ole Ruutupaitoja liigataipaleella edustaneet. EBK/FS ei kuitenkaan kuvia lähde kumartelemaan, vaan tavoitteena on näyttää valtakunnallisen sarjan taso vaasalaisille vuoden tauon jälkeen. Tule auttamaan mukavaa ja värikästä espoolaisryhmää ja kannustetaan perinteinen sininen voittoon myös sunnuntaina!YouTube on asettanut uusia rajoituksia striimaamiselle, se vaatisi tuhannen tilaajan määrää. Tätä EBK/FS:llä ei ole, mutta yritämme saada striimin jotakin kautta toimimaan huomenna.

Jos sinulla on vinkkejä, lähesty meitä Twitterissä, Instagramissa tai sähköpostilla osoitteeseen ebkfutsal@gmail.com ja laitetaan striimit toimintakuntoon. Kiitos!


Seuran uusimmat