FC Espoo - EBK   4 - 2

Laaksolahti TN

FC Espoo vei paikalliskamppailun naisten kakkosessa

12.8.2018 FC Espoo - EBK 4-2 (2-2)

Kuluvan kauden aikaisemman pelin FC Espoota vastaan voitimme 6-1, tänään hienosta 2-0 johtoasemasta kuitenkin päädyimme tulokseen 2-4. Peli aloitettiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä, mutta myöhemmät sadekuurot vaikeuttivat pallotatsia molemmille joukkueille ja toi lisäjännitystä peliin.

Ensimmäisellä puoliajalla 2 minuutin peliajan jälkeen vastustajan maalivahdin avauksesta Enni Kivioja sai vietyä EBK:n jo 1-0 johtoon. Pallo ehti pomppia myös EBK:n suuntaan, mutta maalivahti Tytti Hurmekoski oli hereillä. 17 minuuttin kohdalla FC Espoon maalin luona Mathilda Carpelan pääsi katkaisemaan toisen Espoon syötön ja sijoittamaan pallon taidokkaasti maaliin. Heti perään 19 minuutin kohdalla FC Espoolla oli puolestaan heidän toinen kulmatilanteensa, josta Ella Seppälä sai siivottua pallon pois. Parin minuutin päästä tästä, vastustaja pääsi kirimään tilanteeseen 1-2. Kavennuksesta huolimatta EBK pyörittää ja hallitsee kuitenkin edelleen peliä ja näimme monia hyviä tilanteita vastustajan maalilla. Muun muassa Elina Raekallion hienoista kulmista syntyi aikaan vaarallisia tilanteita. Tiukkoja tilanteita nähtiin myös omalla maalillamme sankarillisten toppareidemme Heidi Säävuoren ja Marika Eerikäisen torjuen useita kovia vetoja. Viimein hieman yllättäen Espoo saa ikävästi 44 minuutin kohdalla pistettyä roikkupallon yli puolustuksen ja vie tilanteeksi 2-2, josta jäädään puoliajalle.

EBK lähtee toiselle puoliajalle hyvillä hyökkäyksillä. Mathilda pääsee laidasta melkein maalinveto paikkaan, mutta FC Espoon maalivahti ehtii kuitenkin palloon ensin. FC Espoon kulmatilanteesta pallo ehtii käydä oman maalin maaliviivalla, pallo saadaan kuitenkin puskettua pois, eikä maalia tule. EBK pyörittää peliä tasatilanteesta huolimatta, 71 & 80 minuuteilla FC Espoo pääsee tekemään 4-2 johtomaalit. EBK:lla loistavia maalintekopaikkoja, joista melkein päästiin tasoittamaan peli.

Loistava peli naisilta tappiosta huolimatta, vastustaja otti kovaa kontaktia mutta selvisimme onneksi loukkaantumisilta. Lauantaina jännitetään miten käy kun vastassa on HJK/2!

Tilastot
FC Espoo

4 - 2

(2-2)
2'MaaliKivioja Enni
17'MaaliCarpelan Mathilda